Στη Λίνδο ξεναγήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών που συμμετέχουν στη Διάσκεψη της Ρόδου

Στην Λίνδο φιλοξενήθηκαν σήμερα το απόγευμα οι υπουργοί Εξωτερικών και οι αξιωματούχοι των κρατών που συμμετέχουν στην Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ανάμεσα τους ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινος.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου κ. Γιώργος Ελευθερίου, ο οποίος και υποδέχθηκε την αντιπροσωπία.

 

 

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Λίνδο, αλλά και να παρακολουθήσουν 20λεπτο πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του οικισμού «Απόστολο Παύλο».

Τους εκπροσώπους των χωρών που συμμετέχουν στη Διάσκεψη καλωσόρισε ακολούθως ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκος, ο οποίος έκανε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία του νησιού από την αρχαιότητα έως σήμερα.

 

 

Ο κ. Χατζηδιάκος προσέφερε αναμνηστικά δώρα σε όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπίες με τον Θεό Απόλλωνα, ένα από τα σύμβολα της Ρόδου.

Στη συνέχεια οι υπουργοί Εξωτερικών και οι αξιωματούχοι που τους συνοδεύουν, δείπνησαν στο γνωστό εστιατόριο της Λίνδου, "Μαυρίκος".

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν «Δρακόντεια» και οι έλεγχοι εξονυχιστικοί.

 

 

 

* Φωτογραφίες: Κώστας Καστανάκης