Αναζητούνται λύσεις για τις οφειλές του ΠΡΟΤΟΥΡ

Αναζητούνται λύσεις για τις οφειλές του ΠΡΟΤΟΥΡ

Αναζητούνται λύσεις για τις οφειλές του ΠΡΟΤΟΥΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 241 ΦΟΡΕΣ

Θα τεθεί το πρόβλημα σήμερα στον υπουργό Εσωτερικών

Η χρηματοδότηση του άλλοτε κραταιού ΠΡΟΤΟΥΡ ώστε να κρατηθεί «στη ζωή» σε μία περίοδο που το νησί τον έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ήταν το κυρίαρχο θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση τόσο της εκτελεστικής επιτροπής όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, στο γραφείο του Προέδρου του, Δημάρχου Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Οι συνεδριάσεις που…συγχωνεύθηκαν σε μία, διήρκεσαν για περίπου τρεις ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την αρχική «αμηχανία» ανάμεσα στον κ. Χατζηδιάκο και τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του ΠΡΟΤΟΥΡ και Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, τελικά το κλίμα που επεκράτησε ήταν συναινετικό.

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για την εξασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας του Οργανισμού, που υπήρξε πρωτοπόρος, παραμένει η χρηματοδότησή του καθώς όπως λένε οι πληροφορίες οι οφειλές του υπερβαίνουν τα 800 χιλιάδες ευρώ. Το ποσό αυτό προκύπτει από τις μισθοδοσίες του τρέχοντος έτους που υπολογίζονται στα 70-80 χιλιάδες ευρώ και βέβαια είναι αρκετά περισσότερα αφού στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί και από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς αλλά είναι και τα λειτουργικά έξοδα.

Είναι τα 200 χιλιάδες ευρώ που οφείλονται στον ΕΟΤ από προηγούμενα έτη, περίπου 300 χιλιάδες ευρώ είναι οι οφειλές και λειτουργικά προηγούμενων ετών και είναι και οι 300 χιλιάδες ευρώ με τις οποίες θέλει να επιχορηγήσει τον ΠΡΟΤΟΥΡ ο Δήμος-θέμα που υπήρχε στην ημερήσια διάταξη της χθεσινοβραδυνής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Πάντως, χθες εκφράστηκε η πρόθεση να τεθεί στον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος, ως γνωστόν, σήμερα θα βρίσκεται στη Ρόδο και θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ, το θέμα της επιχορήγησης του ΠΡΟΤΟΥΡ με 200 χιλιάδες ευρώ που απέρριψε ο Επίτροπος.

Συγκεκριμένα, θα ζητηθεί από τον Υπουργό η παρέμβασή του για να γίνει μία τροπολογία και να μπορέσει να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός και μ’ αυτά τα χρήματα. Υπενθυμίζεται ότι η απόρριψη είχε γίνει εξαιτίας της κατάργησης του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. από τον οποίο χρηματοδοτούνταν ο ΠΡΟΤΟΥΡ. Επιπλέον, όμως, η επιχορήγηση του Οργανισμού προβλέπεται μόνο για δράσεις, οπότε παραμένει το θέμα της μισθοδοσίας και των λειτουργικών.

Πάντως, χθες, ο Δήμαρχος, μιλώντας προς τη Διοίκηση του Οργανισμού, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις ενέργειες που έχει κάνει ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του καθώς αναγνωρίζει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του αλλά και στις δυσκολίες που υπάρχουν. Από την πλευρά του, ο κ. Καμπουράκης, στην ομιλία του, τόνισε ότι πρέπει να ρίξουν βάρος στον Οργανισμό ο οποίος εδώ και μία εικοσαετία έχει προσφέρει πολλά στον ροδιακό τουρισμό.

Όπως είπε, η ΕΞΡ καλύπτει τη χρηματοδότηση μέρους των λειτουργικών του εξόδων ενώ έκανε χορηγίες για να έχει παρουσία η Ρόδος σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις ωστόσο τα υπόλοιπα χρήματα θα πρέπει να τα βάλει ο Δήμος Ρόδου.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Γιώργος Δρακόπουλος ανέφερε ότι το ελάχιστο που χρειάζεται η Ρόδος για το promotion της για τη σεζόν του 2017 είναι 1 εκατομμύριο ευρώ, μόνο δηλαδή για δράσεις προβολής και προώθησης του ροδιακού τουρισμού.

Ανησυχία για τη σεζόν
Ανησυχητικά, πάντως, ήταν τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση αναφορικά με τη μέχρι τώρα πορεία της σεζόν και πως αυτή προδιαγράφεται. Τόσο ο κ. Καμπουράκης όσο και άλλοι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου που ήταν παρόντες είπαν ότι η εικόνα για τη Ρόδο φέτος είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που παρουσιάζεται με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Καμπουράκης μίλησε για εκτιμήσεις ότι η τουριστική κίνηση φέτος στη Ρόδο είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με την περυσινή χρονιά και ότι όντως έχουμε πληγεί.
Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο κ. Χατζηδιάκος από την εικόνα που έχει από τις τράπεζες.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου