Νομιμότητα a la carte από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου!

Νομιμότητα a la carte από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου!

Νομιμότητα a la carte από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Το επίπεδο διοίκησης που ασκείται έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαιδρότητας και γελοιότητας, κατήγγειλε ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

Νέα στοιχεία σε ό,τι αφορά την υπόθεση των υδατοδρομίων έφερε στο φως χτες η περιφέρεια αναφορικά με τη στάση της αποκεντρωμένης διοίκησης στο θέμα έγκρισης των συμβάσεων.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος έκανε γνωστό ότι η αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου είχε στείλει το προηγούμενο διάστημα έγγραφο στο υπουργείο ναυτιλίας στο οποίο ανέφερε ότι δεν έχει εγκρίνει προγραμματικές συμβάσεις της περιφέρειας για τα υδατοδρόμια, όμως ο περιφερειάρχης παρουσίασε πλήθος εγγράφων της αποκεντρωμένης με τα οποία εγκρίνονται οι συμβάσεις αυτές.

Ο κ. Χατζημάρκος έκανε λόγο για... εμμονική τακτική και για άσκηση γελοίας διοίκησης από πλευράς του ασκούντα χρέη γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Νίκου Θεοδωρίδη.
Μάλιστα υπογράμμισε ότι πίσω από τον κ. Θεοδωρίδη υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, τα οποία κάλεσε να βγουν στο φως και να μην κρύβονται πίσω από τις κουρτίνες, ενώ τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή είναι ανοιχτή στον έλεγχο, αρκεί να μην υπάρχει σε αυτόν σκοπιμότητα.


Ειδικότερα μιλώντας για το θέμα ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν είχαμε στην αρχή πολλούς υποστηρικτές σε αυτό το εγχείρημα αλλά σήμερα βλέπω μόνο συμμάχους από όλο το πολιτικό φάσμα. Υπάρχουν μερικοί που θέλουν να… ψελλίσουν κάτι αλλά το κάνουν με αυτό το χυδαίο τρόπο της ανωνυμίας κρυμμένοι στο σκοτάδι.

Έχουμε δει πολλά παράξενα και περίεργα στη λειτουργία της αποκεντρωμένης διοίκησης η οποία με μία εμμονική τακτική διάθεση εστιαζεται στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου. Κάτι τους ενοχλούσε από την αρχή. Έχουμε υποστεί αρκετά.

Στον έλεγχο δε λέμε όχι, εμείς θέλουμε να μας ελέγξουν χίλιοι φορείς, χίλιες φορές. Που όμως δεν έχουν άλλα στο πίσω μέρος του μυαλού τους, έχουν καθαρό μυαλό.
Ο κ. Θεοδωρίδης είναι τόσο συχνή η αναφορά του στη νομιμότητα που καταντά ύποπτο. Το κάνει γιατί θέλει να καλύψει τις πραγματικές του προθέσεις στον έλεγχο που ασκεί. Το επίπεδο της διοίκησης που ασκεί έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαιδρότητας και γελοιότητας. Ασκεί γελοία διοίκηση».

Νέα έγγραφα…
Αναφερόμενος στο θέμα των εγγράφων σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες έγκρισης των συμβάσεων των υδατοδρομίων ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Σήμερα το πρωί πήρα στα χέρια μου κάτι καινούργιο που δεν είχα τις προηγούμενες μέρες όταν μας καθύβριζε με αυτό το χυδαίο τρόπο ένας άνθρωπος που είναι διορισμένος και μιλά σε αιρετούς αποκαλύπτοντας όλα του τα συμπλέγματα.

Τα ψέματα πια η αποκεντρωμένη διοίκηση τα λέει και… εγγράφως. Έχει στείλει το προηγούμενο διάστημα έγγραφο στο υπουργείο ναυτιλίας στο οποίο λέει ότι δεν έχει εγκρίνει προγραμματικές συμβάσεις της περιφέρειας για τα υδατοδρόμια. Κι όμως όλο αυτό το πακέτο (σ.σ. δείχνει τα έγγραφα) είναι εγκριτικές αποφάσεις της αποκεντρωμένης για τα υδατοδρόμια. Οι προηγούμενες συμβάσεις είχαν την έγκρισή τους.

Και ερωτώμενοι από το υπουργείο Ναυτιλίας απαντούν εγγράφως ότι δεν έχουν εγκριθεί από την υπηρεσία. Όταν χρησιμοποιώ βαριές κουβέντες τις αποδεικνύω. Αυτή είναι η διοίκηση που ασκεί ο κ. Θεοδωρίδης γελοιοποιώντας κάθε έννοια διαδικασίας κάθε έννοια νομοθεσίας και αξιοπρέπειας».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο θέμα των ελαφιών με το πολυσυζητημένο θέμα του κυνηγιού λέγοντας επί του ζητήματος τα εξής: «Βεβαίως θαυμάσαμε τη δράση του και στο παρελθόν με τα ελάφι και τον πόλεμο που έστρεψε εντέχνως κατά της περιφέρειας την οποία όλοι έχουν για… κουμπαρά ή τράπεζα.

Μια πολύ βρώμικη συμπεριφορά απέναντι στο πρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη ο οποίος στοχοποιήθηκε με ψέματα.

Ο γραμματέας της αποκεντρωμένης έχει εγκρίνει τις προγραμματικές. Ο άνθρωπος που είναι σε πανικό και προσπαθεί να σκεπάσει τα ίχνη του, καταφεύγει σε αστειότητες»

«Δεν είναι μόνος του, έχει και παρέα…»
Πάντως ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι πίσω από το γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης υπάρχουν και άλλα πρόσωπα τα οποία κάλεσε να βγουν στο φώς και να μην κρύβονται στο σκοτάδι λέγοντας τα εξής: «Ονειρεύονταν να μου επιτεθούν γιατί προφανώς δεν είναι μόνος του σε αυτή την ιστορία. Δεν τον έχω για τόσο… λεβέντη να είναι μόνος του. δεν είναι μόνος του σε αυτό το πάρτι που ξεκίνησε, έχει και παρέα.

Εγώ τους καλώ όλους αυτούς και όσους κρύβονται πίσω από αυτόν να έρθουν στα… ανοιχτά, πολιτικά και καθαρά να αναμετρηθούν να ζυγιστούν, να κατέβουν στην κάλπη και να κάνουν εκλογές.

Εγώ είμαι αιρετός, κατεβαίνω στον κόσμο, ας το κάνουν και αυτοί. Η συμπεριφορά του είναι συμπεριφορά πολιτικού οργάνου, δεν είναι ελεγκτής νομιμότητας είναι ελεγκτής φρονημάτων.
Να κατέβει στο πεζοδρόμιο να κάνει εκλογές για να δούμε πόσο μετράει. Έλεγχο νομιμότητας δεν κάνει. Με χαρτιά έχουμε αποδείξει ότι είναι από αστείο έως φαιδρό και γελοίο το να λές ψέματα στο υπουργείο.

Εμείς θα χαρούμε να τους δούμε όλους στο φώς, να φτιάξουν το ψηφοδέλτιό τους, να μην υπονομεύουν τα νησιά να μην εκδικούνται την κοινωνία και να την κρατούν όμηρο σε αυτά που έχει ανάγκη γιατί δε βρίσκουν τρόπο να επιφέρουν το πλήγμα που ονειρεύονται σε εμάς.

Να φύγουν πίσω από τις κουρτίνες και να φερθούν με αξιοπρέπεια. Εμείς δεν πρόκειται να γονατίσουμε μπροστά τους».

Διαβάστε ακόμη

Τα προβλήματα της νησιωτικότητας

Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής

Σε δράσεις πολιτισμού πρόκειται να συνδράμει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Η σημασία της ανακήρυξης του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου σε επίτιμο διδάκτορα

Τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη τιμά ο δήμος Ρόδου σε ειδική εκδήλωση

Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου μετά την απολογία του

Προσφορές στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου