Έφθασε ο υπερηχοτομογράφος

Έφθασε ο υπερηχοτομογράφος

Έφθασε ο υπερηχοτομογράφος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 595 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο βρίσκεται ο ειδικός υπερηχοτομογράφος που αφορά τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, για τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Ρόδου, ο οποίος αγοράστηκε απο τα έσοδα που συλλέ-χθηκαν στην εκδήλωση "Η Ρόδος για τη Ζωή".

Το μηχάνημα πρόκειται να παραδοθεί στο Νοσοκομείο από μέλη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Ρόδος για τη Ζωή", την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Το 6ο κατά σειρά μηχάνημα, ήταν και αυτό που ανέβασε τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά, αφού το κόστος του άγγιζε τις 35.000 ευρώ.
Τις προηγούμενες χρονιές οι δωρεές αφορούσαν για την αγορά πέντε μηχανημάτων στο νοσοκομείο της Ρόδου, και αυτά είναι ένα ψηφιακό δερματοσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, έναν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για την σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση του Καρκίνου του Προστάτη, ένα υστεροσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται από τους Γυναικολόγους του Νοσοκομείου για τη λήψη βιοψίας από τον τράχηλο και την μήτρα για τη διάγνωση του καρκίνου, ένα βίντεο-κολονοσκόπιο για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου παχέως εντέρου και πέρσι ένα ρινολαρυγγοσκόπιο για τη διάγνωση και θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου του λάρυγγα.

Η εκδήλωση, επί έξι συνεχόμενες φορές πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου και έχει πλέον καθιερωθεί ως μια εκδήλωση θεσμός για το νησί της Ρόδου, αφού σε αυτήν συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου, με την τελευταία να έχει περισσότερες απο 9.000 συμμετοχές.

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι