Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται 64χρονος κάτοικος του νησιού

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται 64χρονος κάτοικος του νησιού

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται 64χρονος κάτοικος του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1231 ΦΟΡΕΣ

Στον εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου προσέφυγε 64χρονος κάτοικος του νησιού μας, ζητώντας να ακυρωθεί το κατηγορητήριο το οποίο τον στέλνει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου να δικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια!

Ο 64χρονος παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου και θεωρείται υπεύθυνος για ένα ατύχημα στο οποίο πριν από τέσσερα χρόνια έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Λαδικού, ένας 32χρονος δικυκλιστής.

Όπως τονίζει ο 64χρονος μεταξύ άλλων στη προσφυγή που κατέθεσε δια του συνηγόρου του κ. Γιάννη Φλεβάρη, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την αθωότητα και συγκεκριμένα, πως δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το δυστύχημα αυτό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο προς τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, όλα έγιναν δέκα λεπτά πριν τις έξι το απόγευμα στις 30 Σεπτεμβρίου 2010. Την ώρα εκείνη ο 64χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο και κινούνταν επί της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου με κατεύθυνση από Ρόδο προς Αφάντου. Στο 17ο χιλιόμετρο και συγκεκριμένα λίγο πριν την ανηφόρα για το Λαδικό, η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 32χρονος με κατεύθυνση από Αφάντου προς Ρόδο επιχείρησε να προσπεράσει το προπορευόμενο ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας πραγματοποιώντας την προσπέραση, και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του 64χρονου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί η σύγκρουση έγινε επειδή ο 64χρονος «δεν οδηγούσε µε σύνεση και διαρκώς τεταμένη την προσοχή του, ούτε ασκούσε την αναγκαία επί της οδού εποπτεία ώστε να είναι σε ετοιμότητα να αντιδράσει ακαριαία και να ανακόψει την πορεία του οχήματος του, σε περίπτωση που αυτό ήταν επιβεβλημένο, µε αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί έγκαιρα τον οδηγό του δικύκλου και να µην προλάβει να τροχοπεδήσει έγκαιρα και να μην προλάβει να ακινητοποιήσει το όχημα του ως όφειλε, µε συνέπεια να συγκρουστεί το όχημά του µε τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του 32χρονου, να εκτιναχθεί στον αέρα ο οδηγός της μοτοσικλέτας και να πέσει στο έδαφος έξω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, και να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις συνεπεία των οποίων και κατέληξε τρεις μέρες αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου».


Ο 64χρονος για να αποδείξει πως ουδεμία σχέση έχει με τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο επικαλείται την μαρτυρική κατάθεση που έδωσε 44χρονη συνάδελφος (εργάζονταν στην ίδια ξενοδοχειακή μονάδα) του άτυχου δικυκλιστή, η οποία την ώρα του ατυχήματος βρισκόταν με το αυτοκίνητο της στο σημείο με κατεύθυνση από Αφάντου προς Ρόδο.

Η 44χρονη αναφέρει χαρακτηριστικά πως «περίπου στο 17ο χλμ της Ρόδου – Λίνδου την προσπέρασε μια δίκυκλη μοτοσικλέτα βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κορνάροντας της, αμέσως γύρισε το κεφάλι και είδε ότι το μηχανάκι το οδηγούσε ένας συνάδελφός της στο ξενοδοχείο που δουλεύει. Αμέσως γύρισε το κεφάλι της και είδε ένα τζιπ το οποίο κινούνταν στην Ρόδου – Λίνδου με κατεύθυνση προς Αφάντου.

Μόλις το είδε αυτό γύρισε στον 32χρονο και του είπε «πρόσεχε και αμέσως γύρισε το κεφάλι του μπροστά είδε το άλλο όχημα και έκανε ελιγμό δεξιά για να το αποφύγει όπως και ο οδηγός του τζιπ έκανε ελιγμό δεξιό αλλά επειδή η απόσταση που είχαν τα οχήματα ήταν πολύ κοντινή συγκρουστήκανε.

Αμέσως μετά τη σύγκρουση είδε το μηχανάκι να κόβεται στα δυο και τον οδηγό του δικύκλου να πετάγεται στον αέρα και να σέρνεται στο ρεύμα κυκλοφορίας της και να καταλήξει έξω απ’ τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στο χώμα.

Αμέσως σταμάτησε το αμάξι της και πήγε κοντά του και μόλις τον είδε κατάλαβα ότι ήταν σοβαρά τραυματισμένος. Μαζεύτηκε κόσμος και εκείνη πήρε τηλέφωνο το νοσοκομείο για να έρθουν, όπως επίσης και τους οικείους του».

Βάση της μαρτυρικής αυτής κατάθεσης, ο 64χρονος θεωρεί άδικο να βρεθεί κατηγορούμενος για το βαρύτατο αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, , καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι δεν έπρεπε να στοιχειοθετηθεί κατηγορία, ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι το κατηγορητήριο πάσχει ουσιωδώς και πρέπει να ακυρωθεί.








Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου