Αποβάσεις μεταναστών σε πέντε νησιά!

Αποβάσεις μεταναστών σε πέντε νησιά!

Αποβάσεις μεταναστών σε πέντε νησιά!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 205 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά 166 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν σε Σύμη, Κω, Κάλυμνο, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι και συνελήφθησαν καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Πιο συγκεκριμένα, προχθές το απόγευμα συνελήφθησαν στην πόλη της Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας 31 άνδρες υπήκοοι Συρίας (28 άνδρες και 3 γυναίκες που συνόδευαν 3 παιδιά) και 26 από το Αφγανιστάν (20 άνδρες και 6 γυναίκες που συνόδευαν 11 παιδιά) για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 39 παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες οι Λιμενικοί ανοικτά του Αγαθονησίου.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, φουσκωτή βάρκα όπου επέβαιναν οι αλλοδαποί και οι οποίοι στη θέα του πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσκισαν τη βάρκα και έπεσαν στη θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Αγαθονησίου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λ/Τ Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου.
Αλλά και στο Φαρμακονήσι προχθές τα ξημερώματα εντοπίστηκαν άλλα 29 άτομα, στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου.

Τους αλλοδαπούς εντόπισε το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. να επιβαίνουν σε φουσκωτή βάρκα και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Λακκί της Λέρου όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επίσης προχθές το μεσημέρι στη Σύμη συνελήφθησαν από αστυνομικούς του νησιού 16 αλλοδαποί από την Συρία (15 άνδρες και 1 γυναίκα που συνόδευαν 2 παιδιά) και 2 άνδρες από το Ιράκ για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Τέλος προχθές απογευματινές και βραδινές ώρες συνελήφθησαν στην Κάλυμνο από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου συνολικά 9 άνδρες από την Συρία και 7 υπήκοοι Ιράκ (5 άνδρες και 2 γυναίκες που συνόδευαν 2 παιδιά) για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.
Για όλες τις υποθέσεις διενεργείται προανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες