Στα μαλακά έπεσε η Ρουμάνα με το μισό κιλό κοκαΐνη στο στηθόδεσμο

Στα μαλακά έπεσε η Ρουμάνα με το μισό κιλό κοκαΐνη στο στηθόδεσμο

Στα μαλακά έπεσε η Ρουμάνα με το μισό κιλό κοκαΐνη στο στηθόδεσμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 333 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών και σε 8 χρόνια ο φίλος της

Στα «μαλακά» έπεσε η 27χρονη Ρουμάνα που για το μισό κιλό κοκαΐνη που μετέφερε κρυμμένο μέσα στο στηθόδεσμο της, κάθισε χθες μαζί με τον 26χρονο Αλβανό φίλο της στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο έκρινε και τους δύο ένοχους απορρίπτοντας το ελαφρυντικό της τοξικομανίας και επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στον 26χρονο Αλβανό και 6 χρόνια κάθειρξη και 20.000 ευρώ στην 27χρονη Ρουμάνα.

Το ζευγάρι των αλλοδαπών είχε κριθεί ένοχο για την υπόθεση αυτή τον Μάρτιο του 2013 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και το δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης 14 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στον 26χρονο Αλβανό και ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ στην 27χρονη Ρουμάνα χωρίς η έφεση να έχει και για τους δύο ανασταλτική δύναμη.

Για τους κατηγορούμενους όλα ξεκίνησαν στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούνταν στο λιμάνι της Ρόδου από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και της Δίωξης Ναρκωτικών, με σκοπό την εξάρθρωση «κυκλωμάτων» διακίνησης ναρκωτικών. Έτσι στις 11 Οκτωβρίου 2012 το μεσημέρι εντοπίστηκε το νεαρό ζευγάρι να αποβιβάζεται από πλοίο της γραμμής στο νησί μας.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στην 27χρονη, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες καθώς τις είχε ράψει εσωτερικά στο στηθόδεσμό της, δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 470 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι από του αστυνομικούς και οι δύο συλληφθέντες φέρονται να δήλωσαν πως ήρθαν στο νησί μας αποκλειστικά για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά, και θα διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής για μερικές ημέρες. Μάλιστα ο 26χρονος Αλβανός φέρεται να δήλωσε πως ο ίδιος μετέφερε τα ναρκωτικά και όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς τα έδωσε στην 27χρονη φίλη του.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους