Μειωμένη κατά 15% είναι η κίνηση τον Ιούνιο στη Ρόδο

Μειωμένη κατά 15%  είναι η κίνηση τον Ιούνιο στη Ρόδο

Μειωμένη κατά 15% είναι η κίνηση τον Ιούνιο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 244 ΦΟΡΕΣ

Σταδιακά πάντως καλυτερεύουν τα πράγματα

Αρκετά μειωμένη ήταν η τουριστική κίνηση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποτύπωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του.

Συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρσι σημειώθηκε μία διαφορά της τάξης των 26.830 ατόμων, καθώς από 1 έως 15 του μήνα, έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί μας, συνολικά 147.730 τουρίστες έναντι 174.560 πέρσι.

Σημειώθηκε δηλαδή μία πτώση σε ποσοστό 15,6%. Πάντως όπως δήλωσε στη «Ρ» η αερολιμενάρχης Ξανθή Κριτσινέλια, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ότι το φετινό πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, είχε τρία Σάββατα και τρεις Κυριακές, ενώ πέρσι είχε δύο Σάββατα και τρεις Κυριακές.

Παρ’ όλα αυτά η κίνηση στο αεροδρόμιο σταδιακά αυξάνεται, και αν οι ρυθμοί που παρατηρούνται συνεχιστούν και τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα τότε, οι απώλειες θα αμβλυνθούν σε μεγάλο ποσοστό.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου, έφτασαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου, περίπου 35.000 άτομα αριθμός ρεκόρ για τα σημερινά δεδομένα.

Αντιθέτως η κίνηση εσωτερικού σημείωσε αύξηση σε ποσοστό περίπου 9% καθώς μεταφέρθηκαν στη Ρόδο 17.312 άτομα, έναντι 15.861 το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι άρχισε να αυξάνεται σταδιακά και η κίνηση από την αγορά της Ρωσίας, και μάλιστα για να καλυφθεί η ζήτηση, ξεκίνησαν δρομολόγια και τα τζάμπο της εταιρίας Transaero (φωτο).

Οι απώλειες θα περιοριστούν από τη Ρωσική αγορά όπως εκτιμούν οι τουριστικοί επιχειρηματίες, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε φέτος.

Ο Φεβρουάριος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοινώθηκαν τα στοιχεία σε ότι αφορά την κίνηση στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους το Φεβρουάριο, και σύμφωνα με αυτά, η επισκεψιμότητα κινήθηκε στη Ρόδο σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά αν και το Φεβρουάριο, δεν υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση, εντούτοις στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού μας, παρατηρήθηκε στα περισσότερα από αυτά μία αύξηση σε σχέση με πέρσι.

Αναλυτικά οι επισκέπτες στο παλάτι των ιπποτών ανήλθαν φέτος σε 1451 άτομα έναντι 391 πέρσι και στο μουσείο Ρόδου οι επισκέπτες έφτασαν τους 498 έναντι 150 πέρσι.

Την Ακρόπολη Λίνδου επισκέφθηκαν φέτος το Φεβρουάριο 491 άτομα ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι την είχαν επισκεφτεί 312 άτομα, και τέλος την ακρόπολη Καμείρου επισκέφθηκαν 114 άτομα έναντι 166 το Φεβρουάριο πέρσι.

Διαβάστε ακόμη

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά