Στο εδώλιο 58χρονος για μαστροπεία και σωματεμπορία ανήλικης

Τον Δεκέμβριο προσδιορίστηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω 58χρονος που κατηγορείται για μαστροπεία και σωματεμπορία σε βάρος ανήλικης Βουλγάρας.

Ο 58χρονος είχε συλληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια μετά από καταγγελία που έκανε η νεαρή αλλοδαπή, και θα δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στις 12 Δεκεμβρίου 2016 με συνήγορο υπεράσπισης τον κ. Στέλιο Κιουρτζή. Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και 49χρονος κάτοικος Ρόδου ο οποίος κατηγορούνταν για ασελγείς πράξεις σε βάρος της κοπέλας, ωστόσο απαλλάχθηκε της κατηγορίας με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα αρχικά συνελήφθη στις 25 Μαρτίου 2012 το βράδυ στα Κοσκινού Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με την αυτόφωρη διαδικασία ο 49χρονος και την επόμενη μέρα το απόγευμα συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, με ένταλμα του κ. Ανακριτή Ρόδου, και ο 58χρονος ημεδαπός.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν η 17χρονη Βουλγάρα εμφανίστηκε στις 25 Μαρτίου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε ότι από αρχές Μαρτίου εξωθούνταν στην πορνεία από τον 58χρονο, καθώς επίσης ότι την 23-3-2012 ο 49χρονος ως πελάτης προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Όπως είπε η κοπέλα, έπιασε δουλειά στο μπαρ του 58χρονου τον Ιανουάριο του 2012 και προκειμένου να βρίσκεται κοντά στο μαγαζί που θα δούλευε της παραχώρησε και ένα δωμάτιο κάτω από το σπίτι του. Οι μέρες εργασίας της ανήλικης ήταν δύο την εβδομάδα και για κάθε μία από αυτές λάμβανε 25 ευρώ.

Η ίδια κατήγγειλε επίσης ότι λίγο καιρό αργότερα, ο 58χρονος της πρότεινε να της κανονίζει ραντεβού ώστε να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής και να κερδίζει με τον τρόπο αυτό περισσότερα χρήματα. Η Βουλγάρα είπε στους αστυνομικούς ότι δέχτηκε και πως πράγματι ο 58χρονος της κανόνισε τέσσερα ραντεβού με πελάτες μεγάλης ηλικίας οι οποίοι κάθε φορά την παραλάμβαναν από το μπαρ όπου δούλευε και στη συνέχεια όταν τελείωναν τη «δουλειά» την επέστρεφαν στο δωμάτιό της στα Κοσκινού.

Για κάθε ραντεβού, η κοπέλα είπε πως ο 58χρονος της έδινε το ποσό των 50 ευρώ. Στις 22 Μαρτίου 2012 στο δωμάτιο της μετέβη ο 58χρονος μαζί με τον 49χρονο προκειμένου ο τελευταίος να συνευρεθεί ερωτικά μαζί της, όμως αυτό δεν έγινε και τελικά ο 49χρονος παρέμεινε εκεί όπου και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Οι δύο άνδρες προσήχθησαν συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Βασίλη Καταβενάκη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Μετά την απολογία τους και οι δύο άνδρες είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στον 59χρονο είχε επιβληθεί και εγγυοδοσία 2000 ευρώ καθώς και να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε από την αξιολόγηση από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή, των όσων κατέθεσαν απολογούμενοι οι δύο άνδρες όσο και από το ότι η ανήλικη αλλοδαπή ανακάλεσε τελικά τα όσα είχε καταγγείλει σε βάρος τους.

Ειδικότερα, η 17χρονη με συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή Ρόδου δήλωσε πως ουδέποτε ο 59χρονος κανόνισε για εκείνην να συνευρεθεί ερωτικά με άλλους άνδρες αλλά και ούτε και επρόκειτο κάτι να γίνει με τον 48χρονο όπως αρχικά είχε πει στους αστυνομικούς. Ερωτηθείς πάντως για τους λόγους που την ώθησαν να προχωρήσει σε μία καταγγελία σε βάρος των δύο ανδρών η οποία δεν υφίσταντο, δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις και είπε ότι το έκανε για δικούς της προσωπικούς λόγους.

Πάντως και οι δύο άνδρες απολογούμενοι επανέλαβαν τα όσα προανακριτικά είχαν καταθέσει, ότι δηλαδή ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα κατήγγειλε σε βάρος τους η 17χρονη Βουλγάρα.