Μαθήματα ζωής από 85χρονο βετεράνο πρωταθλητή

Μαθήματα ζωής από 85χρονο βετεράνο πρωταθλητή

Μαθήματα ζωής από 85χρονο βετεράνο πρωταθλητή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 599 ΦΟΡΕΣ

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Χατζηεμμανουήλ, με καταγωγή από την Κω

Μαθήματα ζωής δίνει ο 85χρονος Χατζηεμμανουήλ Κωνσταντίνος, βετεράνος αθλητής, δρομέας των 100, 200 και 400 μέτρων.

Με καταγωγή από την Κω ξεκίνησε την αθλητική του διαδρομή από μικρός, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, αλλά σε κατοπινό στάδιο εγκατέλειψε τον αθλητισμό.

Ωστόσο σε ηλικία 76 ετών όταν διεξήχθησαν οι πανελλήνιοι αγώνες στην Κω, το νησί του, αφού τους παρακολούθησε, πήρε τη μεγάλη απόφαση να συμμετάσχει στην επόμενη αθλητική διοργάνωση.

Οι πρωτιές και οι διακρίσεις δεν άργησαν να έρθουν. Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς αγώνες στη Λάρισα και εξασφάλισε την 1η θέση στα 200 μέτρα και τη 2η στα 100 μέτρα δρόμου.

Έκτοτε άρχισαν οι προπονήσεις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και η συμμετοχή του 85χρονου Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ σήμερα σε αγώνες, αποτελεί γεγονός.

Οι φετινές του διακρίσεις πολλές: Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Βετεράνων αθλητών στην Ουγγαρία «Βουδαπέστη 2014» που διεξήχθη στις 25 – 30 Μαρτίου ο Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ έλαβε χρυσό μετάλλιο στα 200μ.

Επίσης στο «Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Βετεράνων Αθλητών – Αθλητριών» που διεξήχθη στη Σμύρνη to 2014, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 200 μέτρων και το χρυσό στα 400 μέτρα.

Στους Πανελλήνιους αγώνες που διεξήχθησαν στη Λάρισα έλαβε δύο χρυσά μετάλλια στα 100 μ και στα 200μ.

Ο Δωδεκανήσιος αθλητής έλαβε μέρος με επιτυχία και στο «Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων Αθλητών και Αθλητριών» φέτος στο Βουκουρέστι, όπου επέδειξε την αγωνιστικότητα του αλλά και το ήθος του.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής και πρεσβευτής του Ελληνικού Κλασικού Αθλητισμού κατέκτησε συγκεκριμένα τρία χρυσά μετάλλια στα Αγωνίσματα των 100- 200 και 400 μέτρων, σημειώνοντας νέο Βαλκανικό ρεκόρ στην κατηγορία του και στα τρία αγωνίσματα. Κατέκτησε επίσης και ένα ασημένιο μετάλλιο στα 4Χ100 μέτρα. Ο ίδιος δηλώνει πως είναι αθλητής της αντοχής αφού –όπως είπε- στην ταχύτητα μειονεκτεί.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ είπε στο ΚΥΠΕ πως θα συνεχίσει να λαμβάνει μέρος στους αγώνες αφού για αυτόν αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση.

Τα τρία του παιδιά η κόρη του αλλά και οι δύο γιοί του καθώς και τα 8 εγγόνια του αισθάνονται περήφανα για αυτόν, ανέφερε με συγκίνηση.

Αυτό το διάστημα ο βετεράνος αθλητής βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει σε αγώνες στα Λεμέσια, το Σάββατο, στο Λανίτειο γήπεδο. Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ωφελεί τους ανθρώπους γιατί δίνει υγεία και μακροζωία.

Η μεγαλύτερη συγκίνηση του – όπως είπε – ήταν όταν εξασφάλισε τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή στη Βουδαπέστη. Ο αθλητισμός άλλωστε του δίνει δύναμη ζωής, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σωκράτης Ποταμίτης Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων Αθλητών Λεμεσού ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως αποτελεί τιμή για τον ίδιο να έχει έναν τόσο άξιο αθλητή με περγαμηνές διεθνών αγώνων στην Κύπρο για να συμμετάσχει στους αγώνες. Σημείωσε πως οι Βετεράνοι αθλητές στέλνουν το μήνυμα της δια βίου άθλησης, προσθέτοντας ότι η άθληση δεν σταματά στα 25 και στα 30 αλλά συνεχίζεται – όπως είπε – και στην τρίτη και στην τέταρτη ηλικία.

Είπε ακόμα πως ο Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών Λεμεσού έχει ήδη 130 μέλη, εκ των οποίων τα 50 συμμετέχουν κάθε χρόνο στους αγώνες.

Εξάλλου ο Γιώργος Αποστολίδης, πρόεδρος του ΣΥΒΑΣ, είπε πως παράδειγμα της δια βίου άσκησης αποτελεί ο βετεράνος αθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ.

Ένα άτομο, είπε ο κ. Αποστολίδης, πρέπει να γυμνάζεται μετά τα 40 για να έχει μια ποιοτική ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ερωτηθείς για το μεγαλύτερο ηλικιακά άτομο του ΣΥΒΑΣ, ο κ. Αποστολίδης είπε πως είναι ο βετεράνος αθλητής Χάρης Αϊβαλιώτης 75 ετών, δρομέας στα 100, 200 και 400 μέτρα και ο Δημήτρη Δημητρίου, 73 ετών.

Η Δένα Αγιομαμίτου, βετεράνος αθλήτρια της Λεμεσού, γνώρισε τον Κώστα Χατζηεμμανουήλ πριν δύο χρόνια τον Οκτώβριο του 2012 στους Παγκρήτιους αγώνες και χάρηκε – όπως είπε – πολύ όταν τον είδε να ανεβαίνει στο βάθρο για να πάρει το μετάλλιο/κύπελλο του και να τον θαυμάζει η εγγονή του.

Μετά, όπως είπε, τον έζησε σε προπονήσεις σε γήπεδο στην Κω πέρσι το καλοκαίρι, αλλά και σε ξενάγηση που της έκανε στο οινοποιείο του που διατηρεί στην Κω.

Τώρα, συνέχισε, «έχουμε την τιμή να τον έχομε μαζί μας στα ΛΕΜΕΣΙΑ 2014». Η κ. Αγιομαμίτου εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την γνωριμία της με τον βετεράνο πρωταθλητή, λέγοντας πως της είχαν κάνει εντύπωση οι επιδόσεις του, η διαύγεια πνεύματος και η ενεργητικότητα του.

Τον καλέσαμε, είπε, να έρθει στην Κύπρο για να μεταφέρει το μήνυμα υγείας και μακροζωίας.

Ο βετεράνος πρωταθλητής προπονείται στο γήπεδο στην Κώ, έχοντας στο πλευρό του το φίλο και προπονητή του Στέργο Χατζηστέργο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ