To ΕΚΑΒ παραδίδει μαθήματα ζωής

To ΕΚΑΒ παραδίδει μαθήματα ζωής

To ΕΚΑΒ παραδίδει μαθήματα ζωής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 541 ΦΟΡΕΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Με το σύνθηµα «μια εβδοµάδα µπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει µια ζωή», το ΕΚΑΒ διοργανώνει τη «2η Πανελλήνια Εβδοµάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης».

Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, µε πιο πρόσφατο το τραγικό συµβάν του θανάτου των ∆. Βουρβαχάκη και Β. Κελαράκη στις 12 ∆εκεµβρίου 2012 στην Κρήτη.

Όλα ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια μετά το θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης Ευάγγελου Κελαράκη. Οι εργαζόμενοι στην Κρήτη για να τιμήσουν τους 2 συναδέλφους σχεδίασαν εκδηλώσεις εκπαίδευσης των πολιτών. Υιοθετήθηκε από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ (Παπαγιαννίδης Δημήτριος και Συγγελάκης Αριστομένης), με αποτέλεσμα να σχεδιαστεί ο θεσμός της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης».

Για το 2013 η «1η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης» έφερε το όνομα «Δημήτρης Βουρβαχάκης – Βαγγέλης Κελαράκης», ως ελάχιστη αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς των δύο πρόωρα χαμένων συναδέλφων και της ιδιαίτερης συμβολής τους στην εκπαίδευση και την πρόληψη. Η «Πανελλήνια Εβδοµάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης» γίνεται με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων και την οικονομική υποστήριξη των σωματείων του ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ Ρόδου διοργανώνει εκδήλωση, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στην πλατεία Κύπρου από τις 10:00-13:00.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να μάθουν για τη Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Επίσης θα συζητηθούν θέματα Πρώτων Βοηθειών και η σημασία της πρόληψης ατυχημάτων.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου