Στο εδώλιο ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού κ. Στέργος Στάγκας

Τον προσεχή Νοέμβριο θα δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού Στέργος Στάγκας, δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του ίδιου δήμου και ένας ιδιώτης, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος από κοινού και ηθική αυτουργία στην κατηγορία αυτή.

Η υπόθεση αφορά την καταγγελία που είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 2010 στον πρώην δήμο Ιαλυσού για τη λειτουργία νυκτερινού κέντρου της περιοχής, το οποίο δεν έφερε τις νόμιμες άδειες.

Ως εκ τούτου και βάση του κατηγορητηρίου, το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όφειλε να σφραγιστεί με απόφαση του δήμου και των άλλων συναρμοδίων υπηρεσιών του συγκεκριμένου ΟΤΑ, καθώς υπήρχε και σχετική νομική γνωμοδότηση επ’ αυτού. Καθώς αυτό δεν είχε γίνει, ακολούθησε καταγγελία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2015 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο και επέβαλλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή σε κάθε κατηγορούμενο.

Κατά της απόφασης αυτής οι εμπλεκόμενοι  άσκησαν έφεση η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί χθες στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων αλλά τελικά αναβλήθηκε για τις 7 Νοεμβρίου 2017.