Δύσκολη η φετινή σεζόν για τον τουρισμό από τη Ρωσία

Δύσκολη η φετινή σεζόν για τον τουρισμό από τη Ρωσία

Δύσκολη η φετινή σεζόν για τον τουρισμό από τη Ρωσία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 382 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο χθες ο πρόεδρος του πρακτορείου TEZ Tour

Δύσκολη θα είναι η φετινή σεζόν όσο αφορά στο τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία προς τη Ρόδο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του μεγάλου πρακτορείου “TEZ tour” Ελλάς, κ. Δημήτρης Χαριτίδης.

Καταρχήν, ο Όμιλος TEZ, αυτή τη στιγμή, δραστηριοποιείται σε 26 χώρες, μία από αυτές είναι η Ελλάδα και έχει τα δικά του γραφεία στη χώρα μας έχουν έδρα το Ηράκλειο, ενώ υπάρχει υποκατάστημα στη Ρόδο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, η Ρόδος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός μετά την Κρήτη και ο σκοπός είναι να αυξήσουν τη συνεργασία με τη Ρόδο. Δηλαδή, ουσιαστικά η επίσκεψή του αυτή στο νησί έχει να κάνει με συναντήσεις του με τους ξενοδόχους με αντικείμενο τις προοπτικές συνεργασίας για το 2017 αφού ήδη ξεκίνησαν να μιλάνε για του χρόνου.

Στη συνέχεια ανέφερε, όμως, ότι δυστυχώς, για το 2016 η χώρα μας δεν εξαργύρωσε αυτό που θα έπρεπε από την απαγόρευση της Τουρκίας γιατί τα προβλήματα με τις βίζες υπάρχουν, δεν έχουν λυθεί εκατό τοις εκατό. Ναι μεν έχουν βελτιωθεί λιγάκι αλλά έχουν αποτρέψει αρκετό κόσμο να ταξιδέψει στην Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Χαριτίδης.

Όπως εξήγησε, παρ’ όλο που τα νούμερα του Μαΐου είναι ενθαρρυντικά και υπάρχει μία αύξηση 75% στις αφίξεις Ρώσων στο αεροδρόμιο της Ρόδου, θεωρούν ότι στο μέλλον, αυτό το μεγάλο ποσοστό αύξησης δεν θα συνεχιστεί. Δηλαδή, θα υπάρχει αύξηση από τη Ρωσία αλλά δεν θα είναι τόσο μεγάλη.

Επίσης, τα ξενοδοχεία τώρα είναι πιο φθηνά ενώ οι Ρώσοι ξοδεύουν και πάνε σε ακριβά ξενοδοχεία. Προς το παρόν, όμως, όσοι έρχονται είναι περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας και δεν ξοδεύουν τα χρήματα που θα περίμενε η αγορά της Ρόδου αλλά, όπως σημείωσε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό αφού η κρίση στη Ρωσία είναι σοβαρή, έχει εξαφανιστεί η μεσαία τάξη.

Όμως, δεν παύει να είναι μία πολύ μεγάλη και σοβαρή αγορά-συνέχισε-και επειδή δεν δείχνει ότι του χρόνου η Τουρκία θα ανοίξει, τουλάχιστον αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν φέτος, ευελπιστούν ότι θα το κάνουν του χρόνου, δηλαδή να μπορέσουμε να κερδίσουμε μεγαλύτερη μερίδα των Ρώσων τουριστών.

Δεν παρέλειψε, πάντως, ο Πρόεδρος του “TEZ tour” Ελλάς να υπογραμμίσει το σοβαρό θέμα που υφίσταται στο αεροδρόμιο αφού, εκτός από της βίζες, υπάρχει ταλαιπωρία κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων. Όπως εξήγησε, αυτό γίνεται επειδή τώρα η βίζα είναι βιομετρική και, έτσι, οι ρώσοι και αυτοί που προέρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν, για να περάσουν τα διαβατήρια πρέπει να σκανάρουν και τα δαχτυλικά αποτυπώματα, κάτι που απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο, με αποτέλεσμα να έχουμε πολύωρες αναμονές στα αεροδρόμια και υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια. Μάλιστα, υπάρχουν και ρεπορτάζ στο ρωσικό τύπο για το ότι ο κόσμος περιμένει αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι στο Ηράκλειο υπήρξε και οκτώ ώρες αναμονή ενώ η πτήση διαρκεί τριάμισι ώρες! Ευτυχώς, στη Ρόδο δεν υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Δεν παρέλειψε, πάντως, να επισημάνει ότι υπολειπόμαστε και στη σύγκριση των υποδομών μας με τις ανταγωνιστικές χώρες, όπως στην Κύπρο, την Κροατία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Σχετικά με το ρούβλι, η μέση τιμή του πακέτου για την Ελλάδα είναι στα 25 χιλιάδες ρούβλια, που είναι πολύ χαμηλή. Αυτό, όμως, εξαρτάται από πολλούς και εξωγενείς παράγοντες για του χρόνου.
Κλείνοντας, πάντως, ο κ. Χαριτίδης είπε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τη ρωσική αγορά ενώ από τη στιγμή που το πρόγραμμα των tour-operator είναι φιξαρισμένο και μάλιστα μειώνεται είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε κάτι παραπάνω.

Διαβάστε ακόμη

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά