Κολοσσός: Η ήττα θα του κάνει καλό

Κολοσσός: Η ήττα θα του κάνει καλό

Κολοσσός: Η ήττα θα του κάνει καλό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 245 ΦΟΡΕΣ

Ο Απόλλων Πάτρας «λύγισε» «θαλασσί» στο τουρνουά του Ρεθύμνου (68-63)

Στο πέμπτο και τελευταίο φιλικό προετοιμασίας ο Κολοσσός H Hotels γνώρισε την πρώτη του ήττα με 63-68 από τον Απόλλωνα Πάτρας, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» στο Ρέθυμνο.

Το τρίποντο του 18χρονου Παπαδάκη έκανε το 64-63 στο 39’. Το τρίποντο του 18χρονου Παπαδάκη έκανε το 64-63 στο 39’.

Έχοντας παίξει σαράντα πέντε λεπτά την προηγούμενη μέρα, λόγω παράτασης στο ματς με τον ΠΑΟΚ, οι «θαλασσί» μπήκαν αρκετά μουδιασμένα στο παρκέ του «Μελίνα Μερκούρη» το απόγευμα της Κυριακής και βρέθηκαν να χάνουν 22-11 από το 8-11 (με τρίποντο του Χολ) στα μισά της α’ περιόδου.

Ο Απόλλωνας είχε καλύτερο ρυθμό και κρατούσε σχετικά εύκολα το προβάδισμα (26-17) όμως μόλις οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη μπήκαν στο πνεύμα του αγώνα κι άρχισαν να «ζεσταίνονται», βρήκαν τον τρόπο – κυρίως λόγω άμυνας – να φέρουν το ματς στα ίσια και να περάσουν μπροστά με 32-31 και 36-33, με συνεχόμενες «βόμβες» από Μπέρι και Άχονεν.

Μοιρασμένο ήταν και το τρίτο δεκάλεπτο. Ο Απόλλωνας «έτρεξε» ένα 13-0 σερί και ξέφυγε 51-40 στο 27’. Μέσα στα επόμενα τρία λεπτά, ο Κολοσσός H Hotels ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με τρίποντο του Γεωργαλλή έκλεισε την περίοδο στο -3 (54-51) ενώ ο Ρέντικ έδωσε και πάλι προβάδισμα (55-54) με επιμέρους σκορ 4-14.

Χωρίς τον τραυματία Τσούκου και με τους Χολ, Βασιλόπουλο, Σαλούστρο να έχουν όλοι μαζί εφτά πόντους, ο Κολοσσός μπόρεσε να κρατήσει τις αντιστάσεις του (61-60) χάρη στην άμυνα. Ο Λυκογιάννης επέλεξε να χρησιμοποιήσει τους πιτσιρικάδες Παπαδάκη και Λιάπη για να τους «τεστάρει» σε κρίσιμες συνθήκες αγώνα και ο πρώτος έγραψε το 64-63 στο 39’, απαντώντας στο τρίποντο του Βεργίνη.
Στον υπολειπόμενο χρόνο, ο Τσιάρας πέτυχε τέσσερις συνεχόμενους πόντους, οι Ροδίτες έμειναν στο «μηδέν» επιθετικά και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στα φιλικά τεστ.

Αυτή η ήττα, ωστόσο, θα τους κάνει καλό και θα τους μάθει περισσότερα απ’ ό,τι ένα ενδεχόμενο σερί νικών την περίοδο της προετοιμασίας. Οι «θαλασσί» έχουν δείξει πολύ καλά δείγματα μέχρι τώρα, ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς τους έχει φανεί αλλά ακόμη απέχουν αρκετά από το να παρουσιαστούν απολύτως έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Οι συνεχόμενες νίκες, ακόμη και αν ήταν σε φιλικά, ενδεχομένως να δημιουργούσαν «επικίνδυνο» ενθουσιασμό ειδικά στους ρούκις της ομάδας, επομένως μία ήττα θα επιδράσει ευεργετικά στην προσπάθεια του Λυκογιάννη να ρίξει τους τόνους.

Δεκάλεπτα: 22-13, 38-38(ημιχρ.), 54-51, 68-63

Απόλλων Π. (Μέξας): Τζόουνς 18(1), Μαστρογιαννόπουλος, Βεργίνης 9(3), Σλαφτσάκης 3, Τσιάρας 14, Μπάβτσιτς 4(1), Ράσελ 11, Κουζέλογλου 4, Κόμπινς 3, Διαμαντάκος 2.

Κολοσσός H Hotels (Λυκογιάννης): Λιάπης, Ρέντικ 8, Τσούκου 2, Γεωργαλλής 5(1), Σαλούστρος, Αγγελάκος 2, Άχονεν 12(2), Μπέρι 17(2), Βασιλόπουλος 2, Παπαδάκης 3(1), Γουάτσον 7, Χολ 5(1).

Έχει και τα οφέλη της η ήττα του Κολοσσού H Hotels από τον Απόλλωνα. Έχει και τα οφέλη της η ήττα του Κολοσσού H Hotels από τον Απόλλωνα.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή στην Καλλιθέα την Κυριακή για τον Κολοσσό H Hotels Collection με τον Ολυμπιακό!

Ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες για τα «Δρόμεια» η Ραφαέλα Σπανουδάκη

Με το μυαλό στην Παναχαϊκή

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ «Οι νησιώτικες ομάδες είχαν… στήριξη από ψηλά!»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην ΕΦΟΑ

Στις 29 Μαΐου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠ

Το πρόγραμμα το τοπικού μπάσκετ μετά το Πάσχα

Ξεχώρισαν οι Δωδεκανήσιοι στο Πανελλήνιο Πίστας Παίδων-Κορασίδων κι Εφήβων-Νεανίδων!