Ισόβια στο Βούλγαρο για τη δολοφονία του Μπρούνο

Ισόβια στο Βούλγαρο για τη δολοφονία του Μπρούνο

Ισόβια στο Βούλγαρο για τη δολοφονία του Μπρούνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1694 ΦΟΡΕΣ

Από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω

Η μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στον 35χρονο Βούλγαρο για την δολοφονία του 64χρονου Ηλία Φανούρη, γνωστός και ως «Μπρούνο», ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος πέρυσι το καλοκαίρι στο μικρό σπίτι της οδού Πεισάνδρου 10 στην Παλιά Πόλη, όπου διέμενε.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον 35χρονο BORISOV MIHAIL του Asenov για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ ομόφωνα ένοχο τον έκρινε για την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο καταδικάζοντας τον σε κάθειρξη 5 ετών για την πράξη αυτή.

Με την απόφασή του αυτή το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στον 35χρονο Βούλγαρο και βέβαια η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

«Δεν ξέρω τίποτα»
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε χθες το πρωί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω και κατά την απολογία του ο 35χρονος αλλοδαπός αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Ο ίδιος αποδέχτηκε ότι είχε πάει μαζί με την 37χρονη συμπατριώτισσα του το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουνίου 2014 στο σπίτι του 64χρονου, όμως λίγη ώρα μετά τις 10 ο Μπρούνο δέχτηκε ένα τηλεφώνημα και έφυγαν όλοι μαζί από το σπίτι.

Ο Βούλγαρος είπε πως από εκεί και έπειτα δεν γνωρίζει τι ακριβώς έγινε.

Όμως οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν ενόρκους και δικαστές οι οποίοι τον έκριναν ένοχο και του επέβαλαν την παραπάνω ποινή.

Ο 35χρονος αλλοδαπός παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου (157/2014), το οποίο παράλληλα απάλλαξε από τις κατηγορίες την 37χρονη Βουλγάρα η οποία κατηγορούνταν επίσης στην υπόθεση.

Η φωτιά στο σπίτι της οδού Πεισάνδρου 10 στην Παλιά Πόλη εκδηλώθηκε περίπου στη μία και μισή τα ξημερώματα της Παρασκευής 13 Ιουνίου 2014. Οι γείτονες από τις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν στους αρμόδιους αξιωματικούς, είπαν ότι πρώτα άκουσαν τα ουρλιαχτά που καλούσε σε βοήθεια ο 64χρονος και στη συνέχεια κατάλαβαν ότι το σπίτι του είχε τυλιχτεί στις φλόγες.

Αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, όπου παρά τις δυσκολίες προσέγγισης με μεγάλα οχήματα μέσα στα στενά της Παλιάς Πόλης, κατάφεραν πολύ γρήγορα να σβήσουν τη φωτιά. Τότε, διαπίστωσαν όμως το μέγεθος της τραγωδίας, αφού εντόπισαν το απανθρακωμένο πτώμα σε ένα από τα κρεβάτια.

Κάποιοι από τους γείτονες πάντως χαρακτήρισαν την φωτιά περίεργη και όχι τυχαία και υποστήριξαν ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Ο 64χρονος άνδρας ήταν γνωστός στο νησί της Ρόδου καθώς εκτός του ότι ήταν κοινωνικός και ήταν πάντα στο επίκεντρο της τουριστικής αγοράς όπου εργάζονταν είτε ως πωλητής είτε ως έμπορος, είχε πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ που ήταν αφιερωμένο στα "καμάκια της Ρόδου" με τίτλο "Οι Κολοσσοί του Έρωτα".

Κάτοικοι της περιοχής, που μίλησαν στη «Ροδιακή» λίγες ώρες μετά την τραγωδία, περιέγραψαν τον συμπολίτη μας, ως ένα βιοπαλαιστή που διέμενε μόνος του στο συγκεκριμένο σπίτι και προσπαθούσε να επιβιώσει κυνηγώντας το μεροκάματο.

Όλα τα στοιχεία από την αρχή οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο για ένα τυχαίο γεγονός, αλλά αντίθετα οι ενδείξεις «έδειχναν» τους δύο αλλοδαπούς.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και των συναδέλφων τους στην Χαλκιδική, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν στην περιοχή Πολύγυρος στις 18 Ιουνίου 2014 και κρατήθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης και στη συνέχεια εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους και μεταφέρθηκαν στο νησί μας όπου σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Τον «έδωσε» η Βουλγάρα – τον «έκαψε» η ιατροδικαστική
Τον 35χρονο συμπατριώτη της υπέδειξε η 37χρονη Βουλγάρα από τη πρώτη στιγμή ως το δράστη του φοβερού εγκλήματος που σημειώθηκε σε βάρος του 64χρονου στην Παλιά Πόλη.

Η ίδια τόσο προανακριτικά (ενώπιον της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου) όσο και ανακριτικά δήλωσε ότι ο 35χρονος διέπραξε το έγκλημα και μάλιστα είχε δώσει και λεπτομερή περιγραφή για τον τρόπο που έγινε, τονίζοντας πως η ίδια δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή.

Πιο συγκεκριμένα η 37χρονη είπε πως ήρθε στην Ελλάδα ένα μήνα περίπου πριν το τραγικό περιστατικό, καθώς στην πατρίδα της αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα, είναι χωρισμένη και έχει και ένα παιδί. Φθάνοντας στην Αθήνα δεν γνώριζε κανέναν άκουσε όμως κάποιον να μιλάει Βουλγαρικά και τότε γνωρίστηκε με τον 35χρονο.

Μαζί και μετά από την γνωριμία που έκαναν με τον άνθρωπο που αρχές αναζητούν ήρθαν στο νησί μας και διέμειναν σε δωμάτια που ο τελευταίος τους είχε κλείσει.

Η γνωριμία με τον Μπρούνο έγινε όταν της εμφανίστηκε ως «πελάτης». Το βράδυ της 12ης Ιουνίου 2014 περίπου τους 9 τον επισκέφθηκαν σπίτι του μαζί με τον 35χρονο Βούλγαρο. Εκεί ο 64χρονος τους έδωσε δώρα που τους είχε αγοράσει. Μία τσάντα και παπούτσια για την 37χρονη και ένα πουκάμισο μαύρο για τον 35χρονο.

Η αλλοδαπή φόρεσε το φόρεμα και μετά ο 35χρονος πρότεινε να ξαπλώσει μαζί με τον 64χρονο στο κρεβάτι για τους βγάλει φωτογραφία. Στην συνέχεια η αλλοδαπή έβγαλε το φόρεμα και έβγαλαν και τους φωτογραφίες με τα εσώρουχα.

Ξαφνικά και για λόγους που η 37χρονη δεν γνωρίζει οι δύο άνδρες άρχισαν να λογομαχούν και ακολούθησε πάλη μεταξύ τους και τότε ο 35χρονος κατάφερε χτυπήματα στον Μπρούνο με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητος.

Η αλλοδαπή τους δήλωσε βρισκόταν σε πανικό και ρώτησε τον συμπατριώτη τους αν ο 64χρονος είχε πεθάνει. Εκείνος τους απάντησε ότι μάλλον πέθανε και τους είπε να βγει στην αυλή γιατί «θα βάλει φωτιά».

Η 37χρονη βγήκε έξω και μετά από λίγη ώρα μύρισε από την αυλή την φωτιά. Φεύγοντας οι δύο αλλοδαποί πήραν μαζί τους χρήματα (περίπου 400- 450 ευρώ), ένα κινητό τηλέφωνο και μία κάμερα και πήγαν σε ερημική παραλία με βράχια για να κρυφτούν.

Εκεί ο 35χρονος απέκρυψε σε κάποιο σημείο στα βράχια το τηλέφωνο και την κάμερα. Την επόμενη μέρα αναχώρησαν από το νησί.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διωκτικές αρχές έχουν στοιχεία στα χέρια τους που δείχνουν ότι εκτός των άλλων από το σπίτι του Μπρούνο αφαιρέθηκαν και χρυσά κοσμήματα τα οποία πιθανώς να τα έχουν κρύψει στην ίδια περιοχή με τα άλλα αντικείμενα, ενώ μέρος αυτών φέρονται οι δράστες να τα πέταξαν στην θάλασσα.

Τέλος σε ότι αφορά την ιατροδικαστική έκθεση, από την εξέταση που έγινε εντοπίστηκαν τρία τραύματα από μαχαίρι στο σώμα του 64χρονου, ένα στον θώρακα και δύο στα πλευρά τα οποία έριξαν στο έδαφος τον Μπρούνο.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο