Η Μεταμόσχευση Μαλλιών στις μέρες μας

Η απώλεια μαλλιών προβληματίζει μεγάλο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού και αποτελεί πηγή ψυχολογικών προβλημάτων, αφού προσθέτει χρόνια στην εμφάνιση, ενώ τα πλούσια και πυκνά μαλλιά τονώνουν την αυτοπεποίθηση, χαρίζοντας νεότητα και ομορφιά. 

Στην εποχή μας η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η πιο διαδεδομένη αισθητική επέμβαση στους άνδρες στο Δυτικό κόσμο. Ο τομέας αυτός εξελίσσεται καθημερινά με γρήγορο ρυθμό και με εντυπωσιακά και φυσικά αποτελέσματα.

«Η εξέλιξη στη μεταμόσχευση μαλλιών έχει δώσει ώθηση στην ψυχολογία του σύγχρονου άνδρα, αφού του επιτρέπει να έχει θεαματικά και μόνιμα αποτελέσματα αποφεύγοντας επώδυνα και δύσκολα χειρουργεία. Η σύγχρονη και αναίμακτη μέθοδος FUE (Follicular Unit Extraction) αποτελεί πρωτοπορία στη μεταμόσχευση μαλλιών, καθώς πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που δεν αφήνει σημάδια και ουλές, σε αντίθεση με παλαιότερες μεθόδους όπως για παράδειγμα η FUT/ Strip», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός και Επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Hair Clinics, Δρ. Αναστάσιος Βεκρής.

Διαδικασία
Αρχικά ο γιατρός σχεδιάζει τη δότρια χώρα και εφαρμόζει τοπική αναισθησία. Στη συνέχεια, εξάγει τα τριχοθυλάκια ένα προς ένα, τα οποία φυλάσσονται σε ειδικές συνθήκες, μέχρι να σχεδιαστεί η λήπτρια περιοχή. Τα τριχοθυλάκια τοποθετούνται και πάλι ένα προς ένα με τη χρήση ειδικών συσκευών εμφύτευσης (τοποθέτηση με implanter device). Με τον τρόπο αυτό, δεν προκαλείται τραύμα και ουλές στη λήπτρια χώρα και η φύτρωση των τριχών είναι πιο φυσική, με κατάλληλη φορά και γωνία φύτρωσης.

Πλεονεκτήματα
• Δεν αφήνει ουλές και σημάδια
• Είναι ελάχιστα επεμβατική διαδικασία με απόλυτα φυσικό και επιτυχημένο αποτέλεσμα
• Δεν απαιτεί ράμματα και γενική αναισθησία
• Έχει ελάχιστο έως καθόλου πόνο
• Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της ακούρευτης συνεδρίας ώστε να μη γίνει αντιληπτό από τον κοινωνικό κύκλο του ενδιαφερόμενου.
• Μπορεί να επιλύσει προβλήματα αραίωσης και σε άλλες περιοχές όπως τα γένια και τα φρύδια

Αποτελέσματα:
• Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται σταδιακά στους 3 μήνες και ολοκληρώνονται σε έναν χρόνο
• Η επαναφύτρωση των τριχοθυλακίων αγγίζει το θεαματικό ποσοστό της τάξεως του 98%
Τι να προσέξεις:
Τεράστια σημασία έχει η επιλογή μιας άρτια καταρτισμένης ιατρικής ομάδας, αφού η μεταμόσχευση μαλλιών αγγίζει τα όρια της μικροχειρουργικής, και η εμπειρία των ιατρών είναι πολύ σημαντική. Η μεταμόσχευση μαλλιών εφαρμόζεται από εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς ή δερματολόγους.
Εξίσου σημαντική είναι η μέθοδος που θα εφαρμοστεί, γιατί από αυτή θα κριθεί και η επιτυχία του αποτελέσματος.

Στοιχεία:
Advanced Hair Clinics  
www.advancedhairclinics.gr   /  info@advancedhairclinics.gr
Αθήνα: (+30) 210 6980451
Κηφισιά: (+30) 210 6232220
Θεσσαλονίκη: (+30) 2310 224240
Πάτρα: (+30) 2610 226562
Ρόδος: (+30) 22410 32700

Bio:
Ο δρ. Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, Επιστημονικός Διευθυντής και ιδρυτής της Advanced Hair Clinics θεωρείται από τους κορυφαίους στον κόσμο με μεγάλη εμπειρία σε χιλιάδες επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.