Με μουσική και χορούς θα γίνει η υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στη Ρόδο

Με μουσική και χορούς θα γίνει η  υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στη Ρόδο

Με μουσική και χορούς θα γίνει η υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1961 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή στο λιμάνι της Ρόδου

Με τοπικά προϊόντα και παραδοσιακή μουσική, θα υποδεχτεί η Ρόδος, το κρουαζιερόπλοιο που θα καταπλεύσει πρώτο τη νέα χρονιά στο λιμάνι.

Πρόκειται όπως είναι γνωστό για το Magnifica της εταιρίας MSC που θα επισκεφτεί το νησί μας στο πλαίσιο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο μήκους 294 μέτρων και πλάτους 32 έχει κάνει και στο παρελθόν ποδαρικό στο λιμάνι μας.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο πράκτορας του πλοίου Νίκος Ψυλλάκης, το κρουαζιερόπλοιο θα υποδεχτεί το πρωί στο λιμάνι η φιλαρμονική του δήμου, ενώ το κεντρικό καλωσόρισμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Home porting.

Εκεί χορευτικά συγκροτήματα από την Κρεμαστή με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων θα χορέψουν τοπικούς χορούς και θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα. Παράλληλα θα διανεμηθεί και έντυπο διαφημιστικό υλικό για τους επιβάτες του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εκδήλωση που θα γίνει και στην οποία θα παραβρεθούν οι τοπικές αρχές του νησιού καθώς και οι αρχές του λιμανιού, θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στον καπετάνιο και τους αξιωματικούς του κρουαζιεροπλοίου.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τη μέρα που το Magnifica θα βρίσκεται στη Ρόδο, θα διεξαχθεί και το test event που προγραμματίζει η οργανωτική επιτροπή του Rhodes circuit.

Προκειμένου λοιπόν να μην υπάρξει πρόβλημα ούτε για τους τουρίστες που θα θελήσουν να περιηγηθούν στην πόλη ούτε και για τα αυτοκίνητα που θα πάρουν μέρος σε αυτό το δοκιμαστικό, πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη με μέλη της οργανωτικής επιτροπής και τον πράκτορα του πλοίου.
Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Ψυλλάκης, θα υπάρξει ενημέρωση των επιβατών του κρουαζιεροπλοίου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στη μεσαιωνική πόλη, καθως και για το test event, ώστε να παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν τη διαδρομή των αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι εκείνη τη μέρα περίπου 25 αυτοκίνητα μάρκας Ferrari, Lamborghini, Mercedes, Porsche, Lotus και Maserati, θα βρίσκονται στην πόλη της Ρόδου στο πλαίσιο του test event που προγραμματίζει η οργανωτική επιτροπή του Rhodes circuit.

Πρόκειται για… super cars όπως λέγονται τα οποία θα πάρουν μέρος στον αγώνα αυτοκινήτου που θα διεξαχθεί εντός της πόλης και περιμετρικά των τειχών του κάστρου τον ερχόμενο Οκτώβριο, αναβιώνοντας με αυτό τον τρόπο το γεγονός που διεξαγόταν στη Ρόδο ανελλιπώς πριν περίπου μισό αιώνα.

Τα πανάκριβα αυτοκίνητα που η τιμή τους ξεπερνά τα 200.000 ευρώ θα… παραταχθούν στην πλατεία δημαρχείου και θα διασχίσουν τους δρόμους της πόλης μαζί με τους οδηγούς τους και τους ιδιοκτήτες τους που προέρχονται από τους εφοπλιστικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας, για να γνωρίσουν τη διαδρομή του αγώνα.

Οι οδηγοί και οι ομάδες τους θα φτάσουν στη Ρόδο το απόγευμα της Παρασκευής αεροπορικώς και θα παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους από το λιμάνι το πρωί του Σαββάτου καθώς θα τα έχουν στείλει από την προηγούμενη μέρα.

Της πομπής που θα δημιουργηθεί θα προπορεύονται άλογα του ιππικού ομίλου Ρόδου «Ο Κάδμος» και μέλη του συλλόγου «ιππότες μεσαιωνικής πόλης Ρόδου». Θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στη μεσαιωνική πόλη, μπροστά από τα αξιοθέατα και τα μνημεία, και η πομπή θα καταλήξει στο παλάτι των ιπποτών. Οι οδηγοί θα επισκεφτούν το παλάτι και θα ξεναγηθούν σε αυτό.

Σημειώνεται ότι τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία δημαρχείου μέχρι τις 5 το απόγευμα για να τα επισκεφτεί το κοινό.

Το επόμενο πρωί στις 8 θα συγκεντρωθούν στην πλατεία δημαρχείου και στις 9.30 θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου όπου θα βρίσκονται ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος Ρόδου, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου καθώς και άλλοι φορείς.

Μόλις ολοκληρωθεί και η θεία λειτουργία θα ξεκινήσουν τα άλογα του ιππικού ομίλου Ρόδου ως προπομπός της διαδρομής. Η… εμπροσθοφυλακή με τα άλογα θα προαναγγείλει την έναρξη του αγώνα ( εκτός συναγωνισμού) η εκκίνηση του οποίου θα γίνει μετά από μερικά λεπτά.

Η εκκίνηση θα γίνει μπροστά από την περιφέρεια και η διαδρομή θα είναι περιμετρικά των τειχών. Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί πιθανόν πέντε φορές και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες, καθώς τα αυτοκίνητα θα σταματούν κάθε φορά σε αξιοθέατα για να γίνουν οι φωτογραφήσεις και οι βιντεοσκοπήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά