Θέμα πυρασφάλειας για τους παιδικούς σταθμούς!

Θέμα πυρασφάλειας  για τους παιδικούς σταθμούς!

Θέμα πυρασφάλειας για τους παιδικούς σταθμούς!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 521 ΦΟΡΕΣ

Σοβαρό χαρακτηρίζει το θέμα με την πυρασφάλεια στους παιδικούς σταθμούς η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, κα Λίτσα Κρεμαστινού, η οποία μίλησε και για τη μεγάλη προσέλευση στο καλοκαιρινό σχολείο που ξεκίνησε ο Δήμος.

Καταρχήν, σύμφωνα με την ίδια, τα καλοκαιρινά ΚΔΑΠ λειτουργούν από την 1η Ιουλίου, με 240 παιδιά, 160 στη Ρόδο και 60 στην Ιαλυσό για πρώτη φορά, ενώ, φέτος, κάτι που σημαίνει ότι, φέτος, διπλασιάστηκε ο αριθμός. Δεν παρέλειψε, επίσης, να τονίσει ότι με το “summer school” εξυπηρετούν τις εργαζόμενες μητέρες. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι είναι 11, ο Δήμος προσπάθησε πάρα πολύ για να τους πάρει και να ανοίξει αυτά τα καλοκαιρινά σχολεία και ελπίζουν να πάνε όλα καλά παρά τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται από γείτονες για το θόρυβο.

Για τους παιδικούς σταθμούς
Μεγάλο χαρακτήρισε η κα Κρεμαστινού το πρόβλημα που ανέκυψε με τους παιδικούς σταθμούς επειδή ήρθε μια εντολή από το Υπουργείο για έλεγχο σε όλους σχετικά με τα μέτρα και την πυρασφάλεια. Όπως είπε, σχεδόν οι μισοί παιδικοί σταθμοί δεν έχουν πυρασφάλεια και εδώ και δυόμιση χρόνια ζητούν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες να γίνουν πυρασφάλειες αλλά υπήρχαν τα γνωστά προβλήματα με τις προμήθειες. Έτσι, ελπίζουν ότι τώρα με την εντολή αυτή από το Υπουργείο να τοποθετηθεί τουλάχιστον η μικρή πυρασφάλεια σε όλους τους σταθμούς, αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα.

Είπε, ακόμη, ότι εάν δεν το καταφέρουν μέχρι τον Σεπτέμβρη για τους παλιούς παιδικούς σταθμούς που δεν είχαν, θα υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας σ’ αυτούς ενώ πρόβλημα θα έχουν και οι γονείς που είναι στην ΕΕΤΑΑ, το χρηματοδοτούμενο δηλαδή.

Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση προς τους μηχανικούς του Δήμου να κάνουν τ’ αδύνατα-δυνατά ενώ υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει και η ΠΥΡ. Σημειώνεται ότι οι εγγραφές ολοκληρώνονται και έχουν δώσει παρατάσεις και τον Σεπτέμβριο ενώ τόνισε θα τα πάρουν όλα τα παιδιά.

Όσο για τα επιδοτούμενα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, όπως είπε, τώρα ξεκινάει η ΕΕΤΑΑ και μέσα στην άλλη εβδομάδα θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις οι γονείς. Τελικά, οι πόροι βρέθηκαν από ίδιους πόρους του Υπουργείου.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»