Μια 35χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με ιώδιο στη Ρόδο

Μια 35χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με ιώδιο στη Ρόδο

Μια 35χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με ιώδιο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 191 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 1955 Αριθ. Φύλλου 1369

Δια διαπραγματεύσεις
ΑΦΙΧΘΗ ΣΠΟΓΓΕΜΠΟΡΟΣ ΕΞ Η.Π.Α. ΕΙΣ ΣΥΜΗΝ

Θα μεταβούν και Καλύμνιοι δια την αγοράν σπόγγων
ΣΥΜΗ 10 (του ανταποκριτού μας) - Αφίκετο εις Σύμην, προερχόμενος εκ Τάρπον Σπριγκς, ο σπογγέμπορος κ. Βασίλειος Γιαλλουράκης, εκπροσωπών διαφόρους σπογγαλιευτικούς οίκους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο κ. Γιαλλουράκης, η άφιξις του οποίου συνέπεσε με την επάνοδον των σπογγαλιευτικών συγκροτημάτων εκ των Αφρικανικών παραλίων, θα διαπραγματευθή κατά την εις Σύμην παραμονήν του με εκκινητάς σπογγαλιευτικών, δια την αγοράν σπόγγων. Οι εν λόγω σπόγγοι θα αποσταλούν εις Ην. Πολιτείας, όπου θα διατεθούν εις την Αγοράν.

Εξ άλλου εντός των ημερών αναμένονται εις Σύμην σπογγέμποροι εκ Καλύμνου, εκπροσωπούντες τους οίκους της Ευρώπης, δια να αγοράσουν και ούτοι σπόγγους.
Σημειωτέον ότι η εφετεινή σπογγαλιεία ήτο ικανοποιητική.

ΕΞΗΡΘΡΩΘΗ Η ΣΙΑΓΩΝ ΤΗΣ
Μετεφέρθη εις το Κρατικόν Νοσοκομείον η Σταυρούλα Τσαγκάρη ετών 5, υποστάσα κάταγμα της κάτω σιαγόνος.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΙ ΔΙ’ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΙΝ ΤΗΣ ΛΑΘΡΑΛΙΕΙΑΣ
Υπό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου κατεβάλλονται προσπάθειαι δια την καταδίωξιν της λαθραλιείας δια δυναμίτιδος.

Ως ανεγράφη προ καιρού, θα εξοπλισθή μικρόν ταχύπλουν πετρελαιοκίνητον δια την παρακολούθησιν της αλιείας εις τας μικράς νήσους και τας απομεμακρυσμένας ακτάς.
Παραλλήλως, παρακολουθούνται αι επί ξηράς κινήσεις των δυναμιτιστών, ως και των ασχολουμένων με το εμπόριον δυναμίτιδος, δια να εξουδετερωθή η πηγή της εν λόγω παρανόμου αλιείας.

ΑΠΕΠΕΙΡΑΘΗ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΗ ΜΕ ΙΩΔΙΟΝ
Απεπειράθη χθες να αποδείξη ότι επρόκειτο να αυτοκτονήση λαβούσα ελαχίστας σταγόνας ιωδίου, μια 35έτις γυναίκα εις τας άνω συνοικίας της πόλεως.

Ευθύς ως εγένετο εκ των φωνών της αντιληπτή η απόπειρα της, εκλήθη υπό των οικείων της νοσοκόμος, ήτις παρέσχε εις αυτήν τας πρώτας βοηθείας.

Ηδη αύτη ευρίσκεται εκτός κινδύνου.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΙΣ ΤΗΛΟΝ
Υπό του Ε.Ε.Σ. εστάλησαν δια τους απόρους Λειβαδίων Τήλου 156 δέματα ιματισμού και του Μεγάλου Χωρίου Τήλου 157. Ταύτα συνοδεύει η Εθελοντίς του εν Ρόδω Τμήματος δνίς Ειρήνη Τσαβαρή η οποία μετά των επιτοπίων Επιτροπών θα προβή εις την διανομήν των.
Εξ άλλου, εις Τήλον η δνίς Τσαβαρή ως μέλος του Δ.Σ. των “Φίλων Στρατού” θα διανείμη τρόφιμα και θα δώση χρηματικάς ενισχύσεις δια τας απόρους οικογενείας των στρατευθέντων.

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΥΛΕΡΓΑΤΩΝ
Μεθαύριον θα συνέλθη η Γενική Συνέλευσις του Σωματείου Μυλεργατών Ρόδου, προς συζήτησιν διαφόρων εργατικών ζητημάτων.
Μεταξύ άλλων, θα συζητηθή το θέμα της αναπροσαρμογής των πόρων του Ταμείου των και το ζήτημα των ασφαλιστικών βιβλιαρίων των μυλεργατών.

ΑΠΗΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΧΘΕΣ “Ο ΑΣΤΗΡ”
Κατά την χθεσινήν συνεδρίασιν του το Τριμελές Πλημμελειοδικείον απήλλαξε τους διευθύνοντας τας ξενοδοχειακάς επιχειρήσεις του Αστέρος, της κατηγορίας ότι απησχόλησαν προσωπικόν μη εφωδιασμένου με επαγγελματικά βιβλιάρια. Δικηγόρος υπερασπίσεως ήτο κ. Ψιμόριφος.

ΥΠΕΣΤΗ ΔΙΑΣΕΙΣΙΝ ΡΙΦΘΕΙΣ ΕΚ ΜΟΤΟΣΑΚΟ
Μετεφέρθη εις το Κρατικόν Νοσοκομείον ο Παντελής Παντελής, ετών 20, με τραύμα εις την δεξιάν βρεγματικήν χώραν και διάσεισιν εγκεφάλου.
Κατά σχετικάς πληροφορίας ούτος επιβαίνων μοτοσακό χθες την 11.30 πρωινήν κατέπεσεν εξ αυτού τραυματισθείς, ως προανεφέρθη, σοβαρώς.

ΩΛΙΣΘΗΣΕΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΣΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑΝ
ΣΥΜΗ, 10.- (Του ανταποκριτού μας). Καθ’ ον χρόνον προσεπάθει να κατέλθη εκ του ατμοπλοίου “Αικατερίνη” εις εκ των πανηγυριστών, οι οποίοι αφίχθησαν προ τετραημέρου εις την Μονήν Πανορμίτου, ωλίσθησε και ευρέθη εις την θάλασσαν, πλησίον του κινουμένου έλικος του πλοίου. Δια ταχείας επεμβάσεως άλλων πανηγυριστών, ο νεαρός ανεσύρθη εις την ακτήν διασωθείς.

ΑΝΑΣΥΝΕΚΡΟΤΗΘΗ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ
Ανασυνεκροτήθη το υπό την προεδρίαν της Α.Σ. του Μητροπολίτου Διοικ. Συμβούλιον του Ορφανοτροφείου Αρρένων. Ούτω αντιπρόεδρος ανέλαβεν ο εφέτης κ. Δαλιάνης, γραμματεύς ο επιθεωρητής κ. Σακελλαρίου, ταμίας ο κ. Αναστασιάδης.
Δεν παρέστη ο εκ των συμβούλων εκπρόσωπος του Δήμου.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου