Mπορεί και να κατασχεθούν οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς

Mπορεί και να κατασχεθούν οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς

Mπορεί και να κατασχεθούν οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 495 ΦΟΡΕΣ

Ένα από τα…απίστευτα ελληνικά έκανε γνωστό στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προχθές το βράδυ, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ενημερώνοντας σχετικά με το που βρίσκεται η διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς της Ρόδου για τις καταστροφικές πλημμύρες του 2013 και 2014!

Όπως εξήγησε, λοιπόν, ο κ. Χατζηδιάκος, εφόσον πρόκειται για ποσά κάτω των 1500 ευρώ δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα αφού δεν χρειάζονται ούτε δικαιολογητικά. Εάν κάποιος συμπολίτης μας που επλήγη, όμως, πρόκειται να λάβει ποσό πάνω από 1500 ευρώ, 3000 ευρώ και 4000 ευρώ και χρωστάει στην εφορία, τότε μπορεί να του…τα κατάσχουν! Μάλιστα, ο Δήμαρχος το ανέφερε αυτό εκφράζοντας και την αγανάκτησή του μέσου πολίτη ενώ είπε ότι προσπαθούν να βρουν μία φόρμουλα με τη νομική υπηρεσία.

Εξηγώντας πως έχει η κατάσταση ο κ. Χατζηδιάκος, ανέφερε ότι, δυστυχώς, έχει γίνει θέμα στους Δήμους ανά τη χώρα η περιβόητη διαδικασία για τη μεταφορά των υπολοίπων του 2014 στο 2015 αφού οι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου…έχουν στυλώσει τα πόδια!

Λένε ότι οι όποιες μετατροπές, δηλαδή η μεταφορά των υποχρεώσεων, θα έπρεπε να είχαν γίνει κατά το διάστημα από 31 Δεκεμβρίου μέχρι και 31 Ιανουαρίου αλλά ένας Επίτροπος έβγαλε ότι δεν θα είναι νόμιμες εάν ψηφιστούν μέσα στον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση. Μάλιστα, ήταν δραματική η περιγραφή του Δημάρχου που έκανε γνωστό ότι είπε στον Επίτροπο «θέλεις να φέρω 350 δικαιούχους έξω από το γραφείο σου;».

Ξαφνικά, λοιπόν, είπαν ότι για τα ποσά πάνω από 1500 ευρώ απαιτείται φορολογική ενημερότητα, τη στιγμή που όλοι λένε ότι οι αποζημιώσεις αυτές είναι ακατάσχετο ποσό-υπενθυμίζεται ότι η καταβολή τους έχει καθυστερήσει πάνω από ένα χρόνο. Από την άλλη πλευρά, ο υπάλληλος του Δήμου που είναι υπόλογος για το ποσό εκφράζει την ανησυχία του, ενώ ο Επίτροπος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο τους απάντησε να πράξουν ό,τι νομίζουν και θα τα εξετάσει στον κατασταλτικό έλεγχο!

Η γνωμάτευση του προϊσταμένου της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, κ. Θόδωρα Παπαγεωργίου, την οποία ζήτησε και πήρε προχθές στο δ.σ. ο Δήμαρχος, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι θα ήταν εντελώς παράλογο σε ανθρώπους που δοκιμάζονται να ζητούν να μην έχουν φορολογικές εκκρεμότητες.

«Ε, δεν θα γίνουμε εμείς…εισπράκτορες της ΔΟΥ!», σχολίασε, δεικτικά, ο κ. Χατζηδιάκος και ανέφερε ότι δόθηκε εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία για τα εντάλματα και την εκταμίευση των αποζημιώσεων (σ.σ. που συνολικά ανέρχονται στα 525 χιλιάδες ευρώ) και… «αν τολμούν ας έρθουν να τα καταλογίσουν!», όπως είπε ο Δήμαρχος.
Έτσι, η διαδικασία ξεκίνησε, χθες.

Διαβάστε ακόμη

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα με τραυματίες πριν λίγο στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά