Αύγουστος στην Κω: τουρίστες και πρόσφυγες, 2 διαφορετικοί κόσμοι στο ίδιο νησί

Αύγουστος στην Κω: τουρίστες και πρόσφυγες, 2 διαφορετικοί κόσμοι στο ίδιο νησί

Αύγουστος στην Κω: τουρίστες και πρόσφυγες, 2 διαφορετικοί κόσμοι στο ίδιο νησί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 281 ΦΟΡΕΣ

Ως «κάτι πολύ μοναδικό, που έμοιαζε με τη συνύπαρξη πολλών διαφορετικών πολιτισμών στο ίδιο μέρος» περιγράφει την κατάσταση που αντίκρυσε στην Κω ο φωτογράφος Jörg Brüggemann όταν μετέβη στο νησί, εν μέσω της μεταναστευτικής κρίσης.

Μιλώντας στο CNN, ο φωτογράφος αναφέρει ότι οι εικόνες που κατέγραψε στον φωτογραφικό φακό ήταν πολύ διαφορετικές από εκείνες που είχαν ήδη δει όλοι από τη μεταναστευτική κρίση.

«Υπήρξαν τόσο πολλές θλιβερές φωτογραφίες και, δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν αισθάνονται τίποτα πια. Βλέπεις έναν δυνατό Σύριο πατέρα να προσπαθεί να μεταφέρει την οικογένειά του με ασφάλεια στην ακτή και λες, ‘ναι, αυτή είναι μια δυνατή εικόνα’. Όμως ξέρεις επίσης ότι μια γερμανική οικογένεια θα στήσει το πικ νικ της δίπλα σε αυτό το θέαμα. Και αυτό το βρήκα ενδιαφέρον», είπε.


Ο ελληνικός τουρισμός, και ειδικά από τη Γερμανία και άλλες χώρες της Β. Ευρώπης, απειλήθηκε από τις εικόνες μεταναστών στα ελληνικά νησιά, με ακυρώσεις ξενοδοχειακών και αεροπορικών κρατήσεων στην καρδιά του καλοκαιριού, αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN.

Γνωρίζοντας τον αντίκτυπο αυτό, ο φωτογράφος προσέθεσε μια δόση ειρωνείας στο ιστορικό της μεταναστευτικής κρίσης στην Κω, σκιάζοντας τους πανταχού παρόντες γερμανούς τουρίστες αποτυπώνοντας κοντά τους τα παραπήγματα των μεταναστών.
Οι φωτογραφίες του δείχνουν ακόμη τους ημίγυμνους παραθεριστές να απολαμβάνουν τον ήλιο δίπλα στους ατημέλητα ντυμένους πρόσφυγες.

«Ήταν πραγματικά παράξενο», δήλωσε. «Οι Γερμανοί όλη τη χρονιά δουλεύουν για να έχουν αυτές τις 2 εβδομάδες διακοπών στην Ελλάδα. Όντας στην Ελλάδα όμως προφανώς αισθάνονται ότι βρίσκονται σε μια πολύ παράξενη θέση ψυχολογικά».


Στις φωτογραφίες παρουσιάζεται και η ξενοδόχος Reinhilde Michalakopoulos, η οποία είχε αναλάβει την προσφορά φρέσκων ροδάκινων στους πρόσφυγες και αργότερα προσέφερε διασκέδαση στους Γερμανούς τουρίστες με χορούς και ούζο. Ακόμα, ένας τουρίστας που διαβάζει για την μεταναστευτική κρίση σε μια γερμανική εφημερίδα, αναδεικνύει την αλήθεια, ότι αυτοί οι πολιτισμοί βρίσκονται στον ίδιο φυσικό χώρο και την ίδια στιγμή πολύ μακριά.

Σχολιάζοντας την αντίδραση των Γερμανών στο θέαμα των μεταναστών, ο φωτογράφος είπε ότι μερικοί απέφευγαν το θέαμα, ενώ άλλοι, αντίθετα, ήταν πρόθυμοι να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ευρώπη το 2015.


Ένα ζευγάρι νεαρών Γερμανών, που αποφάσισε να αφήσει το ξενοδοχείο και να παρακολουθήσει από κοντά τι συμβαίνει με τους μετανάστες, αντίκρυσε έναν Βρετανό τουρίστα να προσφέρει ένα παιχνίδι σε ένα κοριτσάκι από τη Συρία. «Το κοριτσάκι έδειχνε τόσο χαρούμενο και τότε η νεαρή Γερμανίδα έβαλε τα κλάματα», είπε ο Brüggemann.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ

Θα αποζημιωθεί επιχειρηματίας από την Κω για τον φοίνικα που έπεσε στο μαγαζί του

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη