Οργή στο Αιγαίο για τις δηλώσεις Καμμένου

Οργή στο Αιγαίο για τις δηλώσεις Καμμένου

Οργή στο Αιγαίο για τις δηλώσεις Καμμένου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 309 ΦΟΡΕΣ

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση που ζητά την παραίτησή του

Αισθήματα οργής και αγανάκτησης προκάλεσαν στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας κ. Π. Καμμένου, που ως γνωστόν χαρακτήρισε εγκληματική και αντισυνταγματική την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Τόσο στη Ρόδο (που ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη υφίσταται τις συνέπειες της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ) όσο και στα υπόλοιπα νησιά, ο κ. Καμμένος θεωρείται “κόκκινο πανί” αφού επικρατεί η εντύπωση ότι πρόκειται περί πολιτικού εμπαιγμού. Και σε κεντρικό επίπεδο πάντως κορυφώθηκαν χθες οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις.

Στο ίδιο μήκος με τον κ. Καμμένο ήταν οι δηλώσεις που έκανε χθες η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
«Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια στην πορεία και αυτά τα μέτρα τα οποία είναι δύσκολα, όπως εν προκειμένου ο ΦΠΑ στα νησιά, να φτάσουμε σε ένα σημείο να μην χρειαστεί να τα εφαρμόσουμε», ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Είναι γεγονός ότι για τον κ. Καμμένο είναι κάτι το πάρα πολύ δύσκολο. Βεβαίως το ψήφισε, διότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι, το υπόλοιπο της δήλωσής του λέει ότι, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια στην πορεία και αυτά τα μέτρα τα οποία είναι δύσκολα, όπως είναι εν προκειμένου ο ΦΠΑ στα νησιά, να φτάσουμε σε ένα σημείο να μην χρειαστεί να τα εφαρμόσουμε ή σε κάθε περίπτωση αυτά τα μέτρα, σταδιακά, να αρχίσουνε να απαλύνονται», ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στο mega, για τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε "εγκληματική και αντισυνταγματική" την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

«Η δήλωσή του είναι αυτή που είναι», συμπλήρωσε η κ. Χρυσοβελώνη και πρόσθεσε: «Απλώς, για να μπορέσει κανείς να καταλάβει το τι εννοούσε, θα πρέπει να διαβάσει το σύνολο της συγκεκριμένης δήλωσης.

Ν.Δ.: Να παραιτηθεί
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Καμμένου για το Φ.Π.Α. στα νησιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χθες, σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις – και όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία – ζητήσαμε την παραίτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου.
Είναι το ελάχιστο που οφείλει όταν ο ίδιος ομολογεί εγκληματικές πολιτικές και αντισυνταγματικές αποφάσεις για το Φ.Π.Α. στα νησιά.
Αυτό είναι ένα ακόμα επεισόδιο που επιβεβαιώνει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αδιέξοδα και οριστικά εγκλωβισμένη στα ψέματα, στις αυταπάτες και στην ανικανότητά της.
Γι’ αυτό ακριβώς η παραμονή της στην εξουσία έχει τεράστιο κόστος για τους Έλληνες.
Γι’ αυτό ζητήσαμε και ζητούμε να φύγει.
Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα για τον τόπο».

Ψευδολογία και μυθομανία
Σε ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση Ρόδου της Ν.Δ. αναφέρει τα εξής:
«Όσο ζω δεν πρόκειται να αλλάξει ο ΦΠΑ στα νησιά» έλεγε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θέτοντας «κόκκινη γραμμή» στον Αλέξη Τσίπρα.
Μόλις πέρασαν δύο 24ωρα από την κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής, όπου «γενναία» ψήφισε «ΝΑΙ, σε όλα». Χτες από την Σύρο όπου βρέθηκε δήλωσε ότι είναι μία πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική. Μία απόφαση κατά δήλωσή του, όπου έδωσε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή !
Ομολογεί ότι εγκλημάτησαν κατά των νησιωτών και του Ελληνικού λαού, νομοθετώντας αντισυνταγματικά.
Η παθολογική ψευδολογία και μυθομανία του κ. Καμμένου πρέπει κάποτε να σταματήσει.
Καλούμε όλα τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα νησιά μας να παραιτηθούν, όσο δεν παραιτείται ο ίδιος.
Ο κόσμος πλέον δεν συγχωρεί την πολιτική αγυρτεία, το ψέμα και την εξουσιομανία.
Ας σταματήσει να κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του κοινώς να μην τρολάρει τον ίδιο.

Δεν κατάλαβε ο Βαρεμένος
Τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος χαρακτήρισε "εγκληματική και αντισυνταγματική" την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, κλήθηκε να σχολιάσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος στην πρωινή εκπομπή του Ant1.
«Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο κ. Καμμένος και για αυτό δεν μπορώ να το σχολιάσω», απάντησε ο Γιώργος Βαρεμένος, προκαλώντας την έκπληξη του Γιώργου Παπαδάκη.

Ανοικτός ο δρόμος της παραίτησης
«Ο δρόμος της παραίτησης για τον κ. Καμμένο είναι ακόμα ανοικτός» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για εγκληματική και αντισυνταγματική αύξηση του ΦΠΑ.
«Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Καμμένου πως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μια πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική θα ήθελα καταρχάς να θυμίσω την πρόσφατη ομιλία μου στη Βουλή ‘‘…ψηφίζετε πράγματα που ισχυρίζεστε ότι δε θέλετε. Θρηνείτε την ώρα που τα ψηφίζετε. Σας σώζει όπως φαίνεται ότι δεν έχετε συνείδηση. Γιατί όποιος Βουλευτής έχει συνείδηση παραιτείται. Δεν ψηφίζει ενάντια στη συνείδησή του’’» αναφέρει ο βουλευτής.
«Δεύτερον, οι βουλευτές - πολύ περισσότερο δε οι αρχηγοί κομμάτων - που θεωρούν τέτοιες πράξεις αντισυνταγματικές δεν μπορούν να τις στηρίζουν με την ψήφο τους» προσθέτει ο κ. Θεοχάρης. Και καταλήγει:
«Τρίτον, ο δρόμος της παραίτησης από τον κυβερνητικό συνασπισμό για τον κ. Καμμένο είναι ακόμα ανοικτός. Αμφιβάλουμε βέβαια αν θα πρωτοτυπήσει και θα διαλέξει την οδό της αξιοπρέπειας μιας και το μόνο που μας έχει συνηθίζει μέχρι τώρα είναι οι δηλώσεις εντυπωσιασμού.»

Ξεδιάντροπη κοροϊδία
«Η δήλωση Καμμένου, με την οποία χαρακτηρίζει εγκληματική και αντισυνταγματική την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, συνιστά πράξη ξεδιάντροπης πολιτικής εξαπάτησης και κοροϊδίας του ελληνικού λαού» τονίζει η ΛΑΕ. Σημειώνει δε πως συνιστά επίσης «ευθεία αναγνώριση πως έχουμε μια κυβέρνηση εγκληματικών πράξεων που καταλύουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, τις οποίες ο ίδιος και το κόμμα του ψήφισαν στη Βουλή».
Για να καταλήξει: «Η χώρα δεν αντέχει άλλο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ούτε κυβερνήσεις μνημονιακών εκτρωμάτων”.

Στη γραμμή Καμμένου ο Σαντορινιός
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Μέγκα, με τους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη, ήταν χθες (25/05/16) προσκεκλημένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου τοποθετήθηκε για την ρήτρα νησιωτικότητας και ανέλυσε τις πολιτικές υπέρ των νησιών που έχουν ψηφιστεί από αυτή την κυβέρνηση και όσες είναι στο πρόγραμμα να νομοθετηθούν. Ακόμη, ο Νεκτάριος Σαντορινιός στάθηκε στα σημαντικά αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup και στα βήματα για αντιμετώπιση ενός μη βιώσιμου χρέους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για την νησιωτικότητα
«Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ- που ψήφισε και η Ν.Δ. στον 4336 τον Αύγουστο του 2015- πλήττουν την νησιωτικότητα. Όμως, σχεδόν το σύνολο της νομοθεσίας που είχε ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια- υπό το πρίσμα του άρθρου 101 του Συντάγματος- είναι αντισυνταγματικό. Το άρθρο 101 προβλέπει ιδιαίτερες μέριμνες, από τον νομοθέτη, για τα νησιά και τις άγονες περιοχές. Μέριμνες που τα προηγούμενα χρόνια, είχαν περιοριστεί μόνο στους ειδικούς συντελεστές ΦΠΑ. Και μάλιστα στο μάιλ Χαρδούβελη, στη σελίδα 27, σημείο 5, αναφερόταν στους ειδικούς συντελεστές ΦΠΑ των νησιών, λέγοντας ότι είναι ένα μεταβατικό καθεστώς που δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Θεωρώ ότι χρειάζονται ουσιαστικές πολιτικές που θα ευνοούν τα νησιά. Τα περισσότερα νομοθετήματα που έχουν ψηφιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, περιλαμβάνουν αυτή την ρήτρα όπως ο πολλαπλασιασμός των μορίων για τους γιατρούς που υπηρετούν στα μικρά νησιά ή η πρόνοια για τους στρατεύσιμους επιστήμονες να μπορούν να κάνουν μέρος της πρακτικής στον τόπο που υπηρετούν. Μέσα στο επόμενο διάστημα, με πρωτοβουλία του Υπ. Οικονομικών, θα έρθει νομοθετική ρύθμιση σχετικά με φορολογικές απαλλαγές, ως ισοδύναμα, για τους νησιώτες».

Για τα αποτελέσματα του Eurogroup
«Από το χθεσινό Eurogroup έχουμε νίκη σε δυο βασικά ζητήματα. Τελειώνει η αξιολόγηση αυτή που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε να κλείσει και από τον Ιούλιο του 2014 δεν είχαμε πρόγραμμα. Αυτές οι αλήθειες πρέπει να λέγονται, για να μην ξεχνάμε τι είχε γίνει. Δεύτερο ζήτημα που καταφέραμε είναι ότι ενώ η δόση προβλεπόταν να είναι 5,7δις για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες για αποπληρωμή χρεών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους δανειστές, τώρα η δόση γίνεται 10,3δις- σπασμένη 7,5 και 3,8δις. Το επιπλέον ποσό θα πάει στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Άρα αφαιρουμένων των 4,4δις που πρέπει να πληρώσουμε προς τους δανειστές, μένουν 3,1δις για τις ληξιπρόθεσμες που θα ξεκινήσουν να πληρώνονται από τον Ιούνιο».

Διαβάστε ακόμη

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα