Στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 652 ΦΟΡΕΣ

Αίτηση προς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), προκειμένου να επισπεύσει την απόφασή του επί της αίτησης αναστολής που κατέθεσαν κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, απέστειλαν έντεκα καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς, επειδή, όπως αναφέρουν, το τελευταίο διάστημα, έχει δημιουργηθεί στους ίδιους ανησυχία και σύγχυση.

Η αίτηση που απέστειλαν προς την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ οι έντεκα καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς είναι συνέχεια της αίτησης που υπέβαλαν τον Δεκέμβριο του 2015 περί αυτοπρόσωπης παράστασής τους (σ.σ. δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους) κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής που κατέθεσαν κατά της απόφασης του δ.σ. Ρόδου για την παράταση μίσθωσης των δημοτικών καταστημάτων.

Στην αίτησή τους, καταρχήν, τονίζουν ότι, ο Δήμος Ρόδου, εκμεταλλευόμενος τη μέχρι σήμερα μη έκδοση απόφασης επί της αίτησης προσωρινής διαταγής και αναστολής της εκτέλεσης της παραπάνω απόφασης, παρά το γεγονός ότι του γνωστοποίησαν την απόφαση του 2007 του ΣτΕ, η οποία έκρινε ότι μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής θα πρέπει η Διοίκηση να απέχει από κάθε πράξη εκτέλεσης με βάση της προσβαλλόμενη, με συνεχή δημοσιεύματα σε τοπικές εφημερίδες, διοχετεύει στον τύπο, σκόπιμα όπως αναφέρεται, απειλητικές πληροφορίες ότι θα προβεί στην έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής σε όσους καταστηματάρχες δεν υπέγραψαν την προτεινόμενη παράταση.

Όπως αναφέρουν, αυτό το πράττει για ταμιευτικούς σκοπούς αφού, όπως είναι γνωστό σύμφωνα με την προσβαλλόμενη απόφαση, για να υπογραφούν οι προτεινόμενες παρατάσεις, ο Δήμος απαιτεί την πλήρη εξόφληση των μέχρι σήμερα οφειλών των καταστηματαρχών.

Επειδή-συνεχίζουν-τα δημοσιεύματα αυτά προκαλούν, λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος και των αρνητικών επιπτώσεων που επιφέρει γενικότερα στην τοπική κοινωνία η προσβαλλόμενη απόφαση, φόβο και ανησυχία στους ίδιους και σε άλλους καταστηματάρχες αλλά και επειδή μέχρι σήμερα όλοι οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε σύγχυση και προβληματισμό, λόγω μη έκδοσης απόφασης, αρνητικής ή θετικής, καλούν την Επιτροπή να λάβει υπόψη της τα στοιχεία αυτά προκειμένου το Δικαστήριο να αποφανθεί επί της αίτησης αναστολής ή της προσωρινής διαταγής.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου