Αργοσβήνει η Νέα Αγορά!

Αργοσβήνει η Νέα Αγορά!

Αργοσβήνει η Νέα Αγορά!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1269 ΦΟΡΕΣ

Απογοητευτική η κατάσταση η οποία γίνεται χειρότερη κάθε χρόνο

Χωρίς κίνηση, σχεδόν νεκρή το χειμώνα και χωρίς τα χαρακτηριστικά που έπρεπε να έχει, αργοσβήνει η «Νέα αγορά» στο κέντρο της πόλης, προς απογοήτευση όσων έχουν απομείνει να δραστηριοποιούνται σε αυτήν.

Οι χρήσεις των καταστημάτων έχουν σε μεγάλο βαθμό αλλάξει κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας της, με αποτέλεσμα το χειμώνα, να αντικρίζει κανείς μόνο κατεβασμένα ρολά και έρημα δρομάκια…

Η Νέα αγορά γνωρίζει πλέον κίνηση μόνο το καλοκαίρι καθώς τα περισσότερα από τα καταστήματα έχουν εποχιακή λειτουργία και σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των τουριστών.
Τα παραδοσιακά προϊόντα που πωλούνται είναι πλέον ελάχιστα και ακόμα λιγότερα τα καταστήματα που τα πωλούν με αποτέλεσμα το χειμώνα και ειδικά τα βράδια το κτιριακό συγκρότημα με τα περίπου 140 καταστήματα να μοιάζει… στοιχειωμένο.

Σε καμία περίπτωση η σημερινή εικόνα δε θυμίζει αυτό που πραγματικά ήταν η Νέα αγορά, κυρίως με τα ντόπια και παραδοσιακά προϊόντα καθώς έχει αλλάξει χαρακτήρα χάνοντας το τοπικό στοιχείο που την έκανε πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Κάποιοι καταστηματάρχες που έχουν απομείνει πιστοί στο χαρακτήρα της, δηλώνουν απογοητευμένοι από την κατάσταση αυτή ενώ άλλοι είναι αποφασισμένοι να μεταφερθούν αλλού, αφού όπως λένε υπάρχει κανονισμός από το 1985 που ποτέ όμως δεν τηρήθηκε από καμία δημοτική αρχή…

Ένας από εκείνους που επί πολλά χρόνια διατηρεί κατάστημα στην αγορά είναι και ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου Νίκος Παπασταματίου, ο οποίος στην ερώτηση αν η Νέα αγορά αργοσβήνει απαντά με πίκρα ότι πλέον ο χώρος έχει χάσει τη ζωντάνια του.

«Η Νέα αγορά αφού πέρασε από σαράντα κύματα έφτασε στο σημείο που θα έπρεπε πια να πάψει να λέγεται «Νέα αγορά» έτσι όπως κατάντησε και αυτό δεν είναι ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής, είναι ευθύνη όλων των τελευταίων δημοτικών αρχών που επέτρεψαν τη μετατροπή της Νέας αγοράς σε έναν μαχαλά με τουριστικά καταστήματα και γυροπωλεία.

Όταν επέτρεπαν την αλλαγή των χρήσεων της αγοράς σε οτιδήποτε άλλο εκτός από καταστήματα παραδοσιακά έπρεπε να έχουν υπόψη τους ο καθένας ότι η αγορά δεν θα είναι αυτή που ήταν» δήλωσε στη «Ρ» κάνοντας γνωστό ότι φτάσαμε σε ένα σημείο που η αγορά με τα 140 καταστήματα να έχει ανοιχτά το χειμώνα 10 με 15 καταστήματα, ενώ τις νυχτερινές ώρες αυτά να είναι λιγότερα από 5.

«Εγώ την έχω ζήσει τη Νέα αγορά γιατί έχω μεγαλώσει στην αγορά και δυστυχώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο. το λέω αυτό με πίκρα γιατί σε όλες τις πόλεις του εξωτερικού η αγορά υπάρχει και είναι ζωντανή.

Είναι ένα δυναμικό μοντέλο που μπορεί να μετατρέπεται αλλά μετατρέπεται θετικά και όχι αρνητικά. Μετατρέπεται στο καλύτερο και όχι στο χειρότερο».
Σύμφωνα με τον ίδιο μία αγορά δεν θα πρέπει να πουλά κινέζικα μπλουζάκια ή να έχει κράχτες στις εισόδους της. θα πρέπει να είναι αγορά του τροφίμου των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων.

Μάλιστα τονίζει ότι για τέτοια θέματα χρειάζεται πολιτική βούληση ώστε να λειτουργήσει η αγορά όπως πρέπει να λειτουργεί και όπως όλοι οι Ροδίτες την έζησαν. «Δυστυχώς από αυτό απέχουμε πολύ και οδηγούμαστε σε λύσεις που βλέπουμε κάθε μέρα.
Η Νέα αγορά έφτασε… στο τέλος της» κατέληξε .

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο