Journey to the light, ο νέος δίσκος του Τάσου Γιασιράνη

Journey to the light, ο νέος δίσκος του Τάσου Γιασιράνη

Journey to the light, ο νέος δίσκος του Τάσου Γιασιράνη

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 381 ΦΟΡΕΣ

Θα εκπροσωπήσει την Ρόδο για την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021

Με τίτλο "Journey to the light" κυκλοφορεί για τη φετινή χρονιά ο δίσκος του dj και ραδιοφωνικού παραγωγού του νησιού μας κ. Τάσου Γιασιράνη, που μάλιστα για αυτή τη φορά θα εκπροσωπήσει τη Ρόδο και για την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

Η έκτη κατά σειρά συλλογή που κυκλοφορεί ο κ. Γιασιράνης και εκπροσωπεί το νησί της Ρόδου, αυτή τη φορά έχει έναν παραπάνω λόγο να θέλει τα τραγούδια να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Και δεν είναι άλλος απο το νέο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει μαζί με τη συλλογή και θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της υποψηφιότητας της Ρόδου.

Το Journey to the light με 12 ακυκλοφόρητα τραγούδια, θα έχει παρουσία σε όλες τις εκθέσεις που θα λάβει μέρος η Ρόδος, ενώ όπως και στις προηγούμενες συλλογές, θα περιλαμβάνονται 12 φωτογραφίες- καρτ ποστάλ του νησιού, απο 3 φωτογράφους, τους κ.κ. Στέλιο Καλησπέρη, Φίλιππο Φιλίππου, Χάρη Ζαμπετούλα.

Οι επίσημες παρουσιάσεις της συλλογής, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού στην πόλη της Ρόδου και στη Νότια Ρόδο, ενώ μάλιστα η μια απο τις παρουσιάσεις θα βρίσκεται σε σημείο έκπληξη. Για άλλη μια χρονιά, στις παρουσιάσεις της συλλογής, θα δώσουν το "παρών" Ρόδιοι dj, ενώ, η παρουσίαση της συλλογής θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα το φθινόπωρο.

Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που εκτός απο τις πόλεις που κυκλοφορεί η συλλογή κάθε χρόνο (Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Λουξεμβούργο), φέτος θα προστεθούν 3 ακόμη, ενώ όπως πάντα μέσω του καταστήματος Public θα διατίθεται στην Ελλάδα, ενώ η παραγωγή του είναι όπως κάθε χρόνο απο την Click Records.

Για μια ακόμη χρονιά, την επίσημη συλλογή του Τάσου Γιασιράνη στηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, ο ΠΡΟΤΟΥΡ, η Ένωση Ξενοδόχων ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα “Ροδιακή”, το Radio 1, ο klik fm.

Μιλώντας για την εκπροσώπηση της νέας αυτής συλλογής στην υποψηφιότητα της Ρόδου ως πολιτιστική πρωτεύουσα του 2021, ο κ. Γιασιράνης ανέφερε "θυμάμαι το 1988 όταν είχε πραγματοποιηθεί στην Ρόδο η Σύνοδος Κορυφής, είδαμε την Ρόδο στο προσκήνιο, ονειρευόμασταν την Ευρώπη... και τώρα ξυπνήσαμε από το όνειρο!

Τότε βέβαια είδα την Ρόδο γεμάτη απο κόσμο τον χειμώνα, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου με πλήθος κόσμου, θεώρησα ότι είμαι Ευρώπη από τότε. Είδα τη Ρόδο στο κέντρο του κόσμου, να πέφτουν οι προβολείς πάνω της, ήταν μια υπέροχη εικόνα. Όταν λοιπόν έμαθα οτι η Ρόδος θα είναι υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2021, αισθάνθηκα τρομερά περήφανος που θα συμβάλλω με τον δικό μου τρόπο που δεν είναι άλλος απο τη μουσική.

Μοιραία λοιπόν η φετινή συλλογή θα είναι αφιερωμένη εκεί".
Σε ότι αφορά δε, την γενικότερη προσπάθεια για να γίνει η Ρόδος η Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, ο ίδιος τόνισε "θεωρώ ότι πρέπει να πάμε ενωμένοι σε αυτή την προσπάθεια γιατί στην Ρόδο πια, ειδικά σε αυτές τις εποχές του "και πέντε" πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι και οι πολίτες πρέπει να ασχοληθούν, να γίνουν ενεργοί πολίτες και να καταλάβουν τι ορίζοντες μπορούν να ανοιχτούν σε μια τέτοια περίπτωση. Η υποψηφιότητα της Ρόδου μας αφορά όλους και πρέπει να προσφέρει ο καθένας αυτό που μπορεί για το κοινό καλό".

Αξίζει να σημειωθεί, οτι ο Τάσος Γιασιράνης, είναι ο μοναδικός dj και παραγωγός σε όλη την Ελλάδα, που έχει φθάσει τόσο μακριά την προώθηση ενός νησιού μέσω της μουσικής, ενώ έχει θέσει εαυτόν στο εγχείρημα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το νησί μας.

Τα τραγούδια που περιλαμβάνει η συλλογή του Τάσου Γιασιράνη και θα κυκλοφορήσει στις 20 Ιουλίου είναι τα παρακάτω:
1. Homme - mountains prologomena (ft nefeli)
2. Melorman - sun in her eyes
3. Aris H - birds of dissonace

4. tokkoi - journey to the light
5. Nathaniel Echo - fairytales dream
6. out pass - love me for a day
7. silly boy- do it again

8. Satoshi Fumi - sweet sensation(info rmx)
9. energy djs -
10. BIG - a promise
11. dousk - happy or sad

12. BIG - winter synergy-big
13. Serafim Tsotsonis - never see me again
14. Jonas Bering - cant stop lovig you (Alex DIMOU remix).

Διαβάστε ακόμη

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων