Το Σανατόριο θέλει να αξιοποιήσει πάλι το ΤΑΙΠΕΔ

Το Σανατόριο θέλει να αξιοποιήσει πάλι το ΤΑΙΠΕΔ

Το Σανατόριο θέλει να αξιοποιήσει πάλι το ΤΑΙΠΕΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 973 ΦΟΡΕΣ

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός με σκοπό τη μίσθωσή του για 50 χρόνια

Μέσω της ιστοσελίδας www.e-publicrealestate.gr έβγαλε χτες στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ το σανατόριο Ελεούσας, καθώς οι μέχρι σήμερα διαδικασίες εκποίησής του δεν απέδωσαν.

Το Σανατόριο μαζί με άλλα 13 ακίνητα περιλαμβάνονται σε πακέτο ακινήτων τουριστικού ενδιαφέροντος τα οποία θα αξιοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι το ακίνητο στην Ελεούσα είναι το μόνο από τα 14 που θα δοθεί με μίσθωση και μάλιστα διάρκειας 50 ετών, ενώ τα υπόλοιπα θα πωληθούν σε ιδιώτες.
Ο αριθμός μητρώου του ακινήτων είναι 50530, έχει χαρακτηριστεί ως τουριστικό ενώ η πληρωμή του ποσού από τον ενδιαφερόμενο θα γίνει με δόσεις.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του διαγωνισμού το ακίνητο είναι εντός πόλεως το οικόπεδο ανέρχεται σε 2.558 τ.μ. ενώ τα κτίσματα καταλαμβάνουν έκταση 1.325 τ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν δικαιολογητικά και την πρώτη προσφορά μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου, ενώ η εγγύηση συμμετοχής ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.
Η ανακοίνωση της μίσθωσης αναφέρει τα εξής:
Θέση Ακινήτου: Οικισμός Αγίας Ελεούσας, Δημοτική Ενότητα Καμείρου, Δήμος Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου
Εμβαδόν Γεωτεμαχίου: 2.588,52 τμ
Υφιστάμενα κτίσματα: Επίμηκες διώροφο πλακοσκεπές κτίσμα αποτελούμενο από ισόγειο, Α’ όροφο και δώμα, συνολικής δομημένης επιφάνειας 1.325,40 τμ (κτίριο 97 σύμφωνα με τον «Πίνακα Οριστικής Διανομής του Συνοικισμού Αγία Ελεούσα Ρόδου" του Υπ. Γεωργίας)

Περιγραφή ακινήτου
• Το κτίριο του Σανατορίου ανήκει σε συγκρότημα τριών διατηρητέων κτιρίων που αναπτύσσονται περιμετρικά της κεντρικής πλατείας του οικισμού.

• Το συγκρότημα κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της ιταλικής κατοχής και, συγκεκριμένα, το 1935/1936.

• Το Σανατόριο αποτέλεσε το κύριο νοσοκομείο στηθικών νοσημάτων στα Δωδεκάνησα για 23 χρόνια (1947-1970). Έκτοτε έχει εγκαταλειφθεί.

• Βρίσκεται σε απόσταση 37 χιλιομέτρων από την πόλη της Ρόδου, έναν από τους πιο ελκυστικούς και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, 22 χλμ από το αεροδρόμιο και 35 χλμ από το λιμάνι του νησιού.

• Το κτίριο παρουσιάζει σημαντικές φθορές και χρήσει ανακαίνισης και αποκατάστασης.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο