Tο καλό μας κράτος (Γ’ μέρος): «Το προσκοπικό χωριό»

Tο καλό μας κράτος  (Γ’ μέρος):  «Το προσκοπικό χωριό»

Tο καλό μας κράτος (Γ’ μέρος): «Το προσκοπικό χωριό»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 162 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Βασίλης Μαυράκης

Αφού μας δώσετε τους χώρους στον ΚΑΛΑΜΩΝΑ (Υπάρχουν), από εκεί και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς, οι παλιοί πρόσκοποι, μαζί με τους νέους πρόσκοπους, βαθμοφόρους, γονείς κι επιτροπές.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Ο κάθε «αδελφός» πρόσκοπος της απελευθέρωσης και κάθε νέος πρόσκοπος και γονείς μπορούν να προσθέσουν και να αφαιρέσουν κάτι πάνω σ’ αυτό το θέμα.
ΣΤΟΧΟΣ: Δημιουργία προσκοπικού χωριού χιλίων (1.000) ατόμων, σε κτιριακές εγκαταστάσεις και σε υπαίθριους χώρους.

ΣΚΟΠΟΣ: Εδώ θα γίνονται οι προσκοπικές εκπαιδεύσεις και ναυτικές εκπαιδεύσεις. Παράλληλα, θα ασχολούνται με την ιστορία της Ρόδου, τον πολιτισμό και με τα Ήθη και Έθιμά μας. Τον ελεύθερο τους χρόνο, θα ασχολούνται με τη φύση, βουνά, θάλασσα, παραλίες και νεανική διασκέδαση.
ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Σε όλους τους προσκόπους του κόσμου ηλικίας 7 έως 16 χρονών και στους βαθμοφόρους εκπαιδευτές. Παράλληλα, θα απευθύνεται σε όλες τις θρησκευτικές οργανώσεις Νεολαίας, σε όλες τις Αθλητικές νεολαίες, ηλικίας 16 χρονών.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:
Μέσω του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων θα «γραφτεί» στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Γραφείο στην ΕΛΒΕΤΙΑ και όπου αλλού υπάρχουν κεντρικά γραφεία στον κόσμο.
Θα γίνει κοινοποίηση σε όλα τα κράτη του κόσμου, σε όλες τις θρησκευτικές εκκλησίες και σε όλες τις αθλητικές διοικήσεις όλων των αθλημάτων και ΠΑΝΤΑ για ηλικίες 16 χρονών (αγόρια- κορίτσια).

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ: ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΑ
Χρειάζονται πολλοί εθελοντές του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Στην πόλη της Ρόδου θα υπάρχει ένα γραφείο (π.χ. στα ημιυπόγεια του Δήμου και σε οποιοδήποτε κτίριο από τα πολλά που υπάρχουν. Η Διοίκηση και Οργάνωση θα γίνει κατά ΚΡΑΤΟΣ και κατά ΓΛΩΣΣΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ για τους προσκόπους, θα δώσουμε μια «κλοτσιά στο «Α» και άλλα θα γίνουν ΔΥΝΑΤΑ.

ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ασφάλεια «Χωριού» και ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ και ΝΕΟΛΑΙΩΝ.
Θα υπάρχουν φύλακες, θα ερευνήσουμε τι υπάρχει από πλευράς Πυροσβεστικής ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, Ιατρεία Δημοτικά και γιατρούς και φυσικά υπάρχει το νοσοκομείο μας με τους καλούς γιατρούς.
Θα συζητήσουμε με τις διοικήσεις των ΤΑΧΙ και του Τουριστικού Γραφείου Πούλμαν, τι ετοιμότητα μπορούμε να έχουμε σε έκτακτες ανάγκες.

Πλήρη συνεργασία με την Αστυνομία.
Οφέλη: Επιδιώκουμε το «ανακάτεμα των συμμετασχόντων» με τον ΛΑΟ της Ρόδου. Σ’ αυτό τον τομέα, κύριο λόγο έχουν τα Πολιτιστικά Σωματεία της πόλεώς μας και των χωριών μας. Οπωσδήποτε, θα επισκέπτονται την αγορά και τα καταστήματα. Το προσκοπικό χωριό πρέπει να αγοράζει τρόφιμα για να «τρώει».
Απ’ ό,τι γνωρίζω, οι συμμετέχοντες σε παγκόσμια εκπαιδευτικά κέντρα, οπωσδήποτε στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνουν και προσφορά στο νησί μας, τη Ρόδο.

Τώρα, σχετικά με το αν θα πληρώνουν κάτι οι συμμετέχοντες, θα ερευνήσουμε τι γίνεται σε άλλα κράτη.
Σπουδαίο όφελος: Οι πρόσκοποι του κόσμου και όλες οι ΝΕΟΛΑΙΕΣ θα μιλούν για τη Ρόδο, θα γράφουν στον τοπικό τύπο τις εντυπώσεις και θα μιλάνε στους φίλους τους και στους γονείς τους και κάποιοι από όλους αυτούς θα ξαναγυρίσουν στη Ρόδο μας.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους