Ξεκίνησαν οι εξώσεις από το δήμο στη Νέα Αγορά

Ξεκίνησαν οι εξώσεις από το δήμο στη Νέα Αγορά

Ξεκίνησαν οι εξώσεις από το δήμο στη Νέα Αγορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2881 ΦΟΡΕΣ

Η πρώτη, εδώ και…σαράντα τέσσερα χρόνια, «έξωση» από κατάστημα της Νέας Αγοράς πραγματοποιήθηκε προχθές, Παρασκευή 31 Μαρτίου, και από την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστεί η διαδικασία για τα υπόλοιπα σαράντα ένα καταστήματα ενώ προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου!

Συγκεκριμένα, από το 1973 που μπήκαν μέσα στο εμβληματικό συγκρότημα της Νέας Αγοράς οι πρώτοι μισθωτές, προχθές, μετά από 44 χρόνια δηλαδή, εκτελέστηκε η πρώτη απόφαση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής! Θα ακολουθήσει και η εκτέλεση των υπολοίπων 41 αφού ο Δήμος έχει κερδίσει όλες τις μέχρι τώρα δικαστικές διαδικασίες.
Οι εξώσεις, μάλιστα, θα συνεχιστούν από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τα τέλη Απριλίου πιστεύεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για διαδικασία που εκτελείται για 42 καταστήματα για τα οποία οφείλονται στο Δήμο της Ρόδου μισθώματα, συνολικά, πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο για τη δημοτική ακίνητη περιουσία εντεταλμένο σύμβουλο κ. Δήμο Μουτάφη, ξεκίνησαν τη διαδικασία από ένα από τα πλέον προβεβλημένα ακίνητα της Νέας Αγοράς, το δεξί περίπτερο του κεντρικού θόλου, και επέλεξαν αυτό και για συμβολικούς λόγους ώστε να καταστήσουν σαφές ότι η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί.

Πιο συγκεκριμένα τώρα, στη 1:00 μετά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και μετά το πέρας της τελετής της σημαίας, την οποία όπως λέει ο εντεταλμένος σύμβουλος σεβάστηκαν και για τον λόγο αυτό δεν ξεκίνησαν με περισσότερες εξώσεις, δύο δικαστικοί επιμελητές του Εφετείου Δωδεκανήσου, συνοδευόμενοι από το τεχνικό συνεργείο τους και παρουσία του ιδίου, μετέβησαν στο ακίνητο και έσπασαν τις κλειδαριές. Στη συνέχεια, προέβησαν σε καταμέτρηση των (όποιων) πραγμάτων υπήρχαν μέσα, αντικατέστησαν τις κλειδαριές και έθεσαν αυτά που βρέθηκαν εκεί σε μεσεγγύηση του Δήμου Ρόδου.
Σημειώνεται ότι, κατά τη διαδικασία δεν υπήρχε κανείς εκεί ενώ το ακίνητο ήταν κλειστό εδώ και καιρό.

Δήλωσε στη «Ρ» ο κ. Μουτάφης: «Η όλη διαδικασία της πρώτης διοικητικής αποβολής κίνησε ομαλά και, επιτέλους, μετά από 44 χρόνια ένα πολύ προνομιούχο και προβεβλημένο ακίνητο επέστρεψε στην κατοχή του Δήμου ο οποίος ελάμβανε σχεδόν μηδαμινό αντάλλαγμα. Η διαδικασία θα εξακολουθήσει κανονικά και με τις υπόλοιπες εξώσεις ώστε να ομοιομορφοποιηθεί το νομικό καθεστώς όλων των μισθωτών της Νέας Αγοράς.

Στην προσπάθειά μας αυτή, έχουμε σύμμαχο την κοινωνία της Ρόδου αλλά και τους ήδη νόμιμους μισθωτές των καταστημάτων της Νέας Αγοράς οι οποίοι επικροτούν την επικράτηση της νομιμότητας, της τάξης και της νοικοκυροσύνης εντός του Μνημείου».
Σημειώνεται, τέλος, ότι, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η τύχη των ακινήτων θα καθοριστεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»