Σε λειτουργία οι μπάρες της Παλιάς Πόλης

Σε λειτουργία οι μπάρες της Παλιάς Πόλης

Σε λειτουργία οι μπάρες της Παλιάς Πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 524 ΦΟΡΕΣ

Σε λειτουργία πρόκειται να τεθούν- επιτέλους- οι περίφημες μπάρες που είχαν τοποθετηθεί στις πύλες της Μεσαιωνικής μας Πόλης προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη είσοδος των οχημάτων.

Οι μπάρες, που είχαν τοποθετηθεί στις πύλες της Μεσαιωνικής Πόλης επί δημαρχίας Χατζή Χατζηευθυμίου, αλλά δεν λειτούργησαν ποτέ, έχουν ξεκινήσει να επισκευάζονται απο ειδικό συνεργείο το οποίο βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νησί μας και σήμερα θα έχει ολοκληρωθεί η επισκευή τους.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις που έκανε στη “Ροδιακή” ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τη Μεσαιωνική Πόλη κ. Γιώργος Κακούλης, σε λιγότερο απο δέκα μέρες αυτές θα τεθούν σε ισχύ, αφού πρώτα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και όλοι όσοι δικαιούνται έχουν στα χέρια τους τα ειδικά κοντρόλ που θα τους επιτρέπουν να ανοίγουν τις μπάρες ούτως ώστε να περάσουν.

Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι που θα έχουν στα χέρια τους αυτά τα κοντρόλ, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένες πύλες, ανάλογα με το σημείο στο οποίο βρίσκεται το σπίτι ή το μαγαζί τους.

Για τις ανάγκες της λειτουργίας των μπάρων στην Παλιά Πόλη, θα λειτουργήσει και το κέντρο ελέγχου που θα λειτουργεί όλο το 24ωρο ούτως ώστε να λύνει οποιαδήποτε προβλήματα ή και να επιτρέπει σε έκτακτες περιπτώσεις να εισέρχονται οχήματα όπως π.χ. αυτό του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας.



Ο ίδιος μιλώντας στη "Ροδιακή" σημείωσε πως θα πρέπει να διαφυλαχθεί όσο γίνεται η Παλιά Πόλη, ενώ μάλιστα προτίθεται να θέσει σε λειτουργία τις μπάρες όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά και για τον χειμώνα!

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως επιτέλους η Παλιά Πόλη θα "αδειάσει" απο τα εκατοντάδες οχήματα που εισέρχονται ανεξέλεγκτα καθημερινά. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι, στις πύλες θα τοποθετηθούν και πάλι υπάλληλοι εταιριών security (το πιθανότερο τον Μάιο) ούτως ώστε να αποφευχθεί η είσοδος δικύκλων στην Παλιά Πόλη, μιας και οι μπάρες δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο.

Σημειώνεται πως για το θέμα της προστασίας της Παλιάς Πόλης απο τα τροχοφόρα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος σε δηλώσεις που πραγματοποίησε χθες.

Διαβάστε ακόμη

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου