Να διαφυλάξουμε την Παλιά Πόλη ως κόρη οφθαλμού

Να διαφυλάξουμε την Παλιά Πόλη ως κόρη οφθαλμού

Να διαφυλάξουμε την Παλιά Πόλη ως κόρη οφθαλμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 305 ΦΟΡΕΣ

Δηλώσεις του αντιδημάρχου Γ. Κακούλη

«Θα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το μνημείο της Μεσαιωνικής Πόλης» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κακούλης, σε συνέντευξή του στον ΠΑΛΜΟ, αφήνοντας αιχμές κατά των προηγούμενων δημοτικών αρχών για το γεγονός ότι δεν έχει εφαρμοστεί ο κανονισμός λειτουργίας.

«Πιθανόν δεν υπήρχε η πολιτική βούληση» τόνισε ο κ. Κακούλης, προσθέτοντας πως η Μεσαιωνική Πόλη θα πρέπει να λειτουργήσει σαν ξεχωριστή οντότητα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανεξέλεγκτη είσοδο οχημάτων στην Παλιά Πόλη, κάνοντας γνωστό πως από τον Μάρτιο θα ρυθμιστεί το σύστημα με τις βυθιζόμενες μπάρες, προκειμένου να απαγορεύεται η είσοδος στα αυτοκίνητα. «Θα υπάρχει κέντρο ελέγχου, καθώς και αστυνόμευση» τόνισε ο κ. Κακούλης.

Ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε πως θα σταματήσει και το φαινόμενο της αυθαίρετης κατάληψης κοινοχρήστων χώρων με εντατικούς ελέγχους, ενώ απηύθυνε έκκληση προς όλους τους καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης και τους μόνιμους κατοίκους να δείξουν κατανόηση και να στηρίξουν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να μπει μια τάξη.

Αναφερόμενος στη Νέα Αγορά, ο κ. Κακούλης έκανε γνωστό πως ήδη έστειλε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων εισήγηση για τον κανονισμό λειτουργίας της για διαβούλευση, προκειμένου να επικρατήσει η ευταξία.

Δήλωσε ακόμη πως θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν επισκευές στις κτηριακές εγκαταστάσεις, ενώ έκανε γνωστό πως στόχος είναι και η ανάδειξη της ψαραγοράς.

Ο κ. Κακούλης, αναφερόμενος στις οφειλές των καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς, τόνισε πως η δημοτική αρχή θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή απέναντί τους και σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, τότε οι επαναμισθώσεις καταστημάτων θα γίνονται υπό προϋποθέσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στο Εθνικό Θέατρο, έκανε γνωστό πως αναζητούνται χρήματα για να ολοκληρωθούν οι μελέτες και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα δημοπρατηθεί το έργο ανακατασκευής του.

Διαβάστε ακόμη

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου