Τον τίτλο του πρωταθλητή Δωδεκανήσου θα διεκδικήσουν ο Διαγόρας και η Καλλιθέα

Τον τίτλο του πρωταθλητή Δωδεκανήσου θα διεκδικήσουν ο Διαγόρας και η Καλλιθέα

Τον τίτλο του πρωταθλητή Δωδεκανήσου θα διεκδικήσουν ο Διαγόρας και η Καλλιθέα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 184 ΦΟΡΕΣ

Διαγόρας και Καλλιθέα θα αναμετρηθούν σήμερα (23/4) στις 13.00' στο μεγάλο τελικό του φάιναλ φορ μπάσκετ των ανδρών για τον τίτλο του πρωταθλητή Δωδεκανήσου περιόδου 2016-17!

Στις 11.00' θα ξεκινήσει ο μικρός τελικός ανάμεσα στην περσινή κάτοχο του τροπαίου, ΑΕ Δικαίου, και τον Ηρακλή 2000.

Τι έγινε στους χθεσινούς ημιτελικούς στο κλειστό γυμναστήριο της Ιαλυσού:

Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 2000 64-46

Χωρίς να ενθουσιάσει με το παιχνίδι του στον ημιτελικό, ο Διαγόρας προκρίθηκε επικρατώντας του Ηρακλή 2000 με 64-46. Το παιχνίδι, το οποίο παρακολούθησε αρκετός κόσμος στο κλειστό γυμναστήριο της Ιαλυσού, είχε μέτριο θέαμα αφού ο σκοπός – η παρουσία στον τελικό του φάιναλφορ – άγιασε τα μέσα.

Ο Διαγόρας δεν κατάφερε να «καθαρίσει» όσο εύκολα θα ήθελε το παιχνίδι και για ένα ημίχρονο αισθανόταν την ανάσα των Κώων στην πλάτη του. Η αντίσταση των «ροπαλοφόρων» έκανε τους παίκτες του Κυριάκου Μάγου νευρικούς καθώς είτε με τον έναν τρόπο είτε τον άλλο (κυρίως με αιφνιδιασμούς), η ψαλίδα στο σκορ δεν ήταν τέτοια που να αποπνέει σιγουριά.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με απόσταση δέκα πόντων που θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τον «γηραιό» αν δεν δεχόταν καλάθι στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου από μία ολιγωρία στην άμυνα.

Ακόμη και στο 3ο δεκάλεπτο πήρε αρκετή ώρα μέχρι να κάνει ο Διαγόρας το ξέσπασμά του. Ο Ηρακλής 2000 μείωσε στους οχτώ πόντους (33-25) όμως στη συνέχεια έμεινε άποντος για πέντε λεπτά ενώ σκόραρε στην υπόλοιπη περίοδο μόνο με βολές. Ο Διαγόρας έκανε ένα επιμέρους σκορ 17-4 με πρωταγωνιστές τους Παρδακά και Βογιατζή και ξέφυγε 50-29 στο 29’ με όμορφο καλάθι του Καταβαίνη. Αυτή η διαφορά επέτρεψε στον Μάγο να αποσύρει τους δύο πρώτους σκόρερ του για το 4ο δεκάλεπτο, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στους υπόλοιπους «κυανέρυθρους» οι οποίοι έπρεπε επίσης να είναι σε εγρήγορση αφού στον τελικό θα τους χρειαζόταν όλους «ετοιμοπόλεμους».

Δεκάλεπτα: 19-12, 33-23(ημιχρ.), 50-30, 64-46

Διαιτητές: Αντωνίου, Αρνάς

Διαγόρας (Μάγος): Βογιατζής 10(1),Ματσαμάς 7(1), Κωστάκης 2, Μαρουλλάκης 3, Καταβαίνης 2, Μπότσας 4(1), Παρδακάς 14(2), Φυλτζανίδης4(1), Δούβαλης 16, Πιέτρι, Χατζηδημητριου 2.

Ηρακλής 2000 (Παπούλης): Μάμος 3(1), Σούφλας 2, Γούναρης 6, Παμπρής 5(1), Δρόσος 2, Παπαηλίας 6, Χατζημάρκου 2, Μόσχος 11, Μητροπανόπουλος, Κενανόπουλος 9.

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: ΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Ο δεύτερος ημιτελικός του φάιναλ φορ «σημαδεύτηκε» από δύο γεγονότα: την ανατροπή της Καλλιθέας από το -10 στο +7 (που οδήγησε και στη νίκη με 61-55) και το ντισκαλιφιέ του Βασίλη Εκινέ στο 3ο δεκάλεπτο που αναγκάζει την Καλλιθέα να παραταχθεί στον τελικό χωρίς τον πολύπειρο αθλητή της

Όπως αναμενόταν, το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο και ισορροπημένο ανάμεσα σε δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Η ΑΕΔ, με λιγότερο μεγάλα κορμιά από την Καλλιθέα, στηρίχθηκε στην ομοιογένεια για να δημιουργήσει φάσεις βγαλμένες από τη συστηματική της προπόνηση. Παρά την παρουσία των Κούρου και Εκινέ, πήρε τον έλεγχο των ριμπάουντ, «κατέβασε» αρκετά επιθετικά και με «αιχμή» τον Παντελή Τριτσάρη (8π.) έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη 16-15.

Η Καλλιθέα ήταν επηρεασμένη από το πάθος της για πρόκριση στον τελικό κι αυτό την οδήγησε σε βεβιασμένα λάθη. Εξαιτίας του Γιάννη Σκορδάλη διατήρησε την επαφή της στο σκορ όταν το 12-7 στο 5’ έγινε 12-13. Ο Φώντας Μπιλλιάς είχε ήδη δύο προσωπικά φάουλ από το 4’ ενώ το σχήμα με τους δύο ψηλούς (Εκινέ – Κούρος ή Μήτσης) δεν είχε το αποτέλεσμα που περίμενε ο προπονητής της Καλλιθέας.

Το δεύτερο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε το ίδιο ιδανικά για το φίλαθλο κοινό. Οι δύο ομάδες έκαναν τρία λεπτά να σκοράρουν αλλά η κάτοχος του τίτλου δεν έχανε το προβάδισμά της (20-17). Τα τρίποντα των Παρβαντώνη, Παμπρή (25-20) ακολούθησαν οι «βόμβες» του Σκορδάλη όμως ήταν πολύ μόνος του στην επίθεση (17 από τους 25 πόντους της Καλλιθέας) όχι όπως οι Κώοι, που είχαν πλουραλισμό. Γι’ αυτό και το 26-28 έγινε γρήγορα 31-28 με φοβερό κάρφωμα του Τριτσάρη στον αιφνιδιασμό. Το παιχνίδι της Καλλιθέας ήταν μονοδιάστατο και στηριζόταν κυρίως στα σουτ από τα 6.75μ. Αυτά την κράτησαν «ζωντανή» με τους Γυφτάκη και Εκινέ να σιγοντάρουν τον Σκορδάλη ο οποίος κλεινόταν συχνά πυκνά από δύο ακόμη και τρεις αντιπάλους.

Με ένα γρήγορο 5-0 από τους Τριτσάρη και Παμπρή, η ΑΕ Δικαίου ξέφυγε για πρώτη φορά στο 21’ με 38-31 προκαλώντας πολύ μεγάλη ανησυχία στην αντίπαλό της η οποία είχε κολλήσει στον έναν πόντο (μία βολή του Κούρου) για περίπου τέσσερα λεπτά. Έτσι, ο Τριτσάρης δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει κι άλλο την ψαλίδα στο σκορ (41-32) φτάνοντας τους 16 προσωπικούς πόντους.

Ο ημιτελικός ήταν ήδη αρκετά εκρηκτικός αλλά η ένταση πυροδοτήθηκε στα μισά της τρίτης περιόδου όταν μία Τεχνική Ποινή στον πάγκο της Καλλιθέας και ένα επιθετικό φάουλ του Εκινέ που συνοδεύτηκε από ντισκαλιφιέ από τον Νικηφορίδη προκάλεσαν την οργή των ανθρώπων της ροδίτικης ομάδας και δη του προέδρου της, Θανάση Σταμούλη, ενώ ο Φάκαρος απέβαλλε τον συνεργάτη του Χρήστου Μπίλια, Σταμάτη Χατζόπουλο, από τον πάγκο διότι ήταν σε έξαλλη κατάσταση και φώναζε διαμαρτυρόμενος. Το σκορ έγινε 44-34 από βολή του Παρβαντώνη όμως αυτό το έκρυθμο κλίμα βοήθησε την ομάδα που ήταν πίσω στο σκορ!

Μέσα σε ενάμιση λεπτό, η Καλλιθέα έτρεξε ένα σερί 9-0 και ο Παναγιώτης Κούρος έγραψε το 44-43 στο 28’ ενώ έχασε και τρεις ευκαιρίες να περάσει μπροστά. Το κλέψιμο, όμως, του Μπιλλιά και το καλάθι στον αιφνιδιασμό διαμόρφωσαν το 44-45 στα 25’’’ και το 13-0 ολοκλήρωσε ο ίδιος με ανάποδο λέι απ που κατέληξε στο πιο εντυπωσιακό καλάθι της αναμέτρησης.

Ο Μπιλλιάς με τον Γιάννη Κούρο είχαν πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Σκορδάλη και διεύρυναν κι άλλο το σερί στο 44-51 (34’). Ήταν φανερό ότι το μομέντουμ είχε αλλάξει και ο Παναγιώτης Κούρος – που «καθάρισε» για την ομάδα του στο τέλος - έκανε το 46-53 εν μέσω πανηγυρισμών. Στο 38’ ο Παρβαντώνης μείωσε σε 51-55 και ο Ζ. Δρόσος σε 53-57 όμως, τόσο το τρίποντο του Τριτσάρη όσο και του Δρόσου βρήκαν στεφάνη και στα 43’’ ο Μήτσης έγραψε το 53-59.

Δεκάλεπτα: 16-15, 33-31(ημιχρ.), 44-47, 55-61

Διαιτητές: Φάκαρος, Νικηφορίδης

ΑΕ Δικαίου (Τζομάκας): Δρόσος Ζ. 9(1), Τριτσάρης 18(3), Γεωργαδάκης, Τσάμπαλλας, Καραθωμάς 6, Παρβαντώνης 14(2), Χατζηφιλίππου, Αντωνόπουλος 2, Παμπρής 6(1), Καλής.

Καλλιθέα (Μπίλιας): Δεληγιάννης, Γυφτάκης 6(2), Μπιλλιάς 6, Συμιακός 2, Μήτσης 2, Σκορδάλης 17(5), Κούρος Γ. 11, Εκινέ 7(1), Κούρος Π. 10.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή στην Καλλιθέα την Κυριακή για τον Κολοσσό H Hotels Collection με τον Ολυμπιακό!

Ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες για τα «Δρόμεια» η Ραφαέλα Σπανουδάκη

Με το μυαλό στην Παναχαϊκή

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ «Οι νησιώτικες ομάδες είχαν… στήριξη από ψηλά!»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην ΕΦΟΑ

Στις 29 Μαΐου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠ

Το πρόγραμμα το τοπικού μπάσκετ μετά το Πάσχα

Ξεχώρισαν οι Δωδεκανήσιοι στο Πανελλήνιο Πίστας Παίδων-Κορασίδων κι Εφήβων-Νεανίδων!