Έντονη κινητικότητα στη Ρόδο για την πώληση του «Καψής»

Έντονη κινητικότητα στη Ρόδο για  την πώληση του «Καψής»

Έντονη κινητικότητα στη Ρόδο για την πώληση του «Καψής»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2958 ΦΟΡΕΣ

Έντονη κινητικότητα υπάρχει σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες σε ότι αφορά την πώληση του ξενοδοχείου “ΚΑΨΗΣ” στο νησί της Ρόδου, το οποίο ως γνωστόν είναι εκτός λειτουργίας στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο (EUROBANK) προσπαθεί να πουλήσει το ξενοδοχείο με κάθε τρόπο προφανώς στο πλαίσιο εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου της. Φημολογείται εντόνως ότι στην διάρκεια των τελευταίων ημερών στελέχη του τραπεζικού ομίλου απευθύνθηκαν σε ροδίτες ξενοδόχους για να διερευνήσουν το ενδιαφέρον τους σε ότι αφορά την αγορά του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, ενώ δεδομένο θεωρείται ότι ανάλογες κρούσεις έγιναν και σε άλλους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός της Ρόδου.

Στο πλαίσιο των φημολογιών αυτών υπάρχουν πληροφορίες, ότι επέδειξαν ενδιαφέρον για την αγορά του ξενοδοχείου κάποιοι από τους ξενοδοχειακούς ομίλους χωρίς όμως οι πληροφορίες αυτές να επιβεβαιωθούν.

Τις εκτιμήσεις ότι αναζητείται αγοραστής ενίσχυσε το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες φέρεται να βρίσκεται στο νησί πρώην στέλεχος του ξενοδοχείου το οποίο έχει έρθει σε επαφή με πρώην εργαζόμενους (στους οποίους η εταιρεία οφείλει δεδουλευμένα) και τους πρότεινε να κλείσουν τους λογαριασμούς τους με την εταιρία δίνοντάς τους ποσοστό 25-30% του συνολικού ποσού των οφειλών για να παραιτηθούν από τις υπόλοιπες διεκδικήσεις τους.

Ούτε και αυτές οι πληροφορίες κατέστει δυνατόν να διασταυρωθούν, γεγονός όμως είναι ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ξενοδοχείου “ΚΑΨΗΣ”.

Κατά καιρούς βέβαια τα τελευταία χρόνια έχουν διαρρεύσει πολλές φορές πληροφορίες για την αγορά ή την ενοικίαση του ξενοδοχείου αυτού και για το γεγονός ότι υπήρξαν ενδιαφερόμενοι επενδυτές Έλληνες ή αλλοδαποί.

Το ενδιαφέρον αυτό δεν ευδοκίμησε και έτσι το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό εδώ και 5 χρόνια. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο οι πληροφορίες ανέφεραν ότι είχαν υποβληθεί στη Eurobank συγκεκριμένες προτάσεις από υποψήφιους επενδυτές.

Μεταξύ των ενδιαφερόμενων επενδυτών που εκλήθησαν από τη Eurobank τότε ήταν το σχήμα των ομίλων Λασκαρίδη (Μεγάλη Βρετανία) και Colony Capital, με γνωστό το ενδιαφέρον της για ελληνικά τουριστικά ακίνητα, μεταξύ των οποίων και παλιότερα για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Επίσης, ο όμιλος Γιάννη Δασκαλαντωνάκη κατέθεσε προσφορά από κοινού με την αμερικανική Μarathon, η οποία έχει τοποθετηθεί πρόσφατα σε άλλες περιοχές της Μεσογείου και η έλευσή της στην Ελλάδα αποτελεί, λίγο –πολύ, φυσικό επακόλουθο.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική short list των επενδυτών ήταν συνολικά οκτώ ονόματα, με αρκετούς Ελληνες επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού - τουριστικού κλάδου, ορισμένοι από τους οποίους τελικά δε συμμετέχουν στην επόμενη φάση.

Εκ των πραγμάτων για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αφού η τράπεζα φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην πώληση του ξενοδοχείου.

Διαβάστε ακόμη

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη