Σημαντική διάκριση για Ροδίτισσα δικηγόρο

Σημαντική διάκριση  για Ροδίτισσα δικηγόρο

Σημαντική διάκριση για Ροδίτισσα δικηγόρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6008 ΦΟΡΕΣ

Η εργασία της δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ

Ροδίτισσα δικηγόρος με πλούσιο βιογραφικό, δεν κατάφερε μόνο να βαθμολογηθεί με άριστα για τη διπλωματική της εργασία αλλά πέτυχε να τη δημοσιεύσει και σε έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Αμερικής!

Ο λόγος για την πολλά υποσχόμενη δικηγόρο Ρόδου, Χρυσή Χρυσοχού, η οποία μετά την ολοκλήρωση του -καινοτόμου για τα ελληνικά δεδομένα- μεταπτυχιακού της στο Δίκαιο του Διαδικτύου, των προσωπικών δεδομένων και του κυβερνοεγκλήματος, κατάφερε να δημοσιεύσει τη διπλωματική της εργασία, η οποία βαθμολογήθηκε με άριστα, πάνω στο νομικό πλαίσιο που διέπει την παρακολούθηση των εργαζομένων στον εργασιακό χώρο από τους εργοδότες τους, με τη χρήση της τεχνολογίας και των «έξυπνων» συσκευών!

Η θεματική αυτή καλύπτει τη σύγκρουση των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των εργαζομένων στον εργασιακό χώρο, με το δικαιολογημένο δικαίωμα του εργοδότη να παρακολουθεί την απόδοση και την παραγωγικότητα των εργαζομένων του κατά τις ώρες εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, περιγράφεται η διαδρομή από τις κλασικές μη-ψηφιακές μεθόδους παρακολούθησης των εργαζομένων την εποχή που η τεχνολογία δεν ήταν αναπτυγμένη όπως σήμερα, ούτε αρκετά διαδεδομένη, προς τις πιο εξελιγμένες ψηφιακές μορφές της, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, συσκευών και λογισμικών προγραμμάτων (RFID chips, wearables, CCTV κάμερες κτλ).

Επίσης, εξετάζεται το νομικό πλαίσιο προστασίας των προσωπικών δεδομένων και το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και αναλύεται λεπτομερώς η νομολογία τόσο των Ευρωπαϊκών όσο και των διάφορων εθνικών δικαστηρίων στον τομέα αυτό.

Η διπλωματική εκδόθηκε σε αυτοτελές κεφάλαιο στο βιβλίο με τίτλο «Digital Tools for Computer Music Production and Distribution», με εκδότες Έλληνες καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγγραφείς νομικούς και όχι μόνο από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Ο εκδοτικός οίκος IGI Global με έδρα τη Νέα Υόρκη είναι ένας απ’ τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στον κόσμο, εκδίδοντας ετησίως εκατοντάδες επιστημονικά συγγράμματα και επιστημονικά περιοδικά, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στα ράφια βιβλιοθηκών γνωστών πανεπιστημίων όπως το Standford και το Harvard.

Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης