Ομαλά οι δημοπρασίες για τις παραλίες του δήμου

Ομαλά οι δημοπρασίες για τις παραλίες του δήμου

Ομαλά οι δημοπρασίες για τις παραλίες του δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 720 ΦΟΡΕΣ

Στις ίδιες τιμές με πέρυσι και χωρίς χτυπήματα

Ομαλά κύλησε, χθες, όλη η διαδικασία των πλειστηριασμών για τα πόστα στις παραλίες που…έχουν απομείνει να είναι αρμοδιότητας του Δήμου της Ρόδου.

Από τις 9:00 χθες το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σάββα Διακοσταματίου ενώ η Επιτροπή απαρτιζόταν από τους εντεταλμένους συμβούλους κ.κ. Βασίλη Ψυλλάκη (σ.σ. αρμόδιος για τις παραλίες), Γιάννη Κορωναίο, Μιχάλη Σταυρή, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Οι ενδιαφερόμενοι που προσέρχονταν ήταν οι ίδιοι με πέρυσι ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι σ’ αυτούς κατακυρώθηκαν τα πόστα, για τα οποία δεν υπήρξαν χτυπήματα φέτος ενώ και οι τιμές ήταν ίδιες με πέρυσι.

Πρόκειται για παραλίες αρμοδιότητας του Δήμου στις δημοτικές ενότητες Νότιας Ρόδου, Λινδίων, Αφάντου, Καμείρου, Αταβούρου, Καλλιθέας και ένα υπόλοιπο στην Ιαλυσό. Βέβαια, όπως είχε αναφέρει και ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος στο δημοτικό συμβούλιο το “φιλέτο” φέτος το διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ.

Συνολικά, χθες, δημοπρατήθηκαν πάνω από 100 πόστα που ήταν σχεδόν όλα για θαλάσσια μέσα αναψυχής. Οι τιμές ήταν χαμηλές, αφού πρόκειται για τις λιγότερο κοσμικές παραλίες του νησιού και για παράδειγμα ξεκινούσαν από 1200 ευρώ σε κάποιες περιοχές στις Πεταλούδες , την Κάμειρο και τον Ατάβυρο και έφθαναν μέχρι τα 4000 ευρώ για μία περιοχή στις Πεταλούδες. Μοναδική εξαίρεση τα πόστα στο Πρασονήσι όπου εκεί η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 20 χιλιάδες ευρώ λόγω, βέβαια, του ιδιαιτέρως αυξημένου ενδιαφέροντος στην περιοχή για θαλάσσια σπορ.

Εκείνο που θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς για τη φετινή διαδικασία είναι ότι βγήκαν πολλά πόστα άγονα. Όπως λέει στη «Ρ» ο κ. Ψυλλάκης, υπάρχει ένας προβληματισμός γι’ αυτό το φαινόμενο και ο ίδιος θεωρεί ότι οι ενδιαφερόμενοι ίσως να είχαν μείνει με την ιδέα ότι ισχύει το άρθρο που υπήρχε αρχικά στην ΚΥΑ που είχε εκδοθεί, σύμφωνα με το οποίο ο καταπατητής πληρώνει μόνο το μίσθωμα και 20% πρόστιμο και προτίμησαν αυτό από το να μπουν στη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Όπως επισημαίνει, όμως, η ΚΥΑ τροποποιήθηκε και το άρθρο αυτό αφαιρέθηκε έπειτα από αίτημα του Αυτοτελούς γραφείου ακίνητης περιουσίας εδώ αλλά και του Δήμου της Ρόδου. Έτσι, όσοι δεν προσήλθαν για να πάρουν τα πόστα, αυτόματα θεωρούνται καταληψίες και τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι τσουχτερά.

Για να μην προχωρήσει ο Δήμος σε καταγγελίες, τέτοια εποχή, ο κ. Ψυλλάκης ζήτησε από τον κ. Διακοσταματίου να τα επαναδημοπρατήσουν. Εάν ούτε τότε προσέλθουν, ο Δήμος θα προχωρήσει σε αναφορά όσων δραστηριοποιούνται εκεί αφού οι αρμόδιοι είναι υποχρεωμένοι από το νόμο.
Τέλος, αύριο, Παρασκευή 16 Ιουνίου, λήγει η κατάθεση των προσφορών για τις παραλίες της ΕΤΑΔ, το “φιλέτο” της Ρόδου, που φέτος, ως γνωστόν, δεν παραχωρήθηκαν στο Δήμο και τις διαχειρίζεται η ίδια η Εταιρία, προκαλώντας αναστάτωση τοπικά.

Μέχρι στιγμής, η όλη διαδικασία δεν έχει ξεκαθαριστεί επ’ ακριβώς, μόνο ότι η αίτηση θα γίνει με e-mail και σε περίπτωση που υπάρχουν παραπάνω ενδιαφερόμενοι, τότε θα προχωρήσουν σε δημοπρασίες, πιθανότατα στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου