Αισιόδοξος ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ για την επένδυση του Γκολφ Αφάντου

Αισιόδοξος ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ για την επένδυση του Γκολφ Αφάντου

Αισιόδοξος ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ για την επένδυση του Γκολφ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 568 ΦΟΡΕΣ

Προέκυψε πάντως και θέμα με τα πολυβολεία

Αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και ότι θα προχωρήσει η επένδυση για το γκολφ Αφάντου, δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στ. Πιτσιόρλας, ενώ αποκαλύπτεται ότι αντιρρήσεις για την επένδυση υπάρχουν και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω κάποιων... παλιών πολυβολείων στην παραλία!

Ο κ. Πιτσιόρλας, εκφράζει την αισιοδοξία του με δηλώσεις του στο δημοσιογράφο Γ. Παπαχρήστο στα “ΝΕΑ”, όπου μάλιστα κάνει γνωστό ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει στη συνεδρίαση της 9ης Μαΐου στο Κεντρικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου.
Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του κ. Πιτσιόρλα, τα πράγματα πάντως φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αρνητικά για την υλοποίηση της επένδυσης.
Ειδικότερα στο αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ, ο κ. Παπαχρήστου αναφέρει τα εξής:

“ΣΟΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ
Δεν ξέρω τελικά τι θα γίνει με αυτό το διάσημο “τσίρκο Μεντράνο” της πρώτη φορά Αριστεράς στο οποίο η πλειοψηφία εξ ημών ανέθεσε τη διαχείριση της χώρας, αλλά οι τύποι όταν με το καλό αποχωρήσουν (“και του χρόνου σπίτια σας” που λένε), νομίζω ότι θα “σπάσουν τα ταμεία” στο Δελφινάριο - κατά μια έκφραση του κόσμου του θεάτρου όταν το έργο “πηγαίνει” εισπρακτικά τέλεια. Δεν παίζονται. Σκέτη κωμωδία.

Προσέξτε παρακαλώ, διότι αυτό που θα εξηγήσω στη συνέχεια “δένει” απολύτως με τα προηγούμενα και αποδεικνύει το αστείρευτο ταλέντο που διαθέτουν.
Υποθέτω ότι “κάτι” έχει πάρει το αφτί σας για την υπόθεση με το γκολφ στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Αν όχι, θα την περιγράψω εν συντομία: ελληνοαμερικανός επενδυτής συμφωνεί με το ΤΑΙΠΕΔ για την εξαγορά της περιοχής, αλλά στο παρά ένα της υπογραφής της συμφωνίας παρεμβαίνει ο και “φιλόσοφος” υπουργός Πολιτισμού Μπαλτάς και κηρύσσει out of the blue όπως λέμε και στην εύανδρο Ήπειρο, ολόκληρη την περιοχή “αρχαιολογικό χώρο”.

Τρελαίνεται ο επενδυτής, τρελαίνεται και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, φίλος μου, καταγγέλλουν τον “φιλόσοφο” ότι η απόφασή του συναγωνίζεται επαξίως “παλλόμενα πέη” και προχθές έρχεται το τελειωτικό χτύπημα, διά χειρών εκπροσώπων του υπουργείου Άμυνας!
Κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ακίνητης Περουσίας του Δημοσίου το οποίο λειτουργεί στο υπουργείο των Οικονομικών, όπου τίθεται εκ των πραγμάτων το θέμα της ουσιαστικής ακύρωσης της επένδυσης, εμφανίζονται εκπρόσωποι (στρατιωτικοί δε) του υπουργείου Άμυνας και τι απαιτούν άνευ ετέρας;

Αν προχωρήσει η επένδυση, να διασφαλιστεί “η διά βίου πρόσβαση στα πολυβολεία” - όπου “πολυβολεία” είναι κάτι εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις που κανείς δεν γνωρίζει πότε έγιναν εκεί.
Από τους Ιταλούς;
Από τους δικούς μας το ‘74;
Άγνωστο. Η ουσία είναι ότι οι άλλοι έθεσαν βέτο.

Και τώρα αρχίζουν τα ερωτηματικά: Γιατί έθεσε το συγκεκριμένο βέτο το υπουργείο Άμυνας, ενώ βουλευτής του κόμματος ΑΝΕΛ ξεμπροστιάζει άσχημα τον υπουργό Μπαλτά για την... ωραία πρωτοβουλία που είχε να τινάξει στον αέρα την επένδυση;
Για τη διευκόλυνση του σχετικού προβληματισμού που παραπέμπει στην αρχή, στα περί “τσίρκου Μεντράνο”, επισημαίνω απλώς ότι το κόμμα Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Έλληνες αντέδρασε έντονα στο μπλοκάρισμα της επένδυσης στην Αφάνου και ο βουλευτής Καμμένος του καμμένου κόμματος με ανακοίνωσή του επιτέθηκε αγρίως στον και “φιλόσοφο” Μπαλτά. Δεν είναι καταπληκτικό;

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
Αναζήτησα μια έγκυρη ενημέρωση επί του συγκεκριμένου, από τον άνθρωπο που αγαπάει να μισεί κάθε συριζαίος υπουργός που σέβεται το όνομά του και τη θέση του μέσα στο “τσίρκο”: τον Στέργιο Πιτσιόρλα!

Μου είπε χωρίς πολλές περιστροφές ότι είναι αισιόδοξος πως “η επένδυση θα προχωρήσει” και πως “πολύ σύντομα θα αρθούν όλα τα εμπόδια”.
- Μα πλην της απόφασης Μπαλτά, υπάρχει και η παρέμβαση του υπουργείου Άμυνας. Πως θα προχωρήσει λοιπόν; ρώτησα στο εντελώς αδιάφορο.
- Ο Μπαλτάς νομίζω ότι άδικα δέχεται τις επικρίσεις. Στην πραγματικότητα το θέμα αυτό (της κήρυξης ως αρχαιολογικού χώρου 10.000 στρεμμάτων στην Αφάντου) είναι μια απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, την οποία ήταν υποχρεωμένος να αποδεχθεί. Η απόφαση του ΚΑΣ εκκρεμούσε επί 3ετία. Αλλά νομίζω ότι το θέμα θα λυθεί...
- Και το υπουργείο Άμυνας που θέτει θέμα πολυβολείων;
Και επ’ αυτού θα βρεθεί λύση. Είμαι αισιόδοξος.

Η αλήθεια είναι ότι από αισιοδοξία δεν πέθανε κανείς!
Και για πιο πλήρη ενημέρωση, αναφέρω ότι το επόμενο επεισόδιο στο σίριαλ “επένδυση Αφάντου” είναι στις 9 Μαΐου, τη Δευτέρα του Θωμά που λένε, οπότε και έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου...”

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου