Στην τελική φάση για τη λειτουργία της η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Με το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, εν όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου το οποίο αναμένεται να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση για το ξεκίνημα της δράσης της στο νησί της Ρόδου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιδημάρχου σε θέματα καθημερινότητας και προέδρου της εταιρείας Αγαπητού Πάλλα,  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τριμερή σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Δήμου Ρόδου και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ η οποία θα πρέπει να εγκριθεί στη συνέχεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

 

«Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου πέρυσι, δήλωσε ο δήμαρχος ώστε η αναγκαία αυτή δομή να βρει τρόπο να λειτουργεί προς όφελος του νησιού και του περιβάλλοντος. Οι ανάγκες του νησιού δεν περιμένουν, γνωρίζω την προσφορά σας και την εθελοντική σας δράση σε περιόδους που δεν έχετε σύμβαση. Συνεχίστε με τον ίδια συνέπεια προς όφελος του νησιού».

Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα λειτουργήσει φέτος με 62 εργαζόμενους, τέσσερις από τους οποίους θα απασχοληθούν για πρώτη φορά στην Κω.

 

 

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι πέραν της πρόληψης  και της κατάσβεσης τυχόν πυρκαγιών, η δράση τους θα επικεντρωθεί και φέτος στον καλλωπισμό κομβικών σημείων στο νησί της Ρόδου και γενικά παρεμβάσεων.

 Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, οι δράσεις της οποίας χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και χρησιμοποιεί τα 17 οχήματα της ΠΕΔ και του Δήμου, τις ημέρες αυτές προσφέρει εθελοντική εργασία στη νησίδα της Ρόδου-Λίνδου.