Ήχοι απ’ όλη τη Μεσόγειο στη νέα συλλογή του Τάσου Γιασιράνη

Ήχοι απ’ όλη τη Μεσόγειο στη νέα συλλογή του Τάσου Γιασιράνη

Ήχοι απ’ όλη τη Μεσόγειο στη νέα συλλογή του Τάσου Γιασιράνη

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 190 ΦΟΡΕΣ

Με ήχους από όλη τη Μεσόγειο θα πλαισιωθεί για τη φετινή χρονιά, η πέμπτη κατά σειρά επίσημη συλλογή που εκπροσωπεί τη Ρόδο από τον μουσικό παραγωγό και Dj κ. Τάσο Γιασιράνη και θα έχει τίτλο "Rhodes Inspirational: from East to West", εμπνευσμένη από την έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο του Λούβρου και είχε σαν τίτλο "RHODES: A Greek island and Gateway to the East".

Η φετινή συλλογή, θα περιλαμβάνει 12 ακυκλοφόρητα τραγούδια με Έλληνες, Ισπανούς, Αιγύπτιους κ.α. παραγωγούς και 12 καρτ ποσταλ του νησιού, που θα κυκλοφορήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό στις 7 Ιουλίου. Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Λουξεμβούργο είναι οι πόλεις στις οποίες θα πωλείται το νέο CD, η παραγωγή του οποίου είναι και πάλι από την Click Records.

Την επίσημη συλλογή του Τάσου Γιασιράνη στηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, ο ΠΡΟΤΟΥΡ, η Ένωση Ξενοδόχων ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Ροδιακή, το Radio 1, ο klik fm, οι καρτ ποστάλ που κυκλοφορούν με το CD είναι φωτογραφίες των κ.κ. Στέλιου Καλησπέρη, Νίκου Μπρουζάκη.

H επίσημη παρουσίαση της φετινής συλλογή Rhodes Inspirational πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου στο BAIA Seaside που είναι και ο βασικός χορηγός του CD, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα, στις 10 Ιουλίου αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης του Λούβρου που θα πραγματοποιηθούν στο αρχαιολογικό μουσείο, οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια μικρή γεύση απο τη νέα συλλογή στο event που θα ακολουθήσει.

Εκ μέρους του BAIA, η κ. Μαρία Κάκνη μιλώντας στη «Ροδιακή», σημείωσε «ως νέα επιχείρηση, δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόταση να υποστηρίξουμε ένα CD το οποίο είναι αφιερωμένο στο νησί μας. Χαιρόμαστε που μπορούμε να ενισχύουμε τέτοιες προσπάθειες, ιδιαίτερα μια τέτοια χρονική περίοδο. Πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία αυτή, θα μπορέσουμε να προωθήσουμε και να αναδείξουμε τον τόπο μας με τον καλύτερο τρόπο».
Με τη σειρά του, κ. Γιασιράνης ανέφερε στη «Ρ», «πριν χρόνια όταν προσπάθησα να κυκλοφορήσω την πρώτη συλλογή για το νησί, ένιωσα πάρα πολύ περήφανος όταν το πέτυχα.

Τώρα, μετά απο όλα αυτά τα χρόνια και φτάνοντας στην πέμπτη συλλογή, προσφέροντας το μέγιστο της ποιότητας που μπορούμε να προσφέρουμε τόσο σαν έκδοση αλλά κυρίως σε αυτό που απολαμβάνει ο άλλος στο αυτί του όταν ακούσει τη συλλογή, νιώθω διπλά και τριπλά χαρούμενος απο τον τρόπο που αγκάλιασε ο κόσμος την προσπάθεια αλλά και την αναγνώρισή του ότι πάντα του προσφέρουμε το διαφορετικό, το καινοτόμο και το ιδιαίτερο. Η αναγνώριση είναι η "μπαταρία" που σε ωθεί να συνεχίζεις και να γίνεσαι καλύτερος ειδικά όταν δεν ακολουθείς τον "εύκολο δρόμο".

Η φράση musical ambassador of the island" που έγραψε για μένα η εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας" της Νέας Υόρκης, ήταν μια υπέροχη στιγμή αναγνώρισης της δουλειάς μου. Όπως είπα και στους μαθητές φέτος στο κεντρικό θέμα των ομιλιών μου στα σχολεία "be a voice, not an echo" (να είσαι φωνή, όχι ηχώ) αυτή είναι η μυστική συνταγή".

12 φωτογραφίες-καρτ ποστάλ θα υπάρχουν στη νέα συλλογή του
Τάσου Γιασιράνη

Να σημειωθεί πως όλα τα πάρτι παρουσίασης του CD που θα πραγματοποιηθούν, θα έχουν τίτλο " be a voice, not an echo", μια φράση που όπως φαίνεται αντιπροσωπεύει τον κ. Γιασιράνη που θέλει να ωθήσει τον κόσμο να αναζητά την ποιότητα.

Ο ίδιος, πρόκειται να πραγματοποιήσει παρουσίαση του CD του μέσα στο καλοκαίρι και στις Πηγές Καλλιθέας, ενώ λίγο αργότερα θα πραγματοποιήσει δύο παρουσιάσεις στην Αθήνα.

Τα τραγούδια που περιέχει το Rhodes Inspirational:
1.Allone-go
2. B. Quase - morrocan trip
3. Tokkoi - stories untold
4. Oui Zevelek - ballad of the middle east
5. Chris Coco - my desire (syncro rmx)
6. Faultnaut - samurai
7. Silly boy - star clash
8. A Dimou - halemweg
9. R Myerz - how many times
10. Savvas - Words Under the Sun
11. Argy - alfredo
12. Vivid - wayward traveller

Το περσινό CD με τίτλο Rhodes Experience
Κάθε ρεκόρ πωλήσεων έσπασε η περσινή συλλογή του κ. Τάσου Γιασιράνη με τίτλο Rhodes Experience, τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, πολύ καλά πήγαν και οι παρουσιάσεις του CD που πραγματοποιήθηκαν σε Ρόδο και Αθήνα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Rhodes Experience πήγε πάρα πολύ καλά στη Γερμανία, ενώ η συνολική πώλησή του, ξεπέρασε τα 2.000 αντίτυπα.

Διαβάστε ακόμη

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου