Θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες χωρίς να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη

Θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες χωρίς να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη

Θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες χωρίς να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 235 ΦΟΡΕΣ

Αυτό διαβεβαίωσε χθες ο δήμαρχος Φ. Χατζηδιάκος

Χωρίς την πρόσθετη επιβάρυνση των πολιτών και χωρίς την αύξηση των δημοτικών τελών, ο δήμος θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του, διαβεβαίωσε χτες ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος.

Ειδικότερα στο πλαίσιο ανταλλαγής ευχών με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και απευθύνοντας εορταστικό μήνυμα στους δημότες, ο δήμαρχος ζήτησε τη στήριξη όλων υποσχόμενος να λειτουργήσει με αξιοκρατία, διαφάνεια και νομιμότητας.

Ο κ. Χατζηδιάκος κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που φεύγει στάθηκε κυρίως στα εμπόδια που υπήρξαν σε ότι αφορά την εκτέλεση έργων και δήλωσε: «Καθημερινά δίνουμε έναν αγώνα, είτε για τη δρομολόγηση έργων και δράσεων είτε για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν.

Πολλά θέματα είναι τελματωμένα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η αρνητική συγκυρία, αλλά και η οικονομική κρίση γονάτισε τους πάντες, και μέσα σε αυτούς είναι και ο δήμος Ρόδου, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να δρομολογήσει κάποιες δράσεις και έργα όμως η οικονομική δυνατότητα προέρχεται από δύο πηγές: το κράτος και τους ίδιους πόρους.

Αυτοί προέρχονται ή από τους επισκέπτες ή από τους πολίτες. Από τους επισκέπτες δεν έχει θεσμοθετηθεί μέχρι στιγμής και αυτό είναι το πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής σε όλες τις συναντήσεις μας με υπουργεία και στα συνέδρια».

Μάλιστα ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν οι πολίτες καθώς όπως είπε είναι αδύνατο να σηκώσουν περισσότερα βάρη.

«Δε μπορεί μέσα σε μία οικονομική κρίση που κάποιος αντιμετωπίζει τεράστια προσωπικά προβλήματα να τον επιβαρύνεις προκειμένου να μπορέσει ο δήμος να δρομολογήσει είτε κάποια έργα είτε κάποιες δράσεις» δήλωσε και πρόσθεσε: «Το ανησυχητικό είναι αν θα μπορέσουμε από αυτή την οικονομική συγκυρία τον επόμενο χρόνο ή τα επόμενα χρόνια. Για αυτό επιβάλλεται να έχουμε μία συνετή διαχείριση των οικονομικών του δήμου μας. ο πολίτης δεν πρέπει να επιβαρύνεται από το δήμο και ζητά πολύ περισσότερα. Εξέλεξε ένα δήμαρχο για να ξεπεράσει τα δύσκολα και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του.

Αυτή η λειτουργία έχει πολιτικό κόστος. Όμως επειδή δεν έχω μεγαλοϊδεατισμούς εκείνο που θέλω είναι να πατά γερά στα πόδια του ο δήμος. Επίσης να αποκτήσει εξωστρέφεια ώστε να αποκτήσει η Ρόδος τη θέση που της αρμόζει.

Παράλληλα, εκείνο που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι χωρίς να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, και δίχως να επιβαρυνθούν οι συμπολίτες μας μπορώ να πω ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις όποιες ανάγκες έχει ο δήμος».

Ξεκινώντας την πορεία μας στα δημοτικά πράγματα μιλήσαμε με καθαρές κουβέντες στους συμπολίτες μας. Ότι θα στηριχθούμε στην αξιοκρατία και στη συνεργασία μαζί τους με όρους διαφάνειας και νομιμότητας.

Ζητούμε όμως και τη στήριξη των συμπολιτών μας αλλά και των φορέων μας. Έχω την εντύπωση ότι όλοι βλέπουν τον αγώνα και την αγωνία μας. Δε θέλω να δικαιολογούν τις παραλείψεις μας αντίθετα θέλω να μας τις επισημαίνουν.

Μιλώντας για τα εμπόδια στην εκτέλεση έργων δήλωσε ότι αυτός ο χρόνος δυστυχώς πήγε από πλευράς εκτέλεσης έργων κατά το ήμισυ χαμένος. «Είχαμε την απεργία των μηχανικών ενώ ακολούθησε αλλαγή της νομοθεσίας για τις διακηρύξεις η οποία δε μας επέτρεψε να ξεκινήσουμε τα έργα τον Οκτώβρη δηλαδή μετά το τέλος της σαιζόν» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δυστυχώς 60 έργα μικρά και μεγάλα, περιμένουν στις τεχνικές υπηρεσίες για να δημοπρατηθούν. Όμως θα γίνει μία μεγάλη παρέμβαση μέσω του ΕΣΠΑ στη Ρόδο που περιλαμβάνει την εκτέλεση έργων σε υποβαθμισμένες περιοχές και έχουμε επιλέξει τα σημεία από του Κόβα μέχρι το Καρακόνερο, έως το ΡΟΔΑ».

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου