Οι αναπτυξιακές δυνατότητες στη νησιωτική Χώρα στο επίκεντρο του Δ. Γάκη για το νέο κυβερνητικό σχήμα

«Οι μεταρρυθμιστικοί στόχοι, η συνέχεια στο έργο που ξεκινήσαμε για έξοδο από την κρίση και η συνέπεια με την οποία θα ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας και θα οδηγηθούμε σε σταθερή πορεία ανάπτυξης, παραμένουν τα βασικά χαρακτηριστικά της κυβερνητικής πολιτικής», επεσήμανε μιλώντας χθες 7.11.16, στο Ρ/Σ Flash 96, και στην εκπομπή της Μ. Ρήγου και του Γ. Μιχελάκη, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Οι δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα διευκολύνουν την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και η συλλογικότητα και η υπευθυνότητα των μελών της, είναι αυτά που την καθορίζουν σε κάθε σκέλος και σε κάθε πτυχή της και όχι το μέγεθος του υπουργικού Συμβουλίου», είπε.

Για τα θέματα ειδικότερου νησιωτικού ενδιαφέροντος, ο Δημήτρης Γάκης υπογράμμισε τη σημασία της επανασύστασης αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού και την προσοχή με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της νησιωτικής Χώρας. «Στην πολύ κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, ο καθένας από τη δική του θέση - στην κυβέρνηση και στη Βουλή - θα πρέπει να συνεισφέρει με προτάσεις και πρωτοβουλίες για να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο στη «Νησιωτικότητα», στο πλαίσιο του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού μας για τη νησιωτική Ελλάδα», τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των αλλαγών στο Υπουργείο Παιδείας, ο Δημήτρης Γάκης εκτίμησε ότι «έγινε μια μικρή «υποχώρηση», όμως ο πόλεμος θα κερδηθεί. Η λύση που δόθηκε δεν πρέπει να περιβάλλεται με «πέπλο αμφιβολιών». Ήταν τουλάχιστον άστοχη η παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου στο θέμα. Καμία απολύτως αλλαγή δεν θα γίνει. Θα προχωρήσουμε όπως έχει συμφωνηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο και την κυβέρνηση για το τι θα υλοποιήσουμε. Και βεβαίως, θα ακολουθήσουμε τις αποφάσεις όπως έχουν συμφωνηθεί. Εκείνο όμως που θέλω να σημειώσω είναι ότι, δυστυχώς, ο Αρχιεπίσκοπος στη συνέντευξή του εξέπεμψε ανησυχητικά μηνύματα αναφερόμενος σε «ανθελληνισμό» και «ισλαμοποίηση» της Χώρας μας», σημείωσε ο βουλευτής.