Μαθήματα ζωής μέσα από τις κρίσεις, στο Μέγαρο

Μαθήματα ζωής μέσα από τις κρίσεις, στο Μέγαρο

Μαθήματα ζωής μέσα από τις κρίσεις, στο Μέγαρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 18 ΦΟΡΕΣ

Mε παραδείγματα μέσα από τη ζωή, την ψυχολογία και τη λογοτεχνία, η διακεκριμένη καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πάντειο και καταξιωμένη συγγραφέας Φωτεινή Τσαλικογλου θα μιλήσει στο κοινό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την κρίση ως τραύμα και ως δυνατότητα υπ

Mε παραδείγματα μέσα από τη ζωή, την ψυχολογία και τη λογοτεχνία, η διακεκριμένη καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και καταξιωμένη συγγραφέας Φωτεινή Τσαλικογλου θα μιλήσει στο κοινό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την κρίση ως τραύμα και ως δυνατότητα υπέρβασης.

Στη διάλεξή της, με τίτλο "Μαθήματα ζωής μέσα από τις κρίσεις" που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, στο πλαίσιο του προγράμματος του Megaron Plus, η Φωτεινή Τσαλίκογλου θα μιλήσει για τις κρίσεις που σημαδεύουν τη ζωή μας.

"Τις καθοριστικά οδυνηρές, πρόσκαιρες ή παρατεταμένες, τις κρίσεις που γεννούν αμυντικούς μηχανισμούς. Μηχανισμούς που άλλοτε είναι από τη μεριά της ζωής, και άλλοτε υπηρετούν το θάνατο και οδηγούν σε μικρές ή μεγάλες καταστροφές, καταθλίψεις, ψυχοφάρμακα, εξαρτήσεις, απονενοημένα διαβήματα, αγχώδεις διαταραχές, παραμέληση εαυτού, βία απέναντι στον άλλον και βία απέναντι στον εαυτό μας, μίσος για τον άλλον και μίσος για τον εαυτό…". Για να εστιαστεί σε "φιλικές" προς τη ζωή έννοιες "όπως, τo νόημα, ο δεσμός, η ανθεκτικότητα, η μετουσίωση, το βίωμα".

Μέσα από παραδείγματα βγαλμένα από τη ζωή, την ψυχολογία και τη λογοτεχνία και με σημείο αναφοράς αυτές τις έννοιες, θα επιχειρήσει να δώσει κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν επιδέχονται κανονιστικές και οριστικές "τακτοποιήσεις": "Πώς να είμαι καλά;", "Πώς να μην ενδώσω στην καταστροφή;", "Πώς να μείνω ζωντανός όταν γύρω μου ο θάνατος μοιάζει να κυριαρχεί;".

Στην ομιλία της που πλαισιώνεται από ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον οπτικο-ακουστικό υλικό, η Φωτεινή Τσαλίκογλου θα προσεγγίσει με τη χαρακτηριστική ευαισθησία της ερωτήματα του τύπου "πόσο όμηροι είμαστε των τραυμάτων της ζωής μας;", κάνοντας χρήση της προσωπικής και επαγγελματικής εμπειρίας της στην αντιμετώπιση των κρίσεων ενώ θα ενθαρρυνθεί η συμμετοχική-βιωματική συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17.30.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του Εθνικού Δικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας http://diavlos.grnet.gr (Πρόσβαση μόνο για τα μέλη της Ερευνητικής και Ακαδημαϊκής Κοινότητας, και συγκεκριμένα για τα μέλη των Φορέων που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας).

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7282 000

Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου