2.1 εκατομμύρια κλεμμένες πιστωτικές σε υπολογιστή hacker

2.1 εκατομμύρια κλεμμένες πιστωτικές σε υπολογιστή hacker

2.1 εκατομμύρια κλεμμένες πιστωτικές σε υπολογιστή hacker

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 406 ΦΟΡΕΣ

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το από που υπέκλεψε τις πιστωτικές κάρτες και το αν επρόκειτο να πωληθούν σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου μέσω υπόγειων forum.

Ο Seleznev είναι ο γιος του Valery Seleznev μέλος του πολιτικού κόμματος Liberal Democratic της Duma State, και κατηγορείται ότι παραβίασε τα συστήματα point-of-sale εταιρειών λιανικής πώλησης των ΗΠΑ. Τις πληροφορίες που υπέκλεψε τις εμπορευόταν μέσα από ένα forum που είχε υπό τον έλεγχό του.

Σύμφωνα με το Q13 FOX, οι δικηγόροι του κατηγορουμένου ζήτησαν να τεθεί ο Seleznev υπό κατ “οίκον περιορισμό σε ένα επιπλωμένο διαμέρισμα του Seattle, με εγγύηση ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ωστόσο, ο δικαστής των ΗΠΑ James P. Donohue αρνήθηκε την εγγύηση και ανέφερε ότι Seleznev είναι επικίνδυνος για φυγή, καθώς δεν έχει κανένα δεσμό με την Washington.

Ο πιο σημαντικός λόγος που ο εισαγγελέας δεν επέτρεψε την απελευθέρωση του με εγγύηση, είναι ότι ο hacker, έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να κατασκευάσει πλαστά έγγραφα, που θα του επιτρέψουν να φύγει από τα σύνορα των ΗΠΑ.

Ο Roman Valerevich Selezne είχε καταδικαστεί ερήμην από το δικαστήριο της Δυτικής Περιφέρειας της Ουάσιγκτον το Μάρτη του 2011 για 29 συνολικά κατηγορίες που συμπεριλάμβαναν τραπεζικές απάτες, hacking σε προστατευμένους υπολογιστές, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συσκευές και μη εξουσιοδοτημένη εμπορία.

Αν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες, η μέγιστη ποινή που αντιμετωπίζει είναι τουλάχιστον 65 έτη φυλάκισης και καταβολή προστίμου ύψους 2.750.000 δολαρίων

Ο hacker συνελήφθη στις 5 Ιουλίου από τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαλέ στις Μαλδίβες και οδηγήθηκε αμέσως σε μια εγκατάσταση των ΗΠΑ στο νησί Γκουάμ.
Η ημερομηνία της δίκης του Seleznev έχει οριστεί στις 6 Οκτωβρίου του 2014.

Πηγή : http://iguru.gr/

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης