Αρνούνται να φύγουν από το Καρακόνερο οι τσιγγάνοι

Αρνούνται να φύγουν από το Καρακόνερο οι τσιγγάνοι

Αρνούνται να φύγουν από το Καρακόνερο οι τσιγγάνοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1454 ΦΟΡΕΣ

Δεν φαίνεται να συναινούν οι ΡΟΜΑ στη μετεγκατάστασή τους από το Καρακόνερο σε σπίτια ή στους χώρους που υπέδειξε, με πρόσφατη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, θέση την οποία μετέφερε στον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο εκπρόσωπός τους κ. Βασίλης Στηροκλέας.

Όπως δήλωσε, χθες, ο τελευταίος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο, η συζήτηση για το θέμα συνεχίζεται μέχρι την εξεύρεση λύσης που να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, δηλαδή τις αρμόδιες Αρχές και κατ’ επέκταση την τοπική κοινωνία αλλά και τους ομόφυλούς του.

Υπενθυμίζεται ότι, στην τελευταία του συνεδρίαση, το δ.σ. Ρόδου, κατά πλειοψηφία υπέδειξε δύο χώρους, έναν στ’ Ασγούρου κοντά στην παλιά χωματερή και έναν στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, για δημιουργία προσωρινού καταυλισμού για τους ΡΟΜΑ σε περίπτωση που δεν πάνε σε σπίτια.

Χθες, ο κ. Στηροκλέας, εκφράζοντας τους ΡΟΜΑ, είπε ότι δεν αποδέχονται τους χώρους αυτούς διότι είναι κοντά στα σκουπίδια και αρκετά μακριά από την πόλη και οι ίδιοι θέλουν είτε να μετεγκατασταθούν σε χώρους που οι ίδιοι έχουν υποδείξει και πρόκειται για οικόπεδα ιδιωτών είτε δημιουργία οικισμού με τις βασικές υποδομές (σ.σ. οικίες, νερό, ηλεκτρικό κτλ.) στα όρια της πόλης, κάτι που θεωρούν ότι θα αποτελέσει και την οριστική λύση του προβλήματος.
Ακόμη, εξέφρασε τη δυσπιστία τους για το πρόγραμμα μίσθωσης κατοικιών καθώς θεωρούν ότι οι πολίτες δεν θα τους δεχθούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με τον Δήμο, την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Γώργου Χατζημάρκου για να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτή λύση.
Είπε, ακόμη, ότι εδώ και τριάντα χρόνια αγωνίζονται για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Γιαννικουρής: «Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο μας γεμίζει ευθύνη»

Γ. Σάββενας, επικεφαλής ΔΚΜ: Από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν για όλους μας

Γ.Νικητιάδης : «Η Κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους καταναλωτές, προστατεύει αυτούς που τους παραπλανούν»

Έσπασε πυροσβεστικός κρουνός στην πόλη της Ρόδου - Σε ποτάμι μετετράπησαν οι δρόμοι

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εγκαίνια στο ανακαινισμένο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Λειψών

Απεργούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στις 21 Μαΐου

Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για ΑΠΕ σε νησιά

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Ρόδο για κακομεταχείριση ζώου