Στους συμμετέχοντες, ένα ευχαριστώ

Στους συμμετέχοντες,  ένα ευχαριστώ

Στους συμμετέχοντες, ένα ευχαριστώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 292 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο αρχιτέκτονας μηχανικός Αγαπητός Ξάνθης

Πάνω από χίλια άτομα συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο δημοκρατικός οργασμός βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του. Η δημοκρατία στον απόλυτο βαθμό.

Δεν θα μπω στις ερμηνείες των αρμοδιοτήτων και πόρων της αυτοδιοίκησης, ούτε την υποστελέχωση της διοίκησης. Δεν θα ερμηνεύσω τους νόμους και την υποτίμηση της έννοιας της αποκέντρωσης από την Αθήνα. Θα σταθώ με ευθύτητα στην υπογραφή συμμετοχής στο «ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

Πλήθος νέων, γυναικών, παλαιών και νεοεισερχομένων δοκιμάζουν την τύχη τους στο στίβο της πολιτικής διάκρισης. Εκτιμώ ότι αυτό επισφραγίζει ότι η Δημοκρατία αντέχει, είναι ζωντανή και επιτυγχάνει να σηκώσει από τον καναπέ εκατοντάδες υποψηφίους στην πρόκληση «του εκλέγεσθαι». Είναι η «γλύκα» της Δημοκρατίας, είναι η ανάταση της επιλογής.

Όσοι εκλεγούν θα πάρουν την ευθύνη των πραγμάτων για τα επόμενα πέντε χρόνια, θα κατευθύνουν την τύχη του τόπου στα μελλοντικά βήματα του σ΄ ένα κλίμα ρευστό, αβέβαιο και οικονομικά δυσχερές. Για όσους δεν εκλεγούν, αυτοί θα αποκτήσουν την εμπειρία και τη γνώση της συμμετοχής στα κοινά και από την πλευρά τους θα αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα αποφάσεων μαζί με τους εκλεγέντες.

Η συνύπαρξη των δύο μερών εκτιμάται ότι είναι η καλύτερη πολιτική μαγιά για τον τόπο.
Όσο για εμάς, τους απλούς ψηφοφόρους, τα άτομα τα οποία με την ψήφο μας καθορίζουμε τις εξελίξεις και τα πρόσωπα που θα τις εκφράσουν, η συμμετοχή είναι επιβεβλημένη για να αποκτήσει η Δημοκρατία την αναγκαία ανθεκτικότητα από τον πλήθος των παρενεργειών.

Κάτω από αυτήν τη σκοπιά η μεμψιμοιρία, η αναδρομή προβλημάτων και σειρά χρόνιων πολιτικών παθογενειών οφείλονται να τεθούν εκτός ζωτικού διαλόγου σε αυτή τη φάση. Το ζητούμενο είναι η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ και το μέλλον του τόπου μας.

Η Ρόδος χρειάζεται άτομα με ανοικτό πνεύμα, θετική σκέψη και συνεργάσιμους.
Το νησί των χιλιάδων κατοίκων και των εκατομμυρίων τουριστών δεν μπορεί να μείνει πίσω από τις εξελίξεις. Προσωπικές στρατηγικές και ατομικές φιλοδοξίες οφείλουν να εξαφανιστούν κάτω από την πίεση των γεγονότων.

Η αναπόληση παλαιών στιγμών και η επιστροφή αναμνήσεων μπορεί να καταγραφεί ως ιστορική διάσταση, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι βάση δημιουργίας για τη σύγχρονη εποχή.
Η σύγχρονη αίγλη απαιτεί πολλά μικρά θαύματα σε ένα νησί που φημίζεται για το μεγάλο θαύμα του Κολοσσού.

Η Ρόδος σήμερα σημαίνει και Μεσαναγρός και Απολακκιά και Λίνδος και Ιαλυσός. Συνεπώς για να αποκτήσουμε συνολική εικόνα οφείλουμε να εργαστούμε ως ένα κοινωνικό άθροισμα με την ενοποίηση της κουλτούρας του νησιού, αποφεύγοντας τοπικιστικές εξάρσεις και συγκρουσιακές χωρικές διαφορές.

Οι νέοι εκλεγόμενοι ας αντιληφτούν την ευθύνη του Αύριο, γι΄ αυτό αποδίδουμε τα εύσημα σήμερα για να έχουν την εμπιστοσύνη μας στο βήμα των επόμενων χρόνων.
Η επιτυχία τους…ευτυχία στο τόπο, η αποτυχία τους…δυστυχία για τον τόπο.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου