Την στήριξη των αγροτών επιδιώκει η Περιφέρεια

Την στήριξη των αγροτών επιδιώκει η Περιφέρεια

Την στήριξη των αγροτών επιδιώκει η Περιφέρεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 261 ΦΟΡΕΣ

Την αναγκαιότητα στήριξης του πρωτογενή τομέα ειδικά αυτή την περίοδο που οι μικροί παραγωγοί χρειάζονται τη συνδρομή των αρμοδίων αρχών, επεσήμανε ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος κατά την έναρξη της έκθεσης τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου είναι φέτος η τιμώμενη περιοχή στην έκθεση, και παίρνει μέρος με περισσότερες από τριάντα συμμετοχές παραγωγών διαφόρων κατηγοριών.
Ο κ. Χατζημάρκος που έκανε και τα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή το βράδυ στο κέντρο ξιφασκίας, τόνισε ότι τέτοιες διοργανώσεις προάγουν και αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα, τα περισσότερα από τα οποία είναι ιδιαίτερης διατροφικής αξίας.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι λόγω της απεργίας των ναυτικών και της ακύρωσης πολλών δρομολογίων πλοίων, κάποιοι παραγωγοί δεν κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα στην έκθεση, όπως για παράδειγμα από την Κάλυμνο, όμως πιθανόν να γινόταν αυτό κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας.

Η προσέλευση την πρώτη μέρα ήταν ικανοποιητική, όμως το Σαββατοκύριακο η εκτίμηση ήταν ότι η κίνηση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Πάντως ο περιφερειάρχης μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες Φιλήμονα Ζαννετίδη και Γιάννη Μαργαρίτη επισκέφθηκαν όλα τα περίπτερα της περιφέρειας και συνομίλησαν με τους εκθέτες, δοκιμάζοντας γεύσεις από τοπικά προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση έδωσε το παρών και δεκαμελής ομάδα από τη λέσχη αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων που ετοίμασε εδέσματα με τοπικά προϊόντα. Από τους μεζέδες δεν έλειψε ούτε το… Συμιακό γαριδάκι και η αχινοσαλάτα.

Θα πρέπει τέλος να επισημανθεί ότι πολλοί παραγωγοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έκθεση καθώς κλείστηκαν αρκετές συμφωνίες για την πώληση των προϊόντων τους, που ήταν άλλωστε και ο στόχος της διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων