Η αποχώρηση του Πήγασου Κρεμαστής και οι συνέπειές της

Είναι πλέον επίσημο. Ο Πήγασος παραιτήθηκε από την Α2 εθνική κατηγορία γυναικών, καταφέρνοντας άλλο ένα πλήγμα στην αξιοπιστία του δωδεκανησιακού μπάσκετ γυναικών. Μετά την αποχώρηση του Ιπποκράτη, ήρθε η σειρά και του ροδίτικου σωματείου να «κατεβάσει ρολά» αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τοπικό πρωτάθλημα.

Η επιστολή του Πήγασου προς την Ομοσπονδία: «Κυρίες και κύριοι,
Ο σύλλογός μας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., αποφάσισε να δηλώσει με λύπη αδυναμία συμμετοχής της γυναικείας μας ομάδος στην Α2 εθνική κατηγορία λόγω ανυπέρβλητων οικονομικών και γηπεδικών προβλημάτων.

Ελπίζουμε να μη δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ορθή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και ζητούμε την κατανόησή σας.

Τέλος, προτείνουμε την κατ’ εξαίρεση μεταγραφή των αθλητριών μας που επιθυμούν να μετακινηθούν λόγω της μη υπαιτιότητάς τους στην όλη κατάσταση.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αθανασιάδης Ευάγγελος
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ειρήνη Παρασχίδου».

Η Ομοσπονδία, από την πλευρά της, επέβαλε την ανάλογη ποινή στο σωματείο: «Σας ενημερώνουμε ότι το σωματείο ΑΟ Πήγασος Κρεμαστής, με έγγραφό του, αποχώρησε από το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 και σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ειδικής Προκήρυξης της κατηγορίας, υποβιβάζεται δύο κατηγορίες και υφίσταται μείωση ενός (1) βαθμού από το βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος που θα συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών και λόγω του ότι η αποχώρηση του σωματείου ΑΟ Πήγασος Κρεμαστής έγινε πριν την έναρξή του, δε λαμβάνεται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται έχοντας ρεπό το σωματείο που είχε προγραμματιστεί να αγωνίζεται με τον Πήγασο Κρεμαστής».