Δυσβάστακτο έξοδο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων η εισφορά σε χρήμα

Δυσβάστακτο έξοδο για τους  ιδιοκτήτες ακινήτων η εισφορά σε χρήμα

Δυσβάστακτο έξοδο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων η εισφορά σε χρήμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 397 ΦΟΡΕΣ

Συζητήθηκε το θέμα μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Γ. Φλεβάρη και του αντιδημάρχου Γ. Κακούλη

Η εισφορά σε χρήμα που λόγω της οικονομικής κρίσης είναι ένα δυσβάσταχτο έξοδο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να τα οικοδομήσουν, ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος και ενέργειας Γιάννης Φλεβάρης με τον αντιδήμαρχο πολεοδομικού σχεδιασμού πολεοδομικών εφαρμογών και μεσαιωνικής πόλης Γιώργο Κακούλη.

Στη χτεσινή τους συνάντηση, το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε εκτενώς καθώς όπως τονίστηκε πρόκειται για ένα κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα, που αποτελεί πλέον πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα. Μάλιστα όπως υπογραμμίστηκε η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με αυτό.

Στην ίδια συνάντηση τέθηκαν και άλλα ζητήματα όπως οι πολεοδομήσεις σε όλο το νησί και η μελέτη για τη μεσαιωνική πόλη, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Αιγαίου, με την περιφέρεια να δηλώνει αποφασισμένη να βοηθήσει στην επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης τα εξής: «Μπήκαν γενικότεροι προβληματισμοί που ενδιαφέρουν τους κατοίκους και τους πολίτες του νησιού της Ρόδου καθώς μέσα σε αυτό το περιβάλλον που διαμορφώθηκε με την οικονομική κρίση και τις γεωπολιτικές αλλαγές υπάρχουν ζητήματα που προβληματίζουν.

Συγκεκριμένα είδαμε το θέμα της εισφοράς σε χρήμα. Κατά τη διάρκειας των πολεοδομήσεων και των επεκτάσεων πρέπει ο κάθε ιδιοκτήτης των πολεοδομούμενων ακινήτων να παρέχει μία εισφορά σε χρήμα. Είναι ένας γενικότερος προβληματισμός που βάλαμε καθώς ο ιδιοκτήτης των ακινήτων σήμερα που έχουν πέσει πολύ οι τιμές των ακινήτων μπορεί να διαθέσει αν βρει αγοραστή το ακίνητό του για ποσό πχ 50.000 ευρώ και να πρέπει να καταβάλει εισφορά σε χρήμα 50.000 ή και 55.000 ευρώ.

Είναι ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό θέμα που ενδιαφέρει όλους και πραγματικά αποτέλεσε σημείο και υπογράμμισης και συζήτησης γιατί τα πράγματα πρέπει να εξορθολογιστούν. Είναι υπαρκτό πρόβλημα και η αυτοδιοίκηση πρέπει να ασχολείται με τα υπαρκτά προβλήματα.

Επίσης συζητήσαμε και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που αφορά το νησί μας, που αφορά τη μελέτη για τη μεσαιωνική πόλη. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα και ο κ. Κακούλης μας ενημέρωσε για το που βρίσκεται σήμερα, προκειμένου από κοινού να συνεισφέρει και η περιφέρεια για να ολοκληρωθεί.

Έχει περάσει λοιπόν η μελέτη από το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο και τώρα είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Αιγαίου.

Εκεί θα υπάρξει παρέμβαση και των υπηρεσιών μας. Ο κ. Βενέρης ο διευθυντής περιβάλλοντος το έχει εντάξει στην ατζέντα του για να μεσολαβήσει θεσμικά, να επανέλθει στο δήμο και να ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη μελέτη της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου.

Επίσης συζητήσαμε την πορεία των πολεοδομήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη που πέρα των όποιων καθυστερήσεων παρατηρούνται σε όλη τη χώρα, υπάρχει ο σχεδιασμός να προχωρήσουν.

Από πλευράς του δήμου ο κ. Κακούλης μας ανέπτυξε τις δράσεις που υπάρχουν και ότι άλλο πρέπει να γίνει. Εμείς ως διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού θέλουμε με πράξεις και με καλή συνεργασία να προχωρήσουμε τα θέματα που υπάρχουν στο νησί μας ενώ και η πολιτεία πρέπει να επιβάλει τη νομοθεσία που υπάρχει.

Με τον κ. Κακούλη έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε και άλλες συναντήσεις και μάλιστα θα ακολουθήσει και ειδική εκδήλωση στην περιφέρεια από τη διεύθυνση περιβάλλοντος και χωροταξία».

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη