Κατατέθηκε ο φάκελος της υποψηφιότητας της Ρόδου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Κατατέθηκε ο φάκελος  της υποψηφιότητας της Ρόδου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Κατατέθηκε ο φάκελος της υποψηφιότητας της Ρόδου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 272 ΦΟΡΕΣ

Γόνιμες συναντήσεις είχε ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα όπου μετέβη για να καταθέσει, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Τέρη Χατζηιωάννου, τον φάκελο της υποψηφιότητας της Ρόδου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (ΠΠΕ) για το 2021.

Η κατάθεση του φακέλου στην Επιτροπή έγινε χθες το πρωί και ανέφερε ο Δήμαρχος: «Με τις ευχές και τις προσδοκίες των νησιωτών να αναδειχθεί η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 κατατέθηκε ο επικαιροποιημένος φάκελος για την τελική επιλογή στις 11 Νοεμβρίου. Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο και όλους τους συνεργάτες που δούλεψαν όλο το καλοκαίρι, ατελείωτες ώρες, για την ολοκλήρωση της γραπτής προετοιμασίας. Κουράγιο ένα μήνα για την τελική κρίση. Μετά έχει πολλή δουλειά. Καλή επιτυχία» .

Συναντήσεις
Όπως είχε γράψει η «Ρ», την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος είχε διάφορες συναντήσεις στην Αθήνα, με αποκορύφωμα αυτήν με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, το βράδυ της ίδιας ημέρας, τον οποίο είδε συνοδευόμενος από τον κ. Χατζηιωάννου.
Όπως αναφέρει, λοιπόν, στη σελίδα του στο facebook, με τον Υπουργό συζήτησαν για το νομοσχέδιο που θα φέρει για ψήφιση και το οποίο θα περιλαμβάνει και τη διαγραφή των οφειλών του ΔΗΦΟΔΩ αλλά και τη χρηματοδότηση του Δήμου Ρόδου για προστατευτικές παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές της Απολακκιάς και Αρνίθας.

Ακόμη, ζήτησαν τη συμβολή του για την αποδέσμευση της Μαρίνας Μανδρακίου από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και τη θεσμοθέτηση εσόδων υπέρ των Δήμων από τους αρχαιολογικούς χώρους.
Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, ο Δήμαρχος είχε διαδοχικές επαφές για να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες του Κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων.

Το απόγευμα συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα ΣΔΙΤ για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ένταξης έργων υποδομών, αλλά και του Εθνικού Θεάτρου σε ΣΔΙΤ ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Γ. Μουζάλα για το προσφυγικό.

Διαβάστε ακόμη

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα

Αποτελέσματα 14ου διαγωνισμού φωτογραφίας της Dodekanisos Seaways

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου

Ποιοι ορίστηκαν ένορκοι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου