Σε Κάλυμνο, Πάτμο και Αγαθονήσι ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Σε Κάλυμνο, Πάτμο και Αγαθονήσι ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Σε Κάλυμνο, Πάτμο και Αγαθονήσι ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 210 ΦΟΡΕΣ

Είχε συνεργασία με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης

Επίσκεψη στα νησιά Κάλυμνο, Πάτμο και Αγαθονήσι πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης στο τέλος της εβδομάδας που πέρασε για να εξετάσει θέματα της αρμοδιότητάς του και να έχει συνεργασία με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η περιοδεία του ξεκίνησε από την Κάλυμνο όπου είχε συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο Γ. Γαλλουζή και τον έπαρχο Γ. Θεμέλαρο ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κος Μ. Ρήγας και ο Υπεύθυνος Τουρισμού κος Ν. Φρατζής.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητάς του κου Αντιπεριφερειάρχη, που αφορούν κυρίως τον πρωτογενή τομέα, την τυποποίηση και τις δυνατότητες εξαγωγής προϊόντων τοπικής παραγωγής καθώς και θέματα διαχείρισης απορριμμάτων. Ιδιαίτερα διευκρινίστηκαν θέματα, που αφορούν την βέλτιστη δυνατή λειτουργία του δημοτικού ελαιοτριβείου για τη φετινή χρονιά, το οποίο καλύπτει κάθε χρόνο την αυξημένη ζήτηση των τοπικών ελαιοπαραγωγών .

Ο κος δήμαρχος δήλωσε ότι στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου σύγχρονου ελαιοτριβείου, το οποίο θα πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, έργο στο οποίο η Περιφέρεια με τις υπηρεσίες της πρόκειται να σταθεί αρωγός, σύμφωνα με τη δέσμευση του κου Αντιπεριφερειάρχη.

Ακολούθως ο κ. Φλεβάρης επισκέφθηκε την Πάτμο και είχε συνάντηση εργασίας με παράγοντες του δήμου με τους οποίους συζήτησε το θέμα της αφαλάτωσης, ενός σημαντικού έργου για το νησί. Η μελέτη για το έργο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης ενώ κατά πάσα πιθανότητα η λειτουργία της μονάδας θα γίνει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Στην Πάτμο συνάντησε και την Ομάδα Αιγαίου που παρέχει ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών της περιοχής μας ενώ επίσκεψη πραγματοποίησε και στο Αγαθονήσι.

Ειδικότερα ο αντιπεριφερειάρχης υποδέχτηκε εκ μέρους της περιφέρειας την Ομάδα Αιγαίου, που συνεχίζει τη δράση της με στόχο την στηριξη των κατοίκων των νησιών του Αρχιπελάγους.
Πραγματοποιει, σε συνεργασία με τη Pfizer Hellas, μία ακόμη χειμερινή αποστολή, έως σήμερα Κυριακή 02 Οκτωβρίου, κατά την οποία, με περίπου 90 εθελοντές, επισκέπτεται την Πάτμο, τους Αρκιούς, τους Λειψούς και το Αγαθονήσι.

Στους κατοίκους των νησιών θα δοθεί η δυνατότητα να επισκεφθούν ιατρούς 15 και πλέον ειδικοτήτων, να πραγματοποιήσουν, μεταξύ άλλων, αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις και εμβολιασμό κατά του πνευμονιόκοκκου.

Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, εξειδικευμένες εξετάσεις, ομιλίες και βιωματικά σεμινάρια αυτοεξέτασης, με σκοπό την ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, σε συνεργασία με τις Γυναίκες στην Ογκολογία.

Επιπλέον, θα γίνουν ομιλίες για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου και τη σημασία του εμβολιασμού, καθώς και ομιλίες στους μαθητές των σχολείων των νησιών σχετικά με τη στοματική υγιεινή. Τέλος θα προσφερθούν ιατρικά υλικά και αναλώσιμα σε ιατρεία των νησιών και εκπαιδευτικός εξοπλισμός στα σχολεία.

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα