Αμερικανική φρεγάτα στη Ρόδο

Αμερικανική φρεγάτα στη Ρόδο

Αμερικανική φρεγάτα στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 604 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση με δήμαρχο και περιφερειάρχη είχε η πλοίαρχος

Εθιμοτυπικές επισκέψεις στις τοπικές αρχές πραγματοποίησε χτες η κυβερνήτης της Αμερικάνικης φρεγάτας που κατέπλευσε στο Ρόδο, στο πλαίσιο ξεκούρασης του πληρώματός της.

Συγκεκριμένα η πλοίαρχος Έρικα Χόφμαν συνοδευόμενη από τον αντιπλοίαρχο Έρικ Κόουλ και την ναυτική ακόλουθο στην πρεσβεία των ΗΠΑ Αλέξια Σούσα, στο πλαίσιο συνάντησης με τον περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και το δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, είχαν σύντομη συζήτηση, την οποία ακολούθησε και ανταλλαγή δώρων.

H φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων των ΗΠΑ USS Samuel B. Roberts (FFG 58), μήκους 138 μέτρων και με πλήρωμα 200 άτομα είναι μία φρεγάτα με πλούσια πολεμική δράση και θα παραμείνει στη Ρόδο μέχρι τις 12 του μήνα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η φρεγάτα USS Samuel B. Roberts πήρε μέρος στην Ναυμαχία Αμερικανών και Ιρανών εντός των χωρικών υδάτων του Ιράν, κατά τη διάρκεια του Ιρανο-Ιρακινού Πολέμου (1980-1988), που διεξήχθη στις 18 Απριλίου 1988, και από την οποία βγήκε λαβωμένη από ιρανική νάρκη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ναυτική εμπλοκή των ΗΠΑ μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις 14 Απριλίου, την ώρα που υπογραφόταν στη Γενεύη η συμφωνία για την αποχώρηση των Σοβιετικών από το Αφγανιστάν, η αμερικανική φρεγάτα Samuel B. Roberts, που εκτελούσε νηοπομπές στον Περσικό Κόλπο, προσέκρουε σε νάρκη που είχαν ποντίσει οι Ιρανοί.

Το πλοίο σχεδόν βυθίστηκε, αλλά το πλήρωμά του διασώθηκε μέχρις ενός (υπήρξαν μόνο 10 τραυματίες από τους οποίους μόνο οι 4 σοβαρότερα που μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ) . Οι Αμερικανοί μετά την έκρηξη της νάρκης αποφάσισαν να απαντήσουν δυναμικά.

Στις 18 Απριλίου, ανήμερα της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, μοίρα του αμερικανικού ναυτικού με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο Enterprise έπληξε δύο πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου εντός των χωρικών υδάτων του Ιράν . Στην επιχείρηση, που στέφθηκε από επιτυχία, πήραν μέρος δύο αντιτορπιλικά, δύο φρεγάτες, ένα καταδρομικό, ένα αποβατικό και πολεμικά αεροπλάνα

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου