Δύσπιστος παραμένει για το ΦΠΑ ο περιφερειάρχης

Δύσπιστος παραμένει για το ΦΠΑ ο περιφερειάρχης

Δύσπιστος παραμένει για το ΦΠΑ ο περιφερειάρχης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 116 ΦΟΡΕΣ

Περιμένει επίσημη δέσμευση από την κυβέρνηση

Δύσπιστος είναι ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος αναφορικά με τις διαβεβαιώσεις του Μεγάρου Μαξίμου, ότι δεν θα αυξηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.

Η «απάντηση» που δόθηκε στις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, δεν ικανοποιεί την περιφέρεια όπως επεσήμανε χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Χατζημάρκος, που ρωτήθηκε για το θέμα, απάντησε ότι μόνο μία δήλωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Οικονομικών θα… τον καθησύχαζε, αφού όπως είπε, η διάψευση του Μαξίμου ήταν… ανώνυμη!

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι αν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη το θέμα δεν λήξει οριστικά, τότε θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο, όπως έχει προγραμματιστεί (πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη) για να αποφασιστούν ενέργειες αντίδρασης, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία απάντηση στο αίτημα για συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς στην Αθήνα.

Ερωτηθείς για το θέμα και συγκεκριμένα για το αν συζητήθηκε το θέμα με τους βουλευτές Δωδεκανήσου ο κ. περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής: « Ο κ. Σαντορινιός για το θέμα του ΦΠΑ είναι ξεκάθαρος.: Ότι δεν περνά από το δικό του το μυαλό οποιαδήποτε σκέψη κατάργησης και πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, δεν προτίθεται να στηρίξει τίποτα τέτοιο.

Αυτό είναι πάρα πολύ ευχάριστο, ότι το μέτωπο στο εσωτερικό μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αρραγές δεν έχω καμία αμφιβολία προς αυτό. Καταλαβαίνω ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές πρέπει να κρατήσουν μία ισορροπία, από κει και πέρα εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε αυτό.

Εμείς ζητάμε να είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση όλων τι γίνεται στο συγκεκριμένο θέμα. Οι δικές μας πληροφορίες δεν είναι καλές. Εγώ το λέω. Με ρώτησαν και χτες Αθηναϊκά μέσα, για το αν μας καθησυχάζει η «είδηση» ότι από το Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε διάψευση.
Όχι δε μας καθησυχάζει, διότι έχουμε τη θέση-δήλωση που είναι επώνυμη, για την πρόθεση επανεξέτασης του καθεστώτος, αλλά η διάψευση είναι ανώνυμη. Το σύμφωνα με πηγές και με πληροφορίες από το μέγαρο Μαξίμου, είναι μία ανώνυμη δημοσιογραφική πληροφορία, και δεν έχει κάποια πολιτική αξία.

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο, μέχρι και τη Δευτέρα θα γίνει συζήτηση για το πλαίσιο μεταρρυθμίσεων , θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η άποψη ότι τα υφεσιακά μέτρα είναι κάτι που δε χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να συμπεριλάβουμε το θέμα και στη συνεδρίαση του περιφερειακού. Μακάρι την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε το θέμα να έχει κλείσει και να μην το συζητήσουμε.

Εμάς θα μας καθησύχαζε μία δήλωση του πρωθυπουργού, ή του υπουργού Οικονομικών».

Διαβάστε ακόμη

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα με τραυματίες πριν λίγο στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά